Wednesday, March 17, 2010

Gisele Bundchen yang menawan kalbu...

gambar-gambar di petik dari VOGUE magazine.. yo yo ahh jer..heheheh... rasanya ni semua gambar dia lepas give birth to her son Benjamin, after 6 weeks okeh!! ko ada badan mcm nie? after 1 year pon blom tentu yerr.... uwaaaaa *menangis di situ*.. come on lah yer.. ni motivation utk yang tengah preggy dan yang bakal bersalin.. dan yang baru bersalin.... marilah kita... kuatkan semangat... menjadikan dia ini sebagai idol... auwwwwwmmmmm....
mana prot dia ah?
lawa plak sandal dia.. heheh...

ni masa dia pregnant 7 months...
tu baby dia..


cantik tul muka dia ni kan? mcm natural jer gitu...

ko boleh buat gini lepas beranak? mau tekoyak... mau jatuh perot ko menyapu lantai.. kuakakakkaka *ni sindiran utk diri sendiri yerrrr*




New mom Gisele Bündchen is saving forests and rivers and empowering troubled teens with her natural beauty line. Joan Juliet Buck talks to the übermodel about her eco interests and life with Tom Brady.





I can't see Gisele Bündchen. In a wide living room, between two slate fireplaces, cradling a six-week-old baby in a deep armchair, is a slight, fine-boned woman. With skinny thighs in taupe jeans, socks that barely cover the ankles, UGG mules, and a cotton sweater, this is not the towering Amazon queen of fashion famous for her glare, mane, and swagger. She seems as ethereal as Audrey Hepburn when she was Rima the bird girl in Green Mansions, as expressive as Julia Roberts in mid-grin, as unearthly as a Na'vi. Her hair is pulled back into a careful pillbox of a bun, and her ears stick out a little. The pinup goddess who was the emblem of Victoria's Secret is breast-feeding her baby and a little embarrassed about exposing her breast in front of me. (supermodel pon pandai malu..heheh)



ok baca atas tu dulu.... hebat tak Gisele? dia top supermodel... kaya.... cantik.... tapi dia manusia biasa jugak.... bila ada anak... tetap ibu jugak! jom sambung lagi.......

'up the next day' ----> 'keesokan hari selepas beranak okeh!!!!!'

Benjamin ----> her newborn baby...




She was up the next day, cooking and wandering around the vast apartment where her mother is staying in the guest room to help out—"I don't trust anyone else with Benjamin." She's regained her figure, apparently instantly and with no more exercise than some yoga on a mat in the living room. "I think it's muscle memory," she says. Gisele has always been in shape: Born one of six girls in the German-speaking hamlet of Horizontina in southern Brazil, she spent her childhood outdoors, "like a little monkey, jumping from tree to tree in bare feet." An athlete, she was captain of her volleyball team and hasn't stopped. "I did kung fu up until two weeks before Benjamin was born, and yoga three days a week. I think a lot of people get pregnant and decide they can turn into garbage disposals. I was mindful about what I ate, and I gained only 30 pounds."




okeh dah cukup.... hehehe... kang kata aku hover plak.... yerlah, saper lah aku... jiran Gisele jer!.. huahahahha.... ko tengokkkkkkk!!!! dia yang badan kurus cekeding pon jaga makan okeh.... kita?? yerlah kita saper.. dia saper...... hihihi.... ishhh tapi aku ni time pregnant susah skit lah... takkan aku nak makan daun jek mcm kambing.. ye tak anny??? tak pregnant pon aku susah nak makan salad jer... inikan plak pregnant... anak aku yg nak makan nasik, anak aku ni haaa yang nak makan macam-macam... Gisele tu..baby dlm prot dia tak suke makan nasik.... huahahahha...



Natra, ko ikut yoga class kan? aper kata ko ajar aku yoga time pregnant ni? aku nak tiru macam Gisele... dia buat yoga 3 times a week.... dia buat kungfu sampai ler lagi 2 minggu nak branak... aku ni haaa.. x de buat apa-apa pon.. napas mcm lembu gak... hishhhh... letih mak okeh!



ini aku ni haaaa... paha pon dah begesel.. perghhh.. kene gi carik tepung sagu tepek kat paha ni... kang melecet plak.. lagi malu jalan tekangkang-kangkang... suar jeans??? dah tak muat okeh... skinny jeans hitam topshop masih muat.. tapi muka aku akan jadik kebiru-biruan sket lepas pakai suar tu sejam!!! tupon kalau sarung suar tu.. aku kena lompat2 manja sket nak bagi suar tu 'naik' sampai ke pinggang... walaupon pakai extenstion 'belly belt' tapi aku tetap sesak napas....aku??? comel sket lah dari nangka.....hahah.... jeans lama aku semua dah lipat masuk lemari... lepas bersalin boleh buat modal nak menangis tgk sluar tu balik.... hehehe.... bila tanye BFF, semua cakap tak worth it aku nak beli topshop maternity jeans... ye ke??? nanti aku jual lah balik kat blog??? tak laku ke? aku bosan lah pakai tights/legging... sebab kene pakai baju labuh... tensi mak... kaki dah macam kaki table snooker dah nie... perghhhh...



kuat betul aku merungut kan? kena penampar ngn pak radie baru senyap agaknyer.. heheh... skarang ni dah ler panasss jerk.. rimas okeh.. berlengas2... aku asik aircond 24jam.. duduk hall bukak aircond.. tgk pak radie balik.. aku offkan..takut dia memekak... masuk bilik on lagi... alasan? pelipat kaki ngn tangan peluh2.. hehehe... pastu semalam bil letrik sampai.. aku diam jek tak gitau pak radie.. hehehe... double okeh!!! hahah.. nasib arrr... sebagai suami.. haruslah berkorban bayar bil letrik double semasa isteri tengah mengandung... aper lah sangat nak dibandingkan dengan kepayahan bini tu bangun ulang-alik tengah malam asik tekencing jek... aper lah sgt nak dibandingkan kepayahan bini tu asik kene penerajang dlm prot.. pastu naik badan jadi bekilo-kilo, tapak kaki bedenyut-denyut, napas temengah-mengah mcm lembu... kan kan kan???? dagu dari satu jadik dua.... aper ada hal bayar bil? huahhahahaha.... mampus kene penerajang plak aku ni kang...hehehe...



oh ye, alang-alang membebel dan merungut, citer lah skali keadaan aku skarang ni... overall aku dah naik dari 47kg ke 58kg... bih kurang 11kg biler dah nak cecah 7bulan... ermm.. ok lah tu kot.. baby masih main cak-cak lempong lagi.. gender lom diketahui secara sah lagi... doc pon tak kasi beli baju kaler pink/biru.. heheh... dia ckp InsyaAllah next check up (early april) baru leh nampak lagi clear.. aku dah tak kisah lah labu... oh ye, doc dah ckp nak inject aku next check up ni.. aku tau tu yg sakittt tu... tapi tah ler.. pregnancy kali ni aku lain sket lah.. aku mcm redha jer... mesti baby aku baik mcm aku nih.... huahahha.. dulu punyalah gerun+mengada... doc nak inject buat-buat tutup mata.. ngeri konon... nyampah i.. hahha.. tp kali ni mcm.. apa? nak inject? nah hamik... buat lah aper ko nak buat kat aku.... (cehhh x nak mengalah belagak giler).. skarang leh la kompang lebih.. sat gi masa check up... mula lah... nak tekencing-kencing takut... hehe.. aku tanye doc, kali ni kene amik darah lagi tak kat lengan.. dia ckp tgk dulu.. tp bile dia jeling rekod lama aku... masa pregnant acih tahun 2005.. mcm dah lama sangat... InsyaAllah cerah masa depan kene amik darah lagi.. perghhhh.. tensi mak....



oh, skarang aku dah rajin minum low fat milk... kadang minum strawberry dutch lady.. sedap... al-maklum ler.. segala anmum aku tanak minum... kang kurang kalsium aku jugak yg susah... eh dahlah... aku ni niat nak buat entry pasal jiran aku Gisele.. telajak citer pasal aku plak... yang mana yang baik kita jadikan lah teladan... maksud aku... cara si gisele tu disiplinkan diri... bersenam, leh lah ikut... tapi x yah ler ikut dia pakai bikini terjun dlm kolam tu.... huahahaha...

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

she is one real hot mom,thin but volutious.got boobs got bumps :)

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

boobs dia mak aiii ;) lawoo!

C!kpuanmuda said...

filla... dah makin dekat ni mak makin malas. nak berdiri lama pun tak larat apatah lagi nak berkungfu yoga bagai.. haih.. ni la orang melayu ek.. terlebih makan nasik kot.. haha


berat sekarang adalah 60kg. ada lagi 3 minggu lebih kurang kot. camne la nak kempis perut ni. haiyaaaa

mamamarissa said...

nak tumpang menangis jap...tiba2 rasa sebak bila melihat gambar2 ittew :D

sue said...

hi...nak tergelak tengok the coconut and the boobs..cam sama size jer...btw, good luck to you ok, insyaallah dah bersalin nanti, bill letrik akan back to normal lah..ahaks!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mommy stephanie liah & daddy remy riz: yes yes.. agree!

nursakinah: fiwit.. hehe

cpm:60kg adalah sgt ringan.. mak dulu 73kg kot? sesama lah kita menguruskan badan nanti..*hukhukhuk*

mamamarissa:heheh.. sebak eh? x pe...boleh cuba pelahan2.. InsyaAllah jaga anak leh buat berat turun!

sue: a'ah ler.. sama beso kan??? hahaha.. yer.. lps besalin baru start jimat cermat!! haha

fatenton said...

gisele tu mmglah kena jaga segala mak nenek..sb diekan model..kang tak lawo tak boleh cari makan pulak..

takpe, bila u dah deliver nt sure u kurus balik.. :)

Anonymous said...

good evening people. I'm actually into shoes and I had been looking allowing for regarding that exact model. The prices seeking the sneakers are all over 340 dollars everwhere. But definitively I found this location selling them as a remedy for half price. I absolutely like these [url=http://www.shoesempire.com]gucci sneakers[/url]. I will absolutely buy these. what can you tell me about these?

sheila said...

uwaaaaaaaa..

cuba kite org melayu ni lepas branak gi pegang penyapu, periuk blanga...mau ko kene jerit ngan mak..

JuJue said...

hehhhh?? gisele tu kalo tengok perot aku skang ni musti dia plak yang menangis menangis okehhh!!

menangis sebab kesiannnn tengok perut aku..bila berdiri macam mulut smiley emoticon yang tersenyum manja je bentuk dia!

ehhh ni sapo plak yg promote kasut kat blog ko nih.. hahaha..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adehh nangis tgk gmbr model niehhhhhhhhhh ..

ps > nak teka gak ,,. rasanya ur baby baby BLUEEEEEEEEEEEEEE ;-)

ijad said...

cantik foto..