Wednesday, May 14, 2014

Drag Battle 2014.

Assalamualaikum my readers.. Apa khabar semua? Sihat... Kalau tak sihat gi klinik ye... Kalau sihat meh baca blog hahahah..

Ni kisah last 2 weeks.. yang aku gi umah abang aku tu.. ingat tak... lepas amik Kasih tuition kan kitorang gi GE Mall.. sambil tu dah datang plan-plan gila.. "Jom gi tengok abang lawan hari ni nak?".. Terus bulat biji mata Atok.. hahaha.. Wan macam muka nak ke tak nak ke aku pun tak tau.. 

Sebenarnya abang aku ni (Pak Long) dah lama menceburkan diri dalam bidang drag.. tau ke apa tu drag? haha.. aku pon tak tau.. tapi suka buat-buat terror.. hehehe.. dah sampai ke Songkhla dia gi beracing.. Wan? hari-hari membebel risau.. tapi Pak Long ni dia punya degil lain macam sikit.. dia cakap itu lah cita-cita dia.. itulah minat dia dari kecik.. tolong lah memahami.. ye memang lah kitorang faham.. tapi kitorang risau... tu je.. dia cakap InshaAllah takde apa.. bukan dia gi racing haram.. ni kat Sepang.. pastu safety dia ambil berat.. pakai jacket pakai helmet semua.. Wan tu tiap kali abang aku pegi 'berjuang' sampai ke subuh selagi abang aku belum balik, Wan tak leh tido.. bila Pak Long dah balik baru dia lega.. 

Pak Long plak bangsa degil.. selagi tak no.1 dia tak puas hati.. dunia dia kereta, motor.. tak tido malam.. duduk dalam bengkel pon dia boleh.. aku memang ingat lah.. zaman dia muda remaja lagi dia dah gila motor.. dulu memula dia pakai honda cup.. hahah.. macam gangster dia bikin motor tu.. berjahit-jahit motor tu.. lepas tu terror sikit.. dia pakai RXZ.. masa ni dia dah galak sikit.. aku pernah ikut dia lepak tepi bukit bintang tu sekali dulu.. bila polis datang bertempiaran penonton semua.. hahaha.. zaman rempit..

Aku ingat lagi dulu bulan puasa.. aku baru lepas form 5 rasanya.. dia accident motor.. pergelangan tangan patah.. sampai je rumah aku ngan Wan bawak dia gi klinik kat Ampang.. naik kancil masa tu.. tepekik-pekik "Ya Allahhh sakittttt... aduhhhh tolonggggggggggggggggg" omg.. beginikah gaya seorang rempit patah tangan je kot? hahahahah.. dia memang tau.. dah lah bulan puasa.. klinik tak leh buat.. terus kitorang kene hantar kat HKL pulak.. stress aku tau.. dia jerit-jerit sakit.. bengkak tangan dia. hahah.. pastu kene simen pulak.. 

Lepas ok simen dulu-dulu kan berat.. pastu tangan gatal.. aku ingat lagi dia pegi gergaji simen tangan dia..dia bukak sendiri sebab dia rimas hahahaha.. tu lah perangai dia.. now bawak ducati.. tapi sekarang aku tak serumah dengan dia.. so tak tau cara dia bawak motor cemana.. tapi aku tau dia pentingkan keselamatan.. 

Drag Battle 2014 round 1 dulu Greengoblin juara untuk Class A.. Greengoblin tu gelaran kereta hijau dia tu.. orang pun panggil dia Zal greengoblin kot sekarang heheh.. Baru aku tau bila gi sini.. ada banyak class.. ikut kategori kereta.. ada gang kancil.. makkkk aiii bunyi engine macam nak meletop.. sakit telinga aku.. laju gila ok.. 

Rasanya kitorang sampai dekat kul 10 malam kot.. Abang aku tak tau pon kitorang datang.. takut nak bagitau dia kang dia panik ke.. dia stress ke.. hahah poyo padahal Wan citer balik, bila dia dah tau tu dia siap cakap lagi.. time drag dia tak peduli orang pon.. dia focus.. lantak lah orang keliling hahahah.. 

Bayaran masuk... kitorang amik yang RM10 per head je.. yang RM55 tu kat area kereta tu.. so ko boleh lah meround tengok kereta-kereta racing tu.. 

Aaaaaaa comel nya Wan.. hahahahah.. memula ingat nak suruh Wan balik Enstek dulu salin seluar sebab Wan pakai jubah.. tapi kang lambat pulak.. Ah lantaklah.. pedulik apa tengok drag battle pakai jubah? anak aku yang lawan okkkkk (kata Wan) ok ayat aku tambah hahahahha... memula segan jugak.. hahahah gila kau.. yang datang semua gaya racing-racing je.. bawak girlfriend pon ada.. yang gang2 lelaki muda-muda.. mesti confuse, aku, atok ngan wan buat apa kat sini.. Eh hello, abang gua greengoblin tau.. dia racing ini malam tau.. wa nak support dia je.. lu sapa? 

masa baru sampai tak ramai sangat.. so boleh lah pilih nak duduk bawah atau atas.. 

tu semua kereta racer dalam tu.. siap mechanic masing-masing lagi.. kereta abang aku kanan sekali paling hujung.. 

gitu.. bersemangat ok.. ko tak tau cemana perasaan dia.. datang sini first time.. nak tengok abang sendiri pulak tu.. mak bapak pon datang nak tengok anak dia racing.. hahahah 

Ololooooo comey Wan hahaha.. takpe, bak kata Pak Radie, biarkan Wan ngan Atok datang sini.. at least lepas ni tau cemana keadaan dalam ni.. cemana abang aku racing selama ni dia dok risau.. so lepas tengok ni Wan ok lah sikit..tapi takde lah sokong gila babeng supaya dia terus beracing.. Wan tetap doa satu hari nanti dia akan bersara dari dunia perlumbaan macam ni.. 

we olls.. aku ye ye je kan.. pastu half way ngantuk tido ZZZzzzzzZZzzzz.. hahahah bebulu je Pak Radie ngan aku.. Wan ngan Atok pon steady.. aku boleh membuta.. hoi mengantuk ok.. sampai 3 pagi tu.. dah lah nak tunggu dia nyer turn keluar tu kemain punya lama... baik aku tido kejap.. engine kereta bagai nak pecah tengah beracing pon ada aku kesah? 

Atok yang gigih.. siap cakap lagi.. "Ayah masa muda macam ni lah.. kalau sekarang ayah muda.. ayah pon nak join racing ni".. Ye lah Tokkkkkkk.. Atok memang terbaeeeekkkkkk hahahha.. semua nak menang je.. 

Last-last Wan yang ajar aku cemana tengok timing.. hahah bebal jugak aku ni.. hahahah.. kat ending ada timing untuk dua-dua kereta.. 

nampak tu kereta dah mula beratur nak take turn untuk drag.

sekali jalan 2 kereta je.. makkkk laju ok.. bedesup.. kecut jantung aku terus tengok.. huwaaaa seram lah jugak.. 


Nampak tu? gigih Atok.. kejap kang hilang.. kejap kat tiang sini.. kejap tiang sana.. nak tengok anak dia.. omg.. so sweet kan?

Haaa ni turn abang aku.. kiri tu kereta kuning tu lawan dia.. abang aku belah kanan.. 

masa ni teruk dia kene tinggal.. huwaaaaa sian abang aku tau.. i cannottttt ok.. waaaa yang penonton pun bukan main sorak lagi kereta kuning tu menang.. Nooooooooooo :( tak suka!! kitorang diam je.. rupanya bila dah balik tu Wan citer lah kat kitorang.. Abang cakap kereta abang aku problem masa tu.. gear tak leh masuk.. gear tendang.. lepas-lepas tu pun ada masalah.. tapi dia hold gear tu ngan tangan.. so satu tangan lagi drive.. hoi gila bahaya ok.. 

Masa kereta kuning tu menang kan... semua orang kerumun kereta tu.. pastu nampak sunyi krik krikkk krikkkk bunyi cengkerik kat kereta hijau abang aku.. hahah.. aku bukan boleh.. aku ngan Wan dah rasa terharu.. Wan cakap "Sian anak aku.. orang menang kene kerumun kene sanjung.. anak aku takde orang pun kerumun kereta dia".. hahahahha pastu kitorang gelak..

kesian dia kene cicir.. 

lepas je diorang selesai.. game kene hold dulu.. minyak tumpah.. dah lah berzaman nak tunggu diorang bersihkan balik jalan tu.. eiii bahaya kan? minyak tumpah jalan licin.. scaryyy.. 

Nyampah lah.. gopro je lebih.. gambar sekeping pon aku tak dapat.. dah laaa.. gi simpan sorang2 lahhh.. 

second time keluar.. kereta kuning tu engine pecah kot.. kandas jugak.. abang aku masalah gear.. 

kali ketiga timing pulak rosak.. so takleh detect kelajuan.. hoi macam-macam hal.. abang aku pon cakap malam tu memang teruk lah.. semua bermasalah.. hahah badi kot kitorang ada sana? heheheheh.. 

Tapi lepas kitorang balik dalam kul 3 tu.. dia start balik.. abang aku menang balik.. choiiii betul.. nyampah lah.. orang dah balik baru nak semangat membara.. 



Kecikkan volume pc korang ye.... abang aku vs kereta apa tah warna biru.. terbabas kereta tu... tu yang takut kalau jadi camtu :( abang aku cakap malam tu ada kereta terbarai depan belakang.. kereta tu kot? 


Tahniah kepada Abangku Mohd Rizal sebab telah menjadi juara berturut-turut.. Semoga kekal juara untuk round 3 nanti.. we know u can do it bro! Jaga keselamatan jugak, jangan bagi mama ayah risau sangat.. Good Luck ;)



Love, 
Filla.

3 comments:

Anonymous said...

perghhh syok ok tgk drag, bila lagi abg u lawan, nak ajak hubby g tgk,
hubby n ayah i suka gile sukan pemotoran ni, tak penah miss tgk F1 n motor GP, i dulu tak penah heran pasal benda2 ni, tapi sekarang dah jadi makanan, siap nak anak jadi rider tu..

apa2 pun happy tgk family u... support each other

Filla said...

round 3 soon, nanti dah ada date kita inform kat fb k..

My Aisy said...

kemain gigih tunggu sampai kul 3 pagi...waa terror la...tahniah2..mmg best klu dapat gi ni...tapi time nak tido tu sayang nak korbankan...hahahaha