Wednesday, March 17, 2010

ASAM PEDAS MELAKA...

ok harini citer lain.. nak citer bagi air liur korang menitik-nitik sket..hehe... first of all, nak say thank you to Ceera sebab buat entry pasal asam pedas kat kg. pandan nie.. eh kg pandan ke? hehehe... disebabkan entry beliau itu.. air liur saya menitik-nitik *tipu*.... tapi stok betakung jugak lah! hahah.. aku kan peminat setia Asam Podeh? owang Melakeeee lah kateeeekannn.. hahah.. so last 2 weeks aku ajak Pak Radie singgah sini.. dah ler dia tatau kat ne.. harap aku? aku main tibai jek cakap dekat2 dgn umah Eja yang kita anto frame dulu tuuuuu.... hehehe... ok nasib aku baik sebab jumpa gak!! tapi hari dah petang... kedai ni dah nak tutup.... tapi aku tanye.. nak order lagi boleh? dia ckp boleh tapi dah nak tutup... ok lah takpe.. sbb dia yang cakap boleh kan?


so aku pon pilih lah ikan pari seketul.... yelah..makan berdua jer.... Acih bukan makan pedas pon... tajuk kedai ialah Asam Pedas Melaka... tapi pekerja dan tukang masak semua Indon.. x pe, mak tak kisah.... janji sedap....

nampak ada tulis burung puyuh... so aku pon order burung puyuh seketul...

pak radie order ayam kampung seketul...

ini aku tak mintak, tapi dia yang bagi.. charge ke ni? ntah??? air sirap dua... tapi ko tak leh expect kedai ni gempak.. kedai sgtlah ala-ala kadar jer.. tapi aku pindah kedalam sejuk ler sket.. kat luar tu.. mcm nak tebakar panas dia..heheh... overall makan sedap lah...


tapi yang tak sedapnya ialah.... minah-minah indon nie telah menyakitkan hati aku!!! mmg hati aku panassss jer kalo orang carik pasal time aku tengah makan... aku taulah aku yang lambat sampai... tapi ko cakap lah kedai dah nak tutup.. so ko tanak amik customer dah... ini bila aku tanye... boleh, boleh boleh.... tapi bila aku tengah makan... aku rasa ada ler 3,4 kali dia sound aku... 'kami dah nak tutup dah... nak tutup dah... nak tutup dahhh!!' migrain aku okeh!!! ko tak nampak ke aku tengah makan nie??? ko nak suruh mulut tekak aku semua melecur ke hirup kuah pedas+panas nie?????? sambil dia sound tu, aku jawab.. 'ye ye ye... tau..kejap yeh'... *sambil makan tak pandang kiri kanan stok laju giler* pastu Pak Radie dah siap dia gi basuh tangan... boleh tak Indon tu datang kat aku amik pinggan kotor yang dah siap tu... (aku tengah makan time ni)... pastu dia nak angkat asam pedas tu skali..... wahhhh ini sudah lebehhhhh... mak hangin ler plak... dah ler.. tung tang memekak lipat meja depan aku mcm yer yer nak menghalau aku.... pastu dia nak angkat plak asam pedas aku... aku terus sound 'eh ehhh.. kejap boleh tak kuah tu??? saya tengah makan lagi ni'..... terus dia menjawab... 'ye, kami nak tutup ni'... aku tau lah bongok! aku siram gak ko ngn asam pedas ni kang.... pastu aku malas nak layan aku ckp 'bungkus kuah ni tak abis lagi'.. dia laju jek angkat.....

ok aku sound pak radie suh bayo.. pastu aku blah... dalam kereta tanya pak radie.. 'berapa ringgit?'... Pak Radie jawab "RM33"... leh tahan gak... aku tak kisah ler harga sebab not bad.. asam pedas dia mmg sedap.... tp service tu memang aku pantang tul orang berjawab-jawab ngn aku.. aku customer ok... len kali..jgn bagi aku masuk jer kalo betul ko nak tutup kedai.... dah ko bagi aku masuk... ko tungggu lah kejap aku nak makan....

so pengajaran utk aku...dah tau nak makan lunch.. jangan ler gatal masuk kedai utk minum petang..huahahaha.... tapi tak per... janji hajat aku mengidam asam pedas dah terlaksana.. tq ceera!


oh ada pengumuman.... sila lawati blog my customer yang order framekasih... oh tq Fauzan sebab anda menjadi follower saya yang ke - 400.... Auww.. nice number!!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

mamamarissa said...

wah!!! mmg rasa nak menitik dah air liur mak nie tau :D

Mimy Hamid said...

aku tau kedai ni...hahaha mmg sedap layan asam pedas ni..psst ko amik ikan apa??

ikafantasi said...

ooo sama la kita
org mlake

Diarihatiku1976 said...

wahhhhhhhhh... menyelerakan... nak makan asam pedas

Farah_W said...

berzapin perut aku nih baca entry ko.....hahahaha

Muhammad Adam Rayyan said...

salam auntie!!

nak mintak jasa baik auntie sharekan link blog adam boley?
http://mynameisadamrayyan.blogspot.com

adam suka baca blog auntie nih. kelakar lah.. hihi!

p.s: asam pedas tu boleh celen asam pedas pasar borong batu berendam ke?

Mimie Ishak said...

aku yg tak ngandung pon tingin nak makan...takper balik nih aku pi carik ikan pari & burung puyuh...aku masak malam nih..eheh

N@N@ said...

laparnya bile tengok....the pic look so yummy..i like...:)