Thursday, February 14, 2013

K'CHIANGMAI IKAN BAKAR

Yeayyy.. cerita makan lagi ;) 

Lately ni kan aku meroyan sebab nak makan malam taktau nak pegi mana.. bukan tak banyak kedai makan kat area Sri Kembangan tu.. banyakkk.. Tapi tekak macam mengada cerewet.. hihi.. So ramai yang suggest try makan kat Chiangmai Ikan Bakar.. area PUJ.. wah macam aku tau plak kann.. apa lagi.. terus google map.. muahahha..

Akhirnya sampai... 

Sementara tunggu food.. Acih boleh bantai tidur dulu..hahah sian budak ni 

drinks dia macam-macam ok.. tapi aku order sirap limau je.. hahah.. sebab dah order makan macam-macam.. next time nak try ABC, Lai chi Kang ngan Coconut Shake.. amboi napsu... 

Budak tak reti penat ni dah patahkan stand yang dia pegang tu.. dah lah tekangkang benda tu... muahahah.. apa pegang hancussss.. tensi tau... 

Tom Yam.. sedap jugak ;)


Kailan Ikan Masin

Sotong Goreng Tepung.. Sebenarnya Pak Radie kureng sikit kalau yang jenis macam cekodok tepung nie.. dia suka yang ko still nampak sotong tu.. dia macam crunchy ala tempura tu.. tapi yang ni ok je aku rasa.. ada readers yang makan kat sini terkena pulak sotong tu liat macam getah sekerap katanya.. nasib baik ktorang punya ok pulak.. hahaha... 

Aku pilih ikan kembung gemok sekor ngan ikan pari seketul.... 

Over kan makan banyak gila.. muahahha... 

Acih makan sikit je.. pastu sambung lagi membuta.. hahaha.. rupanya bila tengok jam dah pukul 12 malam.. ini gara-gara tunggu dia habis tuition baru nak hegeh-hegeh cari makan.. sian dia... 

Oh ya total makan macam tu bih kurang RM40

Murah? Aku rasa murah la kan... rasa pon boleh tahan.. tq yang bagi suggestion ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Kniedaz said...

Sampai dua kali buh gambar pari bakar..mesti betul sedap ni.. RM40 berbaloi la... (cian Acih...ngantuk ler tu ya)

lovely said...

murahnyer..
boleh cuba ni..

sharifah rosidah said...

Memang murah lah Filla...selalu nya kalau aunty order lebih kurang macam filla order tu adalah dalam 50-60 hengget dah lah kadang2 tak sedap pulak makanan tu...tapi bukan dekat situ lah kat tempat lain.

sihatbyMAMAELLY said...

kak dila.. try kerang bakar & coconut shake dia..memang terbaik..

dokat ngan umah leha je ni

momnsofea said...

ok arr murah gak

NinaAz said...

Perghhh. Kira ok la kan harga tu. Xsampai 50. Selalunya ikan bakar mahal.. mlm ni sy pun nk pg mkn ikan bakarrrr. Hihihi...

Chekgu Azrine said...

Murah sgt!

Im happy being alone said...

salam kak..ni kat area mane? cam nak try jugak..

Anonymous said...

Dila boleh rekemen kan guru tusyen yg boleh dtg umah tu x?

susumanis said...

ani ttp comel ..hehe

Filla ~ Kasihs said...

restoran ni kat PUJ, Puncak Jalil, dari Seri Kembangan kira dekat jugak lah... sila google ye...

Mooniqueen said...

ehhh murahnya sebab pari, kembung sotong... kene try ni tp jauh la pulak kat sana..

meGuRL said...

kesiannya acih..

bini edy said...

Kat puj tu ada lagi kak..nasi ayam tat ade.byk kdai mkn situ.ada steamboat juge tp x penah try steamboat tu..baan khin thai ke ape..kedai thai gak area mymydin puj tu la..

bini edy said...

Kat puj tu ada lagi kak..nasi ayam tat ade.byk kdai mkn situ.ada steamboat juge tp x penah try steamboat tu..baan khin thai ke ape..kedai thai gak area mymydin puj tu la..

mrs kayrul said...

cian acih sambil duduk pun boleh bantai tido