Thursday, May 22, 2014

R.A.N.D.O.M.

Dah makan? Kalau belum jom tengok gambar makanan Kak Pilla ni :)

Haritu terlintas nak buat nasi lemak.. Senang jugak kerja aku sebab telur boleh mintak tolong bibik rebus siap-siap.. ikan bilis pon bibik boleh tolong goreng siap-siap.. so aku cuma balik buat sambal ngan ayam goreng rempah.. ni bukan ayam goreng rempah tapi aku tak tau apa nak bagi nama.. resepi wan.. dah lapan juta kali share kot kat blog hahahah... cuma perapan dia tu aku suka.. sebab bila goreng.. sampai rumah hujung sana boleh bau.. 

Aku nak siap laju-laju sebab malam tu ada hal nak jumpa Anny and Natra kejap.. memasing kan busy.. so terpaksa jumpa malam.. sekali tengah siap-siap tu aku whatsapp Natra dia boleh tekejut.. dia ingatkan jumaat depan.. bukan jumaat nie.. grrrrrrrrrr... so memang dia tak leh sebab hari yang jumpa tu memang birthday dia so dia ada hal.. well biasalah birthday girl haruslah busy.. ye takpe we olls faham.. neway, happy birthday to our beloved Atta.

Nak tanak aku kena keluar jugak.. sebab aku ada perangai benda tak jadi, aku akan buat sampai jadi hahaha.. kalau tak aku frust nanti aku saiko sebab aku dah bersiap dah ni.. Anny kata on tapi lambat sikit.. ok fineeee.. sekali anny call cakap kereta member kitorang Shefa tu ada masalah.. so Shefa tumpang Anny.. Ok tak pe Shefa kitorang hantar Shefa balik Putrajaya.. 

Bila dah hidang macam nie.. takde lah rasa bersalah nak keluar kan.. kalau tak apa kau nak cakap kat laki.. hahahahah.. ni kalau agak-agak dia nak sentap kita cakap camni "banggg.. hidangan telah tersedia di atas meja.. silalah menjamu selera.. tak cukup tambah lagi, adinda ada urusan di luar sebentar.. harap kekanda izinkan adinda keluar"

Gituh.

Aku siapkan bekal untuk Anny sikit.. Teringat dulu ada sekali aku buat nasi lemak dia tak nak makan.. dia kuis sikit je sebab takut gemok.. so kali ni kita bagi dia gemok.. apa ada hal? abang tetap sayang ;)
Kali ni aku buat sambal bilis je.. tapi Pak Radie ni pelik sikit.. dia tak suka kalau sambal bilis tu ada ikan bilis lembik-lembik tegolek dalam sambal tu.. mengada gilers.. so apa aku buat, aku blend bawang ngan segenggam bilis.. pastu tumis.. last masuk cili kering blend.. gitu je.. bagus gak.. sambal yang lebih tu kadang aku buat rencah mee goreng.. pon sodap ;) Aku buat sambal kosong je sebab dia tak nak sambal sotong ke sambal udang ke.. dia nak simple je.. as u wished sir.

Lepak starbucks cyberjaya.. duduk luar bukak bekal.. nah makan habiskan!! dah lah ada nyamuk halus tepi pokok ni.. aku tekibas-kibas.. dah lah masa ni suara aku paling teruk sekali.. aku sakit tekak.. sampai tahap tak leh cakap..sebab cakap suara tak keluar langsung.. last-last aku type kat phone.. bagi dia baca.... penat aku menjerit-jerit tapi suara tak nak keluar.. tapi nak cerita jugak.. mesti orang sebelah ingat aku bisu.. 

Habis Anny makan.. Anny cakap sedap.. Amboi kembang Fillanie hehehe.. dah puas melepas rindu kitorang pon balik... 

Tetiba dah besar je anakanda Leecha ni.. Jalan dah laju.. merajuk no.1.. nampak cicak memang mintak dukung tak nak lepas sebab dia takut.. apa lagi? kaki gaduh ngan Amaani.. Ramai ingat Amaani gangster.. hahaha.. tapi tu dulu.. now title gangster dah dirampas oleh Aleesya.. 

Ingat tu.. Ini amaran keras dari Leecha okkk... Kakak jangan berani usik Leecha.. paham?

Heheheh.. sian Amaani.. Tapi hakikatnya macam tu lah.. Amaani tak pernah pukul Aleesya.. kuis pon tak.. apa pun Aleesya buat kat dia, dia takkan melawan or membalas.. paling kuat pon dia cakap "Apa ni Aleesya, kenapa buat Amaani?"... tak pun dia nangis datang kat aku sambil mengadu "Mama, Aleesya tu pukul Amaani"

Haaaa jangan tak tau.. Amaani tu penyayang ok.. lembut hati dia.. tapi kalau ngan Kasih memang bergaduh tak hengat punya.. mulut berjawab-jawab.. aku diam.. aku peratiiii je.. cubit, tolak, kuis sana sini.. menjerit-jerit.. aku kan takde suara.. so menjerit dalam hati je.. sabar Fillanie, sabar..... 

Aleesya, tolong cover perot dik.. malu orang tengok perot lapis tu.. hehehe.. masa ni naik kereta Busu sebab kereta masuk bengkel.. 

kesayangan mama

Korang if sakit tekak minum air asam jawa tak? aku suka sebab sedap.. tapi nak buat sendiri tak kuasa.. beli je lah hehehe

Kisah kasih.. Abang kat 7E ni kemain baik.. haritu kasih beli keropok Jacker tu sebab nak dapat sticker.. tapi dia bawak kad ni.. Abang tu tanya, banyak lagi ke tak cukup sticker tu? dia tunjuk.. abang tu bagi dia banyak hahahha.. terus penuh setengah tempat kosong.. 

Semalam Kasih ada replacement test.. so aku gi antar dia.. balik tu dia nak singgah 7E.. aku cakap pegilah.. doalah kalau akak 7E tu nak bagi lebih.. pastu dia masuk kereta muka hampa.. Aku baru nak sedih.. sekali dia menjerit tekinja-kinja... "Mamaaaa Mamaaaa.. abang haritu bagi kasih banyak gila sticker nie".. muahahha.. rupanya Abang 7E haritu.. dia dah kenal kot muka sedih Kasih ni.. hahaha... banyak kot dia bagi.. sampai berlebih dari kad ni... Thank you Abang 7E.. boss dia tau.. mau dia kene buang keje.. takpe.. Kak Pilla takkan bagitau ni 7E mana.. muahahahaha

Best kan lauk simple macam ni? banyak Pak Radie makan..  Maknanya laki aku memang suka lauk macam ni.. kalau masak beria dia tak heran.. masak macam ni buntang biji mata dia.. terus tak sabar nak makan.. bagus.. senang dibela ;)


p/s: apa pendapat korang if aku tukar font size besar macam ni? too large? atau kekalkan font lama.. minta tinggalkan pandangan kepada Kak Pilla okiessssss.. 


Love, 
Filla.

34 comments:

Felis Domestica said...

yang ni senang baca... kalau lama, mcm baca karangan sangat, tecik...
apapun i tetap baca... seronok.


harap terus bahagia dan gembira sekeluarga.

Anonymous said...

Akak.....kite nmpk akk dgn kak Anne ari Isnin tu kat KLCC time lunch...betul kan akk kt KLCC?heheh selisih tp tak tegur sbb segan...mmg dgr suara akak serak...ingatkan suara akak mmg gtu rupanya akak ckp sakit tekak ye... :)

ella suheyla said...

Ok je kak pilla font besar. Asal kaka update ari2 n kitorang bole baca. Pun dah ckup kak. Hehehe

Anonymous said...

Font besar, jelas biji mata nak baca kak fila.

=)

-dakpink.blogspot.com-

Mimy Hamid said...

suka font large..besauuu

angel_baik said...

besau sangatt. berpinau biji mata.

hehe..

previously rasa lebih ok :)

kathy jem said...

Besarkan sangat font tu kembali ke yang asal..ewah..haha

Mama Lynd said...

i loike new font..

My Aisy said...

hamboiii leecha gendang gendut tali kecapi tul...hehehhe...comel...

Anonymous said...

nak font BESAR3....hehe

Haris Zuhaina said...

As Salam
Puaih baca.. tak dak lah kerenyut mata...

Anonymous said...

font besar font besar......puaih baca

Anonymous said...

font besar font besar......puaih baca

luv afnasya said...

suka font sekarang... kalau tak berpinar bijik mata

diyana said...

akakkkk..sy ari2 bace blog akak..patotla rase lainnnnn je.rupe2nye font dh beso.ok sgt kak xde la berkerunyut mate ni :D

ReeNaJoE said...

kekalkan yg latest ni pliss..senang nk baca haha

Anonymous said...

font besar menang...

Anonymous said...

saya suka front yang lama. kecil dan tidak bold. sedap membaca :)

balqisnordin said...

suka font ni.. senang nak baca..

balqisnordin said...

suka font ni.senang nak baca

♥mamaTisyaThaqifTafhim♥ said...

sukaaaa.
senang baca :D

aca6nisa said...

Salam kak,

Font besar dan bold mcm kt entry ni senang baca kalo yg kt entry lama kecik ngat....hihiihih

Chekgu Azrine said...

Font besar nk baca best

Susahtido said...

Sedapnye nasik lemak tu kak filla.. Adoi mengidam pulak...

Anonymous said...

font yg ni lg better dr sebelum.nmpak clear and jelas.nampak enjoy je bila baca.tang makanan tu,mmg xleh tahan bila tgk.pasti terliur..thumbs up kak pilla. :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

font ni lg ok hihihi

WaNi said...

wah aleesya... sama cam boboi saya umur sama leecha... dia awl bulan 3... suke buli abg dia... abg diam je.. pastu g tarik rambut abg pas cubit abg tarik kaki abg... si abg x balas balik, ngadu je "mummy.. tgk adik ni buat abg.." hehe..

Aisyah said...

sesueeeeii font ni ngan umor akak yg dah diambang 40an..takyah pakei kanta pembesor..heee

Luv said...

nak yang BESAUUUUUU plss

adda said...

k.pilla..nk tulisan besar cmni..lagi best bace..hehe

Anonymous said...

font besar kak.. xdela sepet mata nak membaca..:p

sparkling_deepred said...

saya suka font size ni.

Anonymous said...

hi! saya kalau batuk atau sakit tekak atau demam mmg akan minum assam jawa. amik assam jawa dlm peket, bancuh dgn air suam dan minum. try to avoid yg ready-made sbb ada gula. gula tu toxic which akan buat kita bertambah sakit. :D

Murni said...

Best je baca gini kak. Clear.