Sunday, February 24, 2013

BABY BARU...

terima kasih atas ucapan semua dan doa2 kalian... amboi, tetiba kalian...

fillanie dah selamat melahirkan seorang lagi puteri ;) hahaha... puteri ok... memang ditakdirkan anak ai semua pompuanlah nampak gayanya.. bila fikir balik seronok plak semua girls... leh kita buat siri keeping up with the Kasihs... amboi agak2 la nak sedapkan hati kan ;)

baby lahir secara normal di DEMC pada hari khamis 21 Februari 2013 tepat pukul 6.06 pagi.. berat 3.32kg alhamdulilah dipermudahkan segalanya... lahir je terus papa dia Qamatkan, selesai je azan Subuh pun berkumandang, sedih plak rasa masa tu... syukur sangat...

cerita bersalin yang detail kita tunggu entry lain ok? ini pon update guna phone je hahaha...

tak reti guna iphone mmg tak leh susun gambar and buat caption yeh... hantam jelah yer... so ini lah dia penyeri keluarga kami... 3 puteri-puteri di hatiku...

nama baby pon x fikir hahha... dah keluar... hari kedua terus cari nama and register kat JPN... hahah so nama baby ialah Kasih Aleesya bermaksud dilindungi Allah s.w.t... protected by God.. mudah-mudahan :)



95 comments:

littlehumblelynn said...

Congrats filla

Sangat comel
Slmt bpantang;))

wan echa said...

tahniah kak..comey baby..gewwaaammmnyaa

Anonymous said...

tahniah kak filla.. :)

~dalamdiri~ said...

tahniah..comelnye..
kena sorang lagi utk dpt boy tu..

Anonymous said...

ekot muka mami dia lar . comey sgt .

Inzell said...

Tahniah akak.. Muka Aleesya sebijik muka ani ;)

Anonymous said...

comelnyer....
tahniah dpt bby gurl...

Anonymous said...

Tahniah kak fila

mamawaiz said...

tahniah kak...

cik chinta said...

putih comel..gerams..cpt wt ntri bsalin, nk bc

Anonymous said...

Sedap nama baby baru. Kasih Aleesya.

NinaAz said...

Comelnya babyyyyyy ♥♥♥♥♥♥

Anonymous said...

Tahniah kak filla..

Anonymous said...

tahniah Filla dpt baby lg!


...from readers from KB
(yg jumpa Wan kat kedai nasi Abe Mi)

cik EPAL said...

tahniah kak filla. tiga dara pingitan lah anak kak filla ni esok! :D

Cik Kamoo said...

Tahniah....bambamnye bb akak

Has said...

tahniah kak filla..selalu jadi silent reader je...:)

nama anak kite lebih kurang la..tapi baby saya Khasif Aleesya..^_^

Im happy being alone said...

comelnyer baby..selamat berpantang ye kak..hehe.. semoga baby dan ibunya sentiasa sihat.

Alyn Roslan said...

tahniah kak filla..alyn tumpang gembira tengok baby aleesha tu..cumil sangat..

Anonymous said...

Comey nye .. Yg ni cam jepun lak heheh ani cam korea..tekaan sya betul cnfrm kak filla letak nama aleesya heheee..
Slamat bpantang ea kak.. Dap nye tgh mkn seafood ni hahaaaa - intanjb

Cik Dania said...

baby aleesya comel angatt..congrats kak filla :)

Irfa said...

Tahniah Filla atas kehadiran bby ke3
Comel sgt putih melepak

Nursyahida Osman said...

Awww Kasih Aleesya. Cantik nama dia. Tahniah K.Filla :) jaga diri and Aleesya :') xx

ayu iwan said...

tahniah akak.. comellll nya baby....=) =)

BaiYah said...

Tahniah akak..comel babay ..
selamat bepantang:)

Anonymous said...

Haii aleesya :) walcome to mama blog haha. Congrats kakk..

..:::isainz:::.. said...

Tahniah filla..comel baby...selamat bpantang eh...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Mcm muka si ani plk

fadel said...

Hai baby Aleesya... tahniah filla utk puteri yg ketiga...

fadel said...

Hai baby Aleesya... tahniah filla utk puteri yg ketiga...

Anonymous said...

tahniah kak filla. muka memang sebijik macam kak filla je.hehe. cantik.

mak saya pun macam akak , beranak sampai 5 orang perempuan.tapi ayah saya mcm teringin sgt nak anak boy. so diorang consult kat doctor...hehe. kalau akak ditakdirkan nak pregnant lagi.....akak suruh pak radie banyak makan protein ok...ikan, minum soya bean macamtu banyak2,tukar pemakanan...insyaAllah nnti boleh dpt boy plak.hehe.tapi apa2 pun smua kuasa Allah. tapi akak cuba lah. mak saya dah dapat boy dah. hehe :) rupanya sebab faktor pemakanan suami kita juga. apa2 pun anak girl ke boy ke sama je. tapi kalau akak rasa nak cuba, cubalah. :)

ni pengalaman mak saya lah. hehe

Nad MamaZN said...

Congrats kak!

ViRuS DeTeCTeD said...

Tahniah kak..tp nape sebijik rupe wan die...gambar no 2 sebijik wan die...cucu wan...

Anonymous said...

tahniah k.filla.. ada iras aruah busu ler... nyomel..*muah*

CikHanim said...

anyonyonyo... mcm anak org korea, putihnya anak kak filla!

Anonymous said...

Wan junior....

Anonymous said...

Tahniah kak fillanie.:) mcm muka mamy dia.

Kakak Gengster said...

Tahhhhniaaaaahhhhh kak :) Sama comel
macam kakak - kakak and mama dia ^_^

Anonymous said...

Comel anak mu ni ;))))

Anonymous said...

Tahniah k.filla...kakak saya anak kelima baru dapat boy, so k.filla boleh je beranak lagi, lagipun semuanya comel2 belaka:)

Fariha Nazeem said...

tahniah kak..belum dpt boboi??..tak ape, cube lagi..hehe..klu tak silap ni pun nama anak cikgu fatimah ni...hehe..anyway, selamat berpantang!!!

Noorshella Jaapar said...

tahniah kak n selamat bepantang, muka dia mcm wan dia la ^_^

nafawa arashid said...

aleesya..btul tekaan saya nama utk bby baru ni...hihi
tahniah akak!!

Jojet said...

welcone kasih aleesya =)
aceh, ani, aya? hahaha..klw ditakdirkn jmp korg nnt, aunty nak gomol 3 org sekali =)

mrs kayrul said...

tahniah kak filla

tak sabar plak nak tau perkembangan si comel nie....abis la lepas nie kurang la citer animatomato...hehehehe

awliya said...

hai eesya..

antalya said...

congratz filla sekeluarga. anyway birthdate baby sama ngan sy lah hehehe.hai baby next year kita celebrate besday sama2 ye :-D

Anonymous said...

Tahniah Filla!

muka baby mcm muka wan.. :)

Sara Jamal said...

Tahniah Kak Filla...
nama kasih aleesya tu suweet sgt..

Norhasikin Muhammad said...

tahniah..sebijik mcm muka ani..comel angat..putih melepak..

Chekgu Azrine said...

Congrats filla..xpe..jd mcm saya le dpt 3girls..last bru ni dpt jgk boy..hegs

Selamat berpntang ye!

mRs aGed said...

congratulation filla!!!aleesya tomei tomei!

Aya Ariel said...

tahniah akak syg.,.

walaupon babay girl muka papa tetap ceriaa..alhamdulillah..tak kisah boy or girl janji sihat cukup sifat alhamdulillah..

welcome to world kasih aleesya syg muahh..comelll..nak cium babyyy..wangiiiii..

Rina Ellisa said...

tahniah sis :)

cam cine muka bby.. comil :)

Syikin said...

ALhamdulillah... tahniah Filla.... comel nya la baby .... Slmt berpantang ya.... take care!

Anonymous said...

Sesiapa yg ada tiga anak perempuan dan dibesarkan dengan baik.. Insya Allah syurga bg dia

Tahniah kakfilla, jalan ke syurga da ada..tinggal nk mendidik mereka sahaja sehingga menjadi yg terbaik

Ameen, saya mendoakan

Anonymous said...

tahniah sis.. baby ada iras arwah busu.. semoga terubat kerinduan pada arwah setiap kali memandang aleesya..

Ain said...

Tahniah Filla for your newborn. Comell cam anak korea dah. Nama pun cantik...

Cik Cammy Lia said...

alahai comelnye..mata sepet btl..mcm mata akak hehehe.. TAHNIAH2

Siti Fatimah said...

Hi filla,
congrats once again :)
sedap nyer nama baby suka sgt! nak babg jugaks....
selamat berpantang and take care yeah :)

Anonymous said...

tahniah akak..

akak, gmbr 1st ngn pak radie tu cam muka arwah..hmmm, subhanallah..

well, slmt berpantang..

aynadys said...

comelnye kasih aleesya chinese look gitu hee semoga membesar dgn sihat ye syg ^^

momnsofea said...

tahniah... tcare dan selamat berpantang...

~ziey~ said...

Tahniah Filla.....Alhamdulillah....Girls yg comeyyy :-)

HUZAIFA said...

tahniah!!! tersangat comel baby ni. muka cam ani skit2

ummisara said...

Salam, tahniah. ai nih silent reader tapi bila tengok gambor baby terus nak komen...

aleesya mcm iras WAN :)

ct fesyen said...

tahniah kak...
comei kasih aleesya...
tak sabar nak bace pengalaman bersalin akak...

Anonymous said...

baby is so cute miut la kakFilla..tahniah eh..nanti cuba kita cuba lagi eh...sbb saya pung tiga anak dara dahni..hahahhaa

SueUtara

Anonymous said...

tahniah kak....sy pun dh 2 pmpuan...yg ketiga ni x tau lar...

NenetPenne (NP) said...

tahniah...
syahdu je rasa bila anak dilahirkan, bapa qamatkan dan azan subuh berkumandang...

mcm nama anak2 cikgu fatimah pulak..aleeya, amaani dan aleesya... kan kan...

mcm cina betul baby tu... but baby tetap comel

Anonymous said...

kak filla..sejibik macam muke wan..hehe.

pinky said...

tahniah....memang btl kluarga cikgu fatimah ni....ank dia yg no pun alesya....hahhaha kak nanti ank no 4 ariana yer....sejibik sama nga family derang....

FIZA said...

COMEI BABY...TAHNIAHHH KAK

Anonymous said...

seronok la papa dia, banyak girlfriend.

congrats!

salwana nordin @ che'wa said...

tahniah :)

anak2 penyeri rumahtangga tak kira lelaki atau perempuan..

lepas ni ada rezeki bb boy plak :)

PutriesNoora said...

tahniah akak!!omeynya!!ala rileks la..kami 4 beradik semua gegirl...chill je semua..hehehe

SweetLikeWhat said...

comel..tahniah sis..

mamma mia said...

tahniah..comel baby..

nurul asiken.apandi said...

baby cute sgt...congrats sis

kelipkelipchumel said...

waaahhh...comelnya tecit bambam ni...tahniah sis..

Anonymous said...

gambar kedua tu mcm muka arwah adik kak fila.. :) congrats kak filla. mcm jepun put

Anonymous said...

kak filla..muka aleesya mcm busu la..

Alip~Ya~Alip said...

Comel nye la baby filla =D. Tahniah.

JMR said...

HI ALEESYA...

ibuhebat said...

takpe filla... Charlie's Angels gituu.. bermakna belum boleh stop lagik ;)

Nissa Nasar said...

congrats kak filla...
hehe baby aleesya mcm muka wan =)

auwcak said...

tahniah filla...baby awak comel sangat....

MISS DIVA said...

tahniah kak filla..selamat berpantang

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

So cute!! muka mcm Wan la...
sepet nye mata diaaaaa....
muah2 utk baby Aleesya!

Anonymous said...

tahniah kak filla...
bby Aleesya mcm muka arwah uncle dia yg bongsu lah kak.
sry kalau buat akak snstif
tp sy tngok mmg mcm muka dia.
:)
slmt bpantang

-nina-

amir balqis said...

Congratz...so cute...selamat berpantang..:-D

Anonymous said...

dah macam nama anak2 cikgu fatimah.
1-syarifah aleeya
2-syarifah amani
3-syarifah aleesya
kot2 no 4 ariana x.

btw comel la aleesya. apa agaknya respons kakak2 lain especially animatomato dpt adik eh?

~ummi imaan~

permata_suci said...

Hheh...we have the same name for our daughter...mine...nur aina aleesha n nur aina amani...n yours...kasih aleeya,kasih amanni n kasih aleesya...apepn tahniah dgn kehadiran insan baru dalam hidup anda

permata_suci said...

Tahniah atas kehadiran insan baru...our daughters name same...mungkin kebetulan..mine..nur aina aleesha n nur aina amani..n yours kasih aleeya,kasih amaani n kasih aleesya....indah nama anak2 fillanie...

NuNU EeRa said...

hi bby aleesya.. nnti leh kwn dgn bby arjuna.. haha.. :)