Friday, May 30, 2014

REKA ICE CREAM WALL'S ANDA DAN MENANG!!

*scroll down for new entry*

Helloooooooo ;)

Sibuk ke u olls? Sibuk buat apa? sibuk masak ke atau buat-buat sibuk hahahah... Sebagai seorang ibu kepada 3 orang anak, aku akui aku agak sibuk.. dan sometimes aku suka buat-buat sibuk hahahahaha... 

Well macam biasalah, sebagai seorang ibu aku akan masak untuk dinner at least.. kalau penat sangat kita makan kat luar je.. tapi kalau nak keluar pun penat nak salin baju elok sikit.. eiiii penatttt... kesian kat anak-anak sebab semua kene paksa makan.. tau lah kan budak-budak hari-hari kita paksa duduk makan sebab mama dah masak nasi ngan lauk.. confirm lah bosannnnnn.. "Mama ni hari-hari kitorang kene makan nasi.. takde makanan lain ke?"

Oh nak makanan lain? nak apa? "Haritu mama tunjuk gambar mama buat ice cream dengan kawan-kawan mama.. bila nak buat ngan kitorang pulak?"

Wahhhhhh demand... kalau anak dah mintak mesti lah ada rasa bersalah... asyik bertangguh je nak buat.. "Yelah yelahhhh nanti kita buat ok?" Dan bermulalah aktiviti cari bahan-bahan untuk deco ice cream Wall's tu.. lepas tu berzaman letak dalam peti ais.. sampai grapes tu dah lebam dah hahahahah... "Mama dah beli barang kan nak buat ice cream? habis tu bila nak buat????"

Huwaaaaaaaaaaaa.. nak nangis hahah.. sebenarnya budak-budak teruja ok.. haritu kan aku buat cake bersama-sama.. kali ni diorang merayu-rayu nak deco ice cream bersama-sama.. Bila fikir balik, wah selfish sangat aku ni sebagai mak.. asyik fikir malas.. fikir penat.. fikir sibuk.. kesian anak-anak nak spend time bersama.. Nipun Pak Radie tak dapat join sebab budak-budak paksa buat masa tu jugak.. ok fine, jom lah kasih-kasihku kita deco ice cream sekarang ;)

Kasih Amaani and Kasih Aleeya

So itulah bahan-bahan yang kitorang guna untuk Wall's Scoops of Happiness hehehe.. Sebenarnya aku nak buat macam-macam tapi macam terlintas nak buat "Ahli Sihir"... kah kah kahhh cakap senang je.. cuba buat, tengok jadi tak ahli sihir.. hahahahha


Ok mula-mula jom kita buat pokok.. kita guna green grapes.. Wowww confirm lawa pokok kita ni hahaha.. Aku potong, Amaani and Kasih tolong susun.. 


Ok kita jadikan strawberry tu sebagai buah kat pokok kita tu ok? Beli writing icing untuk lukis batang pokok ;)


OMG.. lawanyaaaaaa hahahahah.. pengsan puji deco sendiri hahahahah.. batang tu apa? tu lah batang penyapu untuk Si Ahli Sihir... Wow gempak ok.. bye bye lah korang.. confirm aku menang grand prize dapat gi Disneyland Paris.. hahahahahahah... 


Ok nampaknya Cik Amaani dah tak sabar nak makan ice cream Wall's Selection Oreo


hahahahah dia jilat!!!! Hoiiii belum siapp lagi laaaa.. mama suruh tolong pegang je..terpaksa aku bagi dia yang tu.. aku buat yang baru ;)


Wah serious sangat muka mama nie.. hahahha.. tengok Amaani enjoy sangat.. dia yang excited lebih.. aku hias pinggan tu laju je dia kutip mashmallow lah.. kutip grapes lah.. pastu tengok eh kenapa pokok ni makin kecik.. rupanya dia makan T______T


Final part.. Ohhhh serammmmm... kena buat cepat-cepat sebelum ice cream cair.. 


mata dia aku lupa nak beli chocolate chips.. so guna oreo tu pecahkan sikit buat mata hahaha.. ini bukan Ahli Sihir.. ni comel sangat ni Kak Pilla hahahahahaha... 


So apa pendapat korang dengan deco from The Kasihs ni? cantik kannn kannn kannnn.. bahahahahah... comel betul Ahli Sihir bibir merah bentuk love lagi hahahahah.. Teruja ok.. terus send picture ni kat papa dia.. pastu Pak Radie cakap kalau dia ada mesti design lagi meletuppp.. Eh dia ni suka over tau.. dia tak tau ai lebih berbakat ok ;)


tak sampai 1 minit terus kene serang ice cream ni.. Eh untuk deco ni we all guna Wall's Selection Oreo.. 


End up semua happy.. Especially budak-budak ni lah.. yang Aleesya menjerit-jerit menangis nak ice cream jugak hehehe... bila tengok anak-anak teruja dan happy, saya sebagai seorang ibu rasa hati nak cair.. hahaha.. mula lah tu nak jiwang.. 

Apa kata cuti sekolah ke.. atau bila ada masa terluang korang pun buat.. kita bagi anak-anak happy.. kita join peraduan Taste Joy in Disneyland with Wall’s mana lah tau boleh menang family trip grand prize ke Disneyland Paris atau kalau korang baik hati nak bagi Kak Pilla yang pergi pun tak pe.. korang boleh jugak menang hadiah mingguan ke Legoland hehehe.. 

Bagaimana cara nak menang?


kemudian sertai peraduan di  www.wallsindisneyland.com


Love, 
Filla.

4 comments:

Mami Izaara Imani said...

yey..dah vote dah kak..!!nnti sy join akk pulak like erk..ehh...mtk balasan rupanya *acah jer pown..!!

Mami Izaara Imani said...

yey..dah vote dah kak..!!nnti sy join akk pulak like erk..ehh...mtk balasan rupanya *acah jer pown..!!

ummi kausar said...

alahai rajinnya deko2 cemtu...nak makan pun sayang hehee

cherrie blossomez said...

Tetiba nak makan aiskrim memalam buta nih. Haha. Btw nice deco kak ;)))