Thursday, May 15, 2014

CERIAKAN HIDUPMU.

Tajuk poyo.. Eh memanglah ai poyo.. hahaha.. Sebabkan entry ni ada banyak sangat acara so mari kita namakan entry ni entry ceria... 

Jumaat haritu aku gi Alamanda during lunch time.. biasanya aku ajak Kak Ti lah.. sapa lagi peneman hidupku kan.. Aku memang camni.. aku suka kawan dengan orang yang lagi berumur dari aku yang dah baya-baya mak aku.. dari dulu lagi.. masa kat department lain dulu aku rapat dengan Kak Midah, Kak Ram.. dua-dua tu dah baya-baya mak aku kot.. Aku suka diorang terima aku apa adanya.. padahal masa tu aku sorang je kot tak pakai tudung.. rambut mengerbang perang.. diorang tak pernah pandang aku lain macam ke apa.. Lagipun aku ni nampak kasar.. tapi aku manja.. Aummmmmmmmmmmmmm.. hahahah.. diorang pulak memang suka manjakan aku.. peluk-peluk.. urut-urut... sayang-sayang.. so aku jadi mengada.. macam aku ngan mak aku.. sebenarnya aku manja je.. tapi macam tak tunjuk.. kalau tunjuk pun macam merayu-rayu nak lauk kegemaran.. mengada-ngada lain tak biasa sebab malu... hehehehe.. 

Kitorang gi pusing-pusing takde tujuan.. So mari lah kita gi cari kasut.. Lagi satu masalah aku ialah aku susah nak cari kasut yang aku betul-betul suka.. selesa.. selalunya aku suka.. pastu berbelah bahagi.. pastu kalau aku beli jugak dan pakai.. pastu tak selesa.. aku sumbat dalam store.. duduklah kau dalam store diam-diam.. hahahah.. bebulu je pak radie.. aku akan belasah kasut yang aku suka sampai lunyai.. pastu mula mengadu takde kasut :(

Nasib lah kasut aku bukan designer2 nye kasut nie.. kalau tak lagi hazab.

Kak Ti ngadu lipstik dah habis.. so mari kita beli kat MAC.. eh eh orang tu nak make up kan sekali.. kebetulan Kak Ti demam seminggu haritu tak datang kerja.. ni baru naik.. still ada saki baki demam.. muka pucat lesi.. eloklah di touch up sikit.. aku pun dapat lipstick tukar dengan 6 casing.. haha itu jelah keja aku.. janji free.. 

kan lawaaa tu.. berseri-seri muka hehehe.. kitorang lunch kat johny's.  kegemaran aku ngan Kak Ti.. aku cakap kak ti baru baik demam.. elok makan sup-sup mcm ni.. keluar peluh.. amboi ajar orang.. padahal ko yang berpeluh tak hingat.. hahaha

Ok tu je.. kenyang perot jom masuk opis ;)

Ini kejadian hari sabtu.. Kasih memang suka mengusik orang.. sebab tu Amaani dengan Aleesya selalu bengang dengan dia.. kadang dia cium-cium aleesya tu kasar-kasar.. memang teriak lah budak tu.. pastu kene tampar satu kali.. padan muka.. hahahah.. ni orang nak selfie dia sibuk mengacau.

tengok!

selalunya time aku hantar gi tuition berdua lah kitorang banyak borak.. masa tu aku tanya macam-macam sebab biasanya mood dia ok dan ceria kalau nak gi tuition.. eh ni memang tebalik dengan mak dia nie.. aku dulu kalau kene tuition.. lemah rasa satu badan.. rasa nak pitam.. rasa nak muntah.. rasa tak suka nyaaaaaaaaa.. hahahah.. 

Pastu Elly lompat naik kereta aku kitorang gi singgah rumah mak Peej jap nak tumpang solat.... pastu Noy adik Peej pon free dan join.. sempat tengok parents Peej.. dan ada mak sedara peej and cousin dia Izah kalau tak silap nama dia.. wartawan melodi kan... anak dia 2 bulan comelllllll nyeeeeee... lahir 4kg baby girl...amik kau.. aku dulu anak first perempuan 3.4kg pon hazab gila nak mengeluarkan.. sampai fobia lah aku nak beranak.. hahahahah.. 

Ni popo elly.. sebab tu dia order pon ala-ala popo.. hot tea with lemon.. aku tengokkk je gaya dia.. pastu dia angkat2 kening kata popo memang camni.. 

popo dah makan mcD so popo makan salad je.. tak habis, aku yang habiskan.. 

aku order fish and chips.. berbulu je diorang tengok aku.. sebab aku kalau order memang lama sikit.. nak baca dulu menu.. pastu confuse nak yang mana satu.. semua orang dah order aku blom lagi.. suruh waiter blah dulu.. rimas aku kalau orang tunggu.. hahaha.. last2 order ni je? baca menu kemain lama.. hahah.. tak suka sangat fish n chips dia sebab tepung tu macam cekodok? hahah.. aku suka pakai bread crumbs tu.. lagi best.. ini rupa dah macam pisang goreng nye tepung.

badan kecik.. selera besar.. betul-betul macam aku masa muda.. bezanya aku selera besar.. pastu memang habis.. noy ni suka makan order best.. tapi makan tak banyak pon.. Noy kelakar jugak.. sebab dia blur dan dia friendly boleh masuk dengan sesapa je.. dengan aku n elly pon dia tak kekok.. cuma topik kitorang makcik-makcik nasib ko lah Noy.. hahahahah 

Peej makan nasi ayam.. len kali nak makan ni lah.. 

pavlova memang terbaek.

tetiba pak radie send gambar amaani mewarna.. amaani ni jenis tekun sikit.. dia boleh duduk berjam-jam mengadap.. itu ikut apak dia.. aku ngan kasih sama.. hahaha.. kejap je excited.. pastu boring.. 

Noy and Elly.

3 dara pingitan. Auwww nak jugakkk.. hehe


sebab elly suka gambar ni so kita up gambar ni.. dia cakap nampak macam kay kay time nie.. hahaha

Aku sampai je rumah ajak diorang gi jalan.. Pak Radie pon ok.. dia cakap Amaani mengadu bosan bosan.. ok lah jom jalan lagi ;)

Tak tau nak gi mana.. Pak Radie suggest gi Ikea.. ok jom.. 

Hahahah.. marah dia kalau amik bear tu.. asik nak peluk je.. 

dah penat gi ikea kita gi makan.. Papa nak belanja sempena mother's day katanya.. gi TGI Friday je lah senang.

fav dia spaghetti. always.

fav dia fish and chips. always.

fav dia burger. always.

bukan fav aku salad ni.. tapi sebab dah melantak petang tadi.. so makan ni je.. banyak berlebih tak habis, pack bawak balik.. pagi tu nak breakfast aku cakap kat bibik.. "bik keluarkan salad semalam yang saya bawak balik tu".. relax je dia keluarkan dari fridge.. pastu aku dengar bunyi microwave.. "Eh kamu panaskan ke? tak payah.. tu kena makan sejuk".. "Oh saya ingat ni panaskan macam puan makan sayur selalu".. sabar jelah  T________T

I'm a happy mother.

with my 3 Kasihs. 

 I love my Kasihs.. I love papa Kasih.. Eh? perlu ke mention.. hehehe.. malu la tu.. lek pa lek.. tak yah nyorok bawak meja.. 


Love, 
Filla.

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Happy mothers day sis

My Aisy said...

hehehe...shawl tu santek la...happy mothers day..

peej said...

wah dah pandai sweet mama kasih ni. hahaha. syabas.