Thursday, February 14, 2013

FAKTA MENAKUTKAN...

*sticky post*
*please scroll down for new entry*  

UGLY FACTS

Ramai yang dah tahu, tapi mungkin buat-buat tak tahu yang makanan kita sekarang ni banyak terdedah dengan chemicals and free radicals

Kalo makan masakan kat luar, memanglah tak dijamin bersih and banyak perasa…
But now, actually masakan kita kat rumah pun belum tentu selamat!

Ayam disuntik dengan hormone and antibiotic, ikan and seafood disembur dengan formaldehyde untuk sentiasa nampak segar, sayur dan buah disembur dengan excessive pesticide and wax untuk nampak cantik dan segarrr

Bagusnya kalau kita boleh eliminate benda-benda ni dengan just basuh jer kannn – and

Malangnya, walaupun basuh dengan air asam, air tepung…takkan boleh keluarkan benda2 ni dari bahan mentah kita ….

But, ada teknologi and cara yang senanggg sangat yang boleh bantu kita untuk bersihkan makanan kita from all these…plus masih kekalkan nutrient makanan kita

Let’s see a demo
Ni contoh purifikasi on ikan cencaru beli kat pasar di Dungun



Penggunaan Biozone Food Purifier memang mudah, just plug+play
Make sure air menutup penuh bahan mentah uols, then masukkan tube seramik and pilih jenis makanan yang nak dipurifikasi
Okay ni 1 min in purification process


Okay 5 minit berlalu, and bubbles dah start naik dahhh….nampak tak kat bubbles tu dah ada macam warna kekuningan?
Itulah antara fatty acid and chemicals yang dikeluarkan semasa purification!


15 mins pandangan atas


15 mins pandangan sisi

Now after 15 mins!

Nampak tak bubbles tu dah naik tinggi!
Actually kalo uols tengok sendiri, bubbles tu macam likat dan tak pecah….sebab die bukan purely gelembung udara…
OK siap purification!

Notice walaupun dah habis process bubbling, bubbles tu tak turun! Sebab die lemak, bukan udara yaaa…
Sampai nak melimpah dah tinggi buih tu…
Buih2 ni makin banyak kalo bahan makanan kita lebih banyak chemical…
Paling banyak ialah daging…sebab banyak fatty and uric acid


Close-up sikit bubbles ni…
Tengok its actually warna kekuningan…ni bukan lemak atau kotoran kat ayam daging ikan yang luaran; yang tu memang kita boleh buang…

Ni yang disembur, di suntik etc pada bahan makan kita…

Sampai boleh dikaut dengan garfu…and bau die mmg busukkk


Kita cuba bakar residual ni – what u can see, die tak hilang atau cair…die akan mengeras…macam bila kita bakar plastic!

Bayangken benda keras ni yang melekat dalam usus kita!

No wonder masyarakat zaman sekarang mudah terkena penyakit…and kanak-kanak senang dapat obesity…

Kalo uols nak tahu, disebabkan suntikan hormone dalam ayamlah, girls zaman sekarang banyak yang ada misai and boys banyak yang kecik2 dah ada man-boobs J

Sanggup tak kita bagi family kita makan makanan yang tak berapa nak bersih ni ?
Sikt2 mungkin tak apa…but what about 5-10 years down the road…bila the children dah besar nanti kan?

If kita tak sanggup minum unfiltered water, macam mana kita sanggup makan unfiltered food kan J


Anda sayang duit anda untuk letak Biozone ni di rumah?

Cuba fikirkan :
1. Berapa ramai ahli keluarga anda?
2. Berapa tahun anda akan pakai Biozone ni?
3. Berapa banyak kos perubatan akan terlibat jika ahli keluarga anda sakit kerana makan makanan yang mempunyai bahan kimia ini?

Bagi 2 tahun penggunaan (dengan setiap pembelian,free maintenance 2 tahun !) untuk 1 orang 
anda cuma spend RM1.71 sehari. 
Kalau 5 orang ahli keluarga? 
Cuma  RM0.34 seorang sehari.. 

MAHAL KE?

Agak2 beli jajan dan gula2 pon lagi mahal dari tu kan.. 

Lagi pon, Biozone bukannye satu kegunaan je, ada banyakkkk kegunaan. So berbaloi2.

1. Untuk bersihkan daging, ikan, makanan laut. Lagi banyak bendasing keluar bila purify ikan tau. Kalau untuk ayam, keluarkan hormone injection and antibiotics yang diorang bagi kata yam untuk membesar cepat tuu…and untuk daging…keluarkan uric acid yang banyak dalam daging…

  
2. Bersihkan sayur dan buah2. Bersihkan sayur dari pesticide and racun…Sayur dan buah jadi lebih segar. dan masakan lambat basi tau

Buah-buahan yang diimport

3. Boleh buat basuh botol susu baby. Senang nak hilang daki dan keladak kat botol tu….macam sterilize juga J

4. Menyegarkan udara kat tempat tertutup macam fridge, almari baju & almari kasut. Hilang bau kepam2 itu semua.

5. Cuci bath tub dan buat mandi ozone. Kalau gi kat tempat mandian ozone, mahal tau, ratus2 RM satu session. Anda boleh buat sendiri je kat rumah

ade banyak lagi kegunaan nya, so memang dalam sehari Biozone tu boleh di fully utilize lah.

Macam Fillanie sendiri, dah tengok dengan mata kepala sendiri masa demo haritu... dan dah pakai for few weeks jugak... rasa confident lah dengan food yang kita masak dan serve untuk family.. bila tengok lelemak yang timbul kat buih-buih tu terus macam erghhhh tak lalu tekak ok... Ani tu dah lah suka makan ayam... 

Ramai kot orang zaman sekarang yang pentingkan kesihatan.. So kita dahulukan lah kesihatan dulu.. baru kita fikirkan tentang yang lain-lain... bendanya pon kecik comel je.. takdelah berat ke nak usung sana-sini... So siapa nak tau lebih lanjut pasal product nie boleh contact nama-nama kat bawah tu ikut kawasan ok.. baik beli sekarang dan mention u olls ni readers blog ahkak.. dapat diskaun.... 

Maintenance?  
Biozone ni free maintenance tau. 
Nak pasang dan guna pon senang yang amat.



      Ok, ada berita baik untuk anda semua yang dah tercelik mata with the UGLY FACTS apa yang kita makan selama ini..



PROMOTION!!!

Diskaun RM250 dari normal price and free gifts untuk semua blogreaders KasihAleeya J

Boleh contact our agents near you for demo at your own house, using your own foodstuff!

Pls mention in your text/email/whatsapp to us that you are KasihAleeya blogreaders to be entitled for the discount!

KL/SELANGOR/N9
Farah
019-266 5590

JOHOR/MELAKA/SARAWAK/SABAH
Syiekin
012 – 689 1643

AMPANG/DAMANSARA & SEMENANJUNG MALAYSIA
Isma
019 – 339 3340



15 comments:

NinaAz said...

Serammnyaaa tengokkkk. Huhu

Ayu azmir said...

amat menakutkan kan... berkaitan organ dalaman.... takutnya..

wawa syaida said...

seramny tengok....

ismalina said...

yup, especially yang mana ada family members suka makan ayam tu...memang banyak sangat benda asing yg diorang bg makan and suntik kat ayam supaya membesar cepat !
uols boleh book appmt untuk kita tunjuk sendiri demo gunakan ayam/ikan daging kat rumah uols semua k :)

www.ismalina.com

Yana said...

Akak... saya wonder.. mcm mana dgn free fatty acid yg sgt bgus utk kesihatan kita?? Apa yg menyebabkan fatty acid dr bhn mentah itu keluar?? Sbb takot nutrients lain yg baik utk kesihtn pn hilang sekali... last2 makan bende kosong je... saya cuma terpikir proses yg berlaku antara food and d machine...

Anonymous said...

Rumah saya pkai bio zone ni tok bershkn smua mknan ble blek pasar.. Nenek pown trkejt tgk bli sayur2 jd lg segar n enak ble da msk.. Bgz kak filla, troskn pkai ok.. Produk ni ada yg kereta punya jgk tok hlgkn bau. Bau bby bery pown xada klau pkai ni dlm kete.. Hehehe

ismalina said...

yana: yup good question :) that's why die dah ada masa yg ditetapkan for each kind of food, so that it's just enuff untuk keluarkan bahan berbahaya dalam makanan...untuk yang clean freak, kita tak galakkan buat berkali2 purification, so that nutrients makanan tak terjejas ...untuk more info, let us come and demo using your own food :)

sharifah rosidah said...

Aunty pun ada...cuma brand nya tak sama....serius aunty dah beli lama lebih kurang 10 tahun tapi tak pernah pakai pun....lepas ni nak keluarkan balik dan pakai lah.

FARAH SHAZWIN said...

aunty sharifah: teruskan pakai k walaupun x sama brand..yg penting kesihatan kita...lets aim for a healthy lifestyle k :)

Anonymous said...

i pakai Dzulian punyer, apa2 brand pun ok, janji pakai dan menyihatkan

Yana said...

Ismalina : oo yeke... ada masa tertentu... ok paham... thanx for d xplaination... =D

Irfa said...

eh mnyeramkan tgk buih tu
nmpk gaya cm risau dgn apa yg msuk dlm perut skrg ni.huhu

FARAH SHAZWIN said...

To all Kasih Aleeya blog readers, our Biozone promo is still on k :) Feel free to contact us for free demo..c you soon

Indah Eyah Abu Samah said...

salam kak..saya indah..saya mohon untuk share post akak ni di facebook..ni facebooknya www.facebook.com/KedaiSihatPnAsmah...boleh?terima kasih

Indah Eyah Abu Samah said...

salam kak..saya mohon untuk share post akak ini di facebook page kakak saya boleh? dia juga berniaga biozone ni..ini facebooknya www.facebook.com/KedaiSihatPnAsmah..terima kasih banyak2