Thursday, March 25, 2010

maternity pants...

kengkawan...


saya sudah lama tak shopping kan kan? atau pon sebenarnya ada gak shopping sket2.. tapi malas nak masuk dalam blog.... tapi hari ni 'ter' rajin sket... sebab excited sebenarnya... semalam haku gi alamanda dengan Anny.... pastu heret minah tu gi modernmum.. tak bajet nak gi sini pon... aku sebenarnya nak usha benda lain.. bile tak jumpa.. pegi usha benda lain.. biasalah.. pompuan memang macam tu..
syok jer modernmum skarang ni kan? dolu2 dia bagi paper bag.. skarang dia bagi bag mcm kain tu... panggil aper ah???


lepas tu, tengok ler kat section yang ada 50% discount... ada baju ni grey.. simple jer... so nak try.. bile gi fitting room... dah sarung baju.. suar plak takde..heheh.. sbb smlm pakai baju ngandung labuh.. jerit lah kat anny.. 'Annyyyy... amik apa2 suar bak sini....' so, minah tu pon campak ler seluar sehelai...


bila try dengan seluar.. terus rasa tak nak kat baju tapi nak kat seluar!!! camno??? ohhh. baru cakap tadi... POMPUAN!!!!
aku sebenarnya dah niat... pregnancy kali ni tanak lah membazir.. pregnant kan 9 bulan jer... so buat apa nak membazir beli baju2 maternity ni byk2? so untuk mengelakkan pembaziran.. kebanyakan baju2 yang aku beli.. aku make sure.. lepas bersalin nanti, aku masih boleh pakai... maknanya bukan exactly baju ngandunglah... jimat kan? seluar plak aku pakai tights.. eh tapi tights hitam aku tu.. mencengkam sangat lah pinggang dia.. walaupon bila pakai.. turunkan takat level bawah prot.. tapi.. perghhh!!! senak senak senakkkk! aku memang teringin nak pakai jeans.. haritu beli kat esprit selai.. murah jer... tapi ntah apasal jarang sgt nak pakai... aku cuma beli sehelai jer tights tebal sket..ala2 blue jeans kaler dia... tapi maternity pants from topshop... itu jer!!! tapi bila pakai tights.. ko kene pakai baju labuh!!! dan longgarr.. kalo pakai ketat plak..ghoper ko dah macam nangka bungkus.. so ko kena cover ngn long cardi... tapi bila pakai long cardigan plak... tops ko tu kenalah sleeveless atau at least very short sleeve.. if not.. ko akan nampak perkasa giler kat lengan!!! hahahah.. sebab tebal kan? eishhh aku ni mengada ke hover? so dengan pelbagai alasan2 bernas tu.. aku jadi menyampah mengenangkan takde baju or pants yang cantik, selesa, in-trend... tapi based on experienced lah.. itu semua pressure masa pregnant jer.. tapi bukan selalu nak pregnant pon.. so dari dulu-dulu dah set mind.. kalo aku pregnant, aku mesti pakai cantik2... tapi bile dah pregnant FENINGGGG!!! boley tak? ok lah... 2/3 months to go.. bukan lama pon lagi.. aku beli jugak lah seluar nie... yang penting... nanti aku akan jual balik kat blog ni.. ada ke yang nak beli???? nanti lepas aku beranak.. email aku ok??? aku jual bagi discount baik punye!



tapi a bit berbulu gak... masa tengah try seluar nie.. SA kat modernmum tu baik lah.. ramah sangat... dia pon cakap.. 'ok ni kak.. cantik.. yang penting comfortable'.. aku pon macam teruja lah.. sbb mmg sangat comfy... maybe sebab corduroy material kot? so sangat lembut.. skali minah SA tu leh cakap, 'kak, tu size S, kalau akak nak size M pon boleh... extra 1 inch jer'.. aku ni kan bangsa blur dan tak reti nak cover muka.. terus aku jawab.. 'ha???? M'... kakkakakahhhh.. sebab.. yang size S ni pon still ada space lagi... lagipon dia stretchable... lagi nak suh aku hamik yang beso2.. oh tidak! pastu dia cakap lagi.. 'tak pe kak.. nanti lepas bersalin... akak still boleh pakai lagi seluar nie'... aku plak dan dan tu gak terus 'ah???? lepas bersalin pakai suar ni??'... itu maknanya dia mendoakan aku tetap bluehyppo!!!! oh tidakkk... lepas bersalin terus rasa nak gi turun naik tangga.. pegi jogging!!! kuakakakakka....

ok gambar atas tu bahagian pinggang dia... getah kat pinggang tu tak lah tebal.. so aku suka.. sbb setengah2 pants utk pregnant tu.. dia buat 'getah' tu utk semua kawasan perot tu.. dah macam kangaroo plak!

ni ha gambar penuh... macam jeans.. tapi corduroy yang lembut dan sangat comfortable... i like!! so lepas nie... dah boleh pakai baby-T ngan seluar nie.. huahahha.. ko giler aper baby-T??? tunggu aku bersalin yeh.. aku nak bukak kedai second hand maternity wear kat blog ni nanti... so siap-siap ler korang buat anak bermula dari skarang!!!!! go goo!!!






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

bee2312 said...

salam kak filla..sy one of your followers...ada award u kak blog kak filla yg sweet ni.siler jengah blog sy u amik yer...thanks...
http://syiraciecie.blogspot.com

C!kpuanmuda said...

filla.. maternity jeans kat dorothy perkins juga adalah menarik tertarik ;)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

bee2312: salam...nanti free akak amik yer.. tq!!

cpm: uwaaaaa meraung2 nak beli macam2... pastu kene sumpah plak ngn laki..takotttt!!!

yati_hamid said...

salam filla... ko glem la pregnnt ni..aku dulu dr anak 1st ke 2nd, aku pakai baju kurung je g keje.. mmg x beli baju pregnant.hihiihih

cik mas said...

salam filla, bloghopping dr blog cpm. tgk hubby filla ni mcm kenal jerk.. rupa2nya classmate akak ms skolah dulu. keciknya dunia..tapi dia ni memang pak lawak ms kat skola dulu.. :)

mamamarissa said...

filla, masa perut buncit pun mak sakan shopping...dlm dok pilih2 nak beli baju yg boleh pakai after 'membuncit' pun terkantoi gak beli yg hanya boleh dipakai semasa 'membuncit'...hasilnya, terpaksalah disimpan di stor utk kegunaan di masa hadapan :D

Anonymous said...

eh..yati hamid tuhhh...