Monday, May 19, 2014

BORAK KOSONG.

Hari ni sejuk sangat kat office.. Cannot tahan.. mungkin sebab badan tak selesa sangat ni.. Dah 3-4 hari kot suara takde.. bila phone ringing aku panik nak jawab.. suara tak leh nak keluar :(

Bila suara takde mood meng-update pon menurun.. Eh nampak nau menipunya hehehe.. selera tetap ok tu yang confuse sikit tu.. hahaha.. bab makan ni memang tau.. ingat dulu aku pernah kene beguk.. orang cakap kalau kene beguk memang hazab lah tak leh makan.. aku boleh jeeee??? tapi lepas 1/2 jam makan tu dia punya berdenyut rasa nak meletup bawah dagu tu.. mak aku cakap orang kalau beguk sanggup tak makan takut beguk berdenyut.. ko ni memang pelik.. beguk pon makan selamba.. huwaaaaaaa... 

Diet kak pilla cemana? Entah lahhhh hahahah.. Ada lah aku beli chicken breast, salmon.. kengkonon nak grill nanti.. amboi mengada.. tapi nasi pon bedal jugak.. acaner tu? 2000x buat lagi tak? buatttttt tapi atas katil hahahaha.. baring sambil kira.. aci tak? hehehe

Ada masa nyampah dah.. lantak lah kau nak berat macam gajah pon.. aku nak tengok balik baju-baju kurung yang dah tak muat nak bagi kat anak-anak buah.. semalam keluarkan baju kurung yang lelawa sikit.. try sepasang je.. amboi dugong sangat gaya pakai baju lama.. hahah.. terus dalam hati "Fuyohhh kurus sangat ko dulu filla.. sekarang why why why?".. terus lipat baju tu.. bagi anak buah.. konon simpannnn satu hari nanti boleh sarung balik.. dah tak payah lah nak berangan sangat.. hahahaha... 

Nanti nak mengemas lagi sebab Pak Radie bising.. dia cakap tempat hang baju tu.. baju dia sikit je.. semua baju aku.. kalau pakai takpe jugak.. memang lah betul dia cakap tu.. tapi u tak tau kot-kot satu masa nanti i slim acaner?  Tupun haritu aku amik 5-6 pasang bagi kat bibik.. nanti dia balik Indon bagi kat anak-anak ke apa.. dari aku tak pakai kan.. baju kurung aku dulu banyak yang jarang takde lining.. so aku malas lah nak pakai sekarang walaupun boleh pakai long sleeve inner.. pastu dulu kain semua belah selisih depan tu.. kang jalan angin tiup nampak kaki acaner? so tu pun nak bagi jugak.. pepandai lah nanti nak alter kain tu bagi takde belah ke apa.. aku sayang semua baju-baju kurung aku sebab semua Wan jahit.. huhuhuuuu.. 

Dah tiba masa aku membeli kain baru untuk buat baju kurung.. Amboi mesti Wan tensi kalau dia terbaca nie.. hehehe.. Ok janji tak pilih kain yang kene full lining.. aku nak beli kain cotton yang lembut tu je.. waaa cantik-cantik kan? ni yang tak sabar nie.. kain nak beli baju raya pon tak beli lagi.. mesti Wan hangin ngan aku kang.. mentang mak jahit.. suka last minute ;)

Korang dah beli kain ke nak buat baju raya? Kalau dah baguslah.. kalau belum cepat sikit ok.. kalau tak, pegi lah beli baju online ready-made tu.. aku susah sikit sebab aku super cerewet dalam banyak hal.. nanti beli tak tengok aku tak puas hati.. sebab aku nak rasa kain dia camne.. longgar kat ne.. ketat kat ne.. mengada sungguh.. 

Eh semalam Pak Radie panggil aku komando.. masa tu nak gi breakfast.. penuh lah anak beranak dalam kereta.. suara aku kan takde.. so kurang sikit becakap.. tapi sekali aku nak becakap aku memang menjerit lah.. dia cakap Komando dah start dah bagi arahan.. hahahah.. susah tau.. ni semua bangsa kalau aku bagi arahan sorang tak nak dengar.. buat tak tau je.. sebab tu diorang rasa apak diorang kewl.. stress aku.. 


Aleesya gak best.. dengar arahan.. orang cakap jangan hisap jari.. terus dia buat No No No.. heheh




Love, 
Filla.

6 comments:

Nys Anis said...

belom beli baju rayoooo.. emm xrasa lg debaran tu. huhu

Muhammad Taufiq said...

orang ckp dalam hidup kita ni mesti akan sekali terkena beguk, saya tak pernah kena lagi tapi takut kalau terkena :( Dh la saya ni kuat gila makan.

Jom melawat ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

Mama Eqalicha said...

Tema kite utk raye thn ni PINK.. hehe..

Kak pilla?

Anonymous said...

Cute je aleeya..no no no..hehe

Anonymous said...

adoii tergelak tgk video ni sebab..... tgh pakai baju sama ngan aleesya tapi warna pink. Boleh geng ngan Aleesya la mcm nii......hehe

Aty_Fared said...

saya dah lama tak tempah baju kurung..jarang dapat pakai..sobsob.. setahun sekali jer pakai waktu raya..tak keje..gitew la kan.. tu baju 4 tahun lepas kalau buat raya tahun ni pon agaknya takde sapa perasan..hehehe..

neway..moge cepat sembuh ye kak.. :)