Monday, March 22, 2010

Aku kene interview??????

kali nie, mari saya bawa anda kepada kisah saya yang seterusnya.. hehehe.. poyo? biasalah... adalah hari tu.... saya received email from UITM student.... (melaka).. eh kampung saya tuuu..heheh.... email dia meh saya copy & paste...




Hi! I'm Izat Izwan Idzian from UiTM Melaka. I'm a Mass Comm student who is currently working on an assignment along with my group members. This particular assignment is basically an analytical research about 'Journalists VS Bloggers'. Therefore, we are given the task to interview a blogger of your caliber. We understand that you are a highly regarded blogger, thus it would be an honour if you could spare some time for us to ensure the success of our group assignment. As for time and place, we would like you to decide when and where because we know that you have other important commitments. We would really appreciate it if you could contact us to let us know if we could arrange a meeting with you.

This is how you can contact us:

Phone: (eh tak leh ler publish.... nanti Izat ni marahhh plak!!)



ok, memula ingatkan ada budak nak bekenalan..heheh... rupa-rupanya student nak buat appointment nak interview.... ermmm... aku macam dok berfikir... nak ke tidak? yelah... aku ni mana lah penah tak busy... lagi-lagi weekend.. time tu lah nak balik jumpa family.... lagi pon.. aku ni kan pemalu.... hehehe....


tapi bila fikir balik.. apa lah salahnya tolong budak-budak nie... aku pon pernah jadi students yang dapat assignment pastu kene arrange interview orang lah apa lah.. so aku tau betapa berbesarnya hati students ni kalau aku dapat luangkan masa untuk tolong dorang...


maka bertemulah kami di the curve pada hari Sabtu petang yang lepas.... (memang nak gi Ayam Penyet lagi)..huahahhaha..... 19 Mac haritu is my ayah's birthday... dorang nak gi Ikea.. so adik macho saya tu nak belanja sempena b'day ayah kami.. so i follow jer.... hehehkkkk... tak leh ler nak suh dia blanja yang hebat-hebat... dia kan byk commitment... Ayam Penyet pon dah cukup bagus!


ok berbalik pada cerita adik-adik yang nak interview tu... maka kami pon berjumpa kat Starbucks.... ajak Pak Radie teman.. family saya plak gi bejalan-jalan sementara tu... mereka semua ada 4 orang.. nanti saya kenalkan kat korang... ada amik gambar muka dorang satu-satu... hehehe.... rupanya dorang ni Masscom students.. satu kelas dapat topik yang sama iaitu Journalists vs. Bloggers... bila saya tanya, kenapa pilih saya... (sajer lah soklan mesti poyo).. rupanya syarat2 dia.. blogger mestilah mengendalikan blog mereka lebih dari 3 tahun... ohhhhhh!! heheh... ingatkan saya hebat..sebab tu saya terpilih.. hampeh tul.. heheh... maknanya, ramai lagi bloggers yang hebat.. tapi penglibatan tak cukup lama.... so nak tunggu orang interview.. kenalah berblog lebih dari 3 tahun.. paham?! (gurau jerrrr)...
so saya tau, adik-adik UITM Melaka ni akan baca entry nie.. so tulis mesti berlapik.. itu yang saya ulang-ulang kat dorang nie... bila mereka tanya cara saya berblog untuk menarik minat pembaca... eishhh malu nak jawab.. so jawapan saya ialah, akak berblog banyak menjaga hati pembaca... sebab readers2 akak terdiri dari kaum keluarga sendiri, kawan-kawan yang mengenali, yang tidak mengenali... dan banyak lagi faktor lain yang membuatkan akak 'menjaga apa yang akak tulis'.. ewahhhh! hehehe... akak bukan blogger tegar yang boleh tulis tentang apa saja... yang boleh kritik isu-isu panas dalam negara... yang bercerita tentang isu politik.. oh itu bukan saya!!! lagipon blog akak adalah blog yang lahir dari hati *tipu*... blog untuk suka-suka jer... tak lebih dari tu...


saya ingatkan soalan-soalan dorang nie yang 'ringan' jer.. rupanya hamik ko.. bepeluh-peluh aku nak menjawab!!! kang tak reti jawab..nampak plak aku ni bodoh.. huahahha... soalan semua berkaitan wartawan dan blogger.. siapa rasa tertindas.. isu2 blogger ditangkap.. tekanan menjadi wartawan, tekanan sebagai blogger yang menulis tapi memerlukan batasan.... isu dunia... isu semasa.. hah hambik ko.. padan muka aku.. eh tapi ni satu pengalaman jugak... tapi aku dah cakap ngn dorang yang aku ni blogger yang menulis tentang anak aku, family aku, percutian aku.. apa aku makan.. mana aku pegi.. dan segala2 isu mengarut lagi.. so bila kene soalan-soalan maut nie.. aper lagi.. buat-buat ler belagak pandai...


buat adik-adik yang interview akak aritu... thanks kat korang... dan akak rasa bangga dengan tahap student uitm... bukan senang jadi students.. tapi tahap pemikiran korang... cara korang create soalan-soalan membunuh tu... sangat menunjukkan tahap minda korang yang KELAS A... belajar rajin-rajin yeh.... semoga akak dapat membantu sikit hari tu... eh yang sorang tu.. dah create blog...hahahha... rajin-rajin lah update.. nanti kalau dah ada more than 10 posts.. email akak ko punye blog link.. nanti akak sebarkan.. boleh ko glamer mcm akak.. huahhahahahaha... padan muke korang.. interview lagi.... interview lagi... jangan salah orang korang pilih sudah!

giler formal kan? peluh-peluh aku disitu...

ok nie lah interviewer dia... yang lain pon interview bila aku dah terbangang-bangang tak paham soklan..maka yang lain-lain tu tolong permudahkan soklan..hihi...

adik ni baru je create blog..heheheh...
ni dari Shah Alam..
the only flower in the team.. merangkap photographer...

hah tu... dik.. gambar akak yang buruk-buruk tu.. tak yah ler yer... heheh..

asal anak aku dok kepit-kepit.. cehhhh...

boleh tak?? boleh tak??? Dayang Senandung Acih sibuk tanye aku pastu.. 'mama, napa orang-orang tu tanya-tanya mama?'.. aku cakap oh, mama ada work tadi.. then dia tanye lagi.. 'work?? work kat office jerrrr.. sini office ke?'.. eh ehhh kerek plak budak nie....

ok sebagai blogger.. amik gambar itu adalah wajib...

sekian sajer... good luck to you guys!!!!

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

ikafantasi said...

nak glamer gak..heee

mamamarissa said...

fuyoooo!!

mamashazura said...

kak fila...sha minta izin nak link blog akak kat blog sha yek...best giler baca blog akak...bikin tension hilang.....

mamamarissa said...
This comment has been removed by the author.
:: vErde+hAzizi :: said...

wehuuuuuuuuuuuu...famous laaaaaaa orang tueeeeeeeeeeeeeeeee!!!
bley berkenal cik kak!?!? :D

MrsSluRp said...

best le sbb sy pun jumpa ahkak glamer nih pd hari yg sama.. Kan.. Kan! Tp apsal le aku.cam terbangak2 lupa nak amek gambo ngn ko kan.. Dah le nak jmpa susah.. Ekek
tp ko ttp cuns pom kala perut memboyot pun! Aku suke...;)

cik orenlili said...

wahh.. dahsyat! :) *tahniah!*

Anonymous said...

perghhh dh mcm selebriti pn filla ni... hehehhe bgs2...

Anonymous said...

alamak lupa nk tulis nama plak - kak zai-

Miss Moon said...

wah klassssssssss gitew nko pillaaaaaaaaaaa im happy for ya ....2 thumbs up

Miss Moon said...

wey kalau ada la contest vote blogger paling best aku akan vote nko n aku harap one day nanti aku akan nak nampak nko dalam project alpha wah gitewwwwwwwwwwwwwwwww

JMR said...

wah..makin glamer ni..pasni NONA plak dtg intebiu...hehehe

biGMama said...

tetibe lak aku rase cam teringin jugak nk kne intebiu.. huhu

JuJue said...

hehehehe aku kerap lah jugak budak2 uitm mintak nak interview.. ehh tp bukan pasal blog ahh. pasal HR. diaorg call opis. pernah skali aku layan.. pastu dah tak kuasa nak layan..giler byk soalan diaorg tanya. dah la aku byk keje. hehe.. bagus bagus.. aku rasa sket hari lagi nas ahmad terjah plak interview ko... masa tu..ko jgn lupa sebut2 nama aku skali...

N@N@ said...

akak..sy ni silent reader akak..boleh x akak link blog sy kat blog akak..heheehhe......

rynas said...

wahh kelas kena interviu. pasni bertambah2 glamer yer hehhehe..salam kenal. selalu silent reader jer

Anonymous said...

kak filla saya kenai lah jugak diorang ni.diorang kwn pada kwn saya dalam fb.yg ade belog tu letti :).a.k.a affierul