Monday, March 15, 2010

SET LEPAS BERSALIN...

Assalamualaikum,

sajer nak bertanya... ada tak sesapa yang jual Set Lepas Bersalin NR?? dulu nama dia Nona Roguy.... ok ker? sebab sajer nak tukar angin.. dulu saya pakai Amway punye.. bagus jugak... cuma saya nak tau kalau ada dealer2 yang jual Set Lepas Bersalin NR nie.. boleh lah bagi quotation kat saya... saper offer paling murah.. saya nak!!!!

almaklum ler.. anak 2nd nie.. semua last minute.... aper pon tak beli lagi tauuu.. baru beli botol susu ngn baju baby 3,4 pasang..hihihi.... tapi set bersalin tu penting gak.. sbb aku ni jenis pantang betul-betul gak.. tanak main-main...

dapat info kalau carik tukang urut sekarang pon dah mahal nak mati... kalau nak urut berapa hari yang ok? 3 hari berturut-turut lepas bersalin ok ke? lepas tu amik lagi sekali masa dah 40 hari? mcm tu ke? tak reti lah.. sbb makcik urut yang dulu tu.. dia dah tak larat nak urut org pas bersalin.... rasa nya saya berpantang kat Shah Alam nanti sebab saya bersalin pon kat DEMC shah alam tu nanti.. lepas dah urut dan badan dah sihat sikit baru balik rumah sendiri or rumah baru mak saya sendiri kot.. tgk lah.. tak plan apa-apa pon.. tgk mana yang sempat jer nanti.. Acih pon dah sekolah... takkan nak bagi Acih tu cuti 2 bulan pulak? cuti sebulan dah ler kot? huhu... kes Acih nanti.. tepaksa ler mintak tolong Busu amik acih time balik sekolah.. boleh ke Busu?? hihihi.... nanti bagi upah sket.. auwwwwwwwww....

oh itu sajer buat masa ni.. hari ni i busy sket.. kalau ada dealer NR tu bagitau saya yeh? tq tq tq...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Maya Bakers said...

Filla,
aku 2-2 anak pakai NR... so far bg aku memang bagus... lawas.... tapi at the end of the result... sebenarnyer tgk pada individu..ko leh try laaa... aku beli dulu semua package tak lebih rm500... harga ahli.. better ko cari kawan yg jadi member NR... murah banyak...!!! Kalo nak tukang urut...aku dulu ambik kat makcik nih... dia dok shah alam gak... ini no phone dier..0133626531 (Makcik Sham) Dulu 3 hari dia ambik RM150 jer.... semua dier buat... dari mandai, mengurut, tungku... dan segala2 laaa....

Sue said...

NR tu bagus rasanya. Anak 2nd beli NR tapi malangnya lepas beli je, anak kena jaundice. So tak leh la minum ubat NR tu. Jaundice plak sampai lepas pantang baru sembuh. Alamatnya... ubat dia sampai skang dok ada lagi. Hehehe.. Tp myk herbanika tu bagus la..

bole tgk kat www.mysetbersalin.com tak silap.

yati_hamid said...

Filla,

Aku dulu xpakai set ape2 pun.. tradisional nyer..
heheheh..:).
tp pasal berurut (itupun kalo bersalin normal), 3 hari berturut2 (1st week after bersalin) + 1 kali lepas 40 hari.. mmg bdn akan rasa ringan la..

notti netti said...

I pakai minyak dia untuk urut badan ...bessssstttttt amaaattttt oooooo......

Ieza said...

x pernah try tapi ada ipar2 yg guna..mereka kata ok..tengok badan pn maintain cun jer..memang ok la tu..

aLya said...

sis kt forum wanitamelayu berlamabak giler..now de mac cheap sale td ai ter tgk 1 set 2rat ++ jer

mamalisa said...

Fila,

NR bagus tapi saya pakai minyak herbanika dia tu, i likeeee..

Psl makcik berurut, dont worry sebb Kalau bersalin kat DEMC, selang sehari misi DEMC akan datang rumah buat followup visit, pastu dia akan bagi list org makcik2 berurut (mostly sekitar ShahAlam/Subang) so boleh la nanti call up the few numbers in the list, depa tu ala-ala pengurut panel utk customer DEMC la.

Mimy Hamid said...

fila, member aku amik pakej dari makcik hanis zalikha..dia kata okeh....http://norhaliana.blogspot.com/2010/02/urutan-ibunda.html

Syareena said...

Filla, hari tu baru je I belikan set NR nih for a friend. retail price RM365 kalau member price RM300. All in cukup for masa pantang.

Anonymous said...

salam,

boleh jadi member online dan dapat harga special di http://www.nr4u.com.my

Anonymous said...

salam,
yer betul.
saya register online and bayar rm1 je kot. pastu beli online and free delivery. dpt harga ahli terus.
senang. paling bagus ubat/minyak/krim yg tepek kat perut before pakai bengkung tu (x ingat apa nama dia. coz dh lama). coz kena masak & campur asam jawa before guna. perut lg cepat kempis.