Monday, February 04, 2013

3rd Pregnancy

Assalamualaikum sahabat..

Hari ni nak bercerita lagi... tak muak-muak nak cerita.. korang muak nak membaca i'm sorry.. Aku nak cerita pasal pregnancy lagi.. Siapa muak sila cari blog lain *ai is merajuk* 

Rasa tak adil pulak bila dah masuk 3rd pregnancy nie.. kurang cerita pasal pregnancy.. masa pregnant Ani dulu kemain.. ada je entry 20weeks, 21 weeks, 22 weeks.. amboi update mengandung tiap-tiap minggu.. mengada sangat iyer tu.. Tapi normal lah kan.. bila dah biasa kita jadi tak berapa teruja.. eh ye ke? oi tak boleh macam tu.. setiap anak tu mempunyai keistimewaan masing-masing.. 

Pregnant kali ni lain sikit.. sebab aku lebih independent.. Klinik dengan Dr. Norleen DEMC tu dah jarang buat weekend.. kalau ada pon once a month kot.. yang ada pon weekdays... So bila weekdays.. tak dapat lah aku nak ajak Pak Radie teman.. mengada pulak rasa bila check up nak heret dia sekali.. anak 1st lain lah kan.. ni dah no. 3 pegi lah kau sendiri... baik bang.. anjer pegi sendiri lah nie.. 

Tiap kali check up aku takut jugak tetiba ada darah tinggi ke, kencing manis ke.. tapi Alhamdulilah so far so good... Pastu baby no.3 ni aku tak de idea lagi nak letak nama apa... If lelaki, nak letak nama KA jugak.. macam akak-akak dia..

Kasih Aleeya
Kasih Amaani

so kalau baby boy?
Kelana Andika

Wah geli tengkorak dengar.. muahahaha.... 

Kalau girl?
Kasih ------ tak tahu...

Muahahah... Anak no.1 ngan no.2 awal-awal dah tau dah.. Nama Amaani tu.. Acih yang nak... now Acih dah besar.. bila suggest nama untuk adik.. dia cakap gedik lah, pelik lah.. Amboi over gila.. Dia bangga dengan nama dia.. dia cakap satu donia tau nama dia sebab semua orang sebut Kasih... Terima Kasih.. *pitam* 

Actually aku dah tak larat sebab sarat... aku ni jenis kalau pregnant, baby gedabak-gedabak.. hahaha.. Acih dulu lahir 3.4kg.. ani plak 3.39kg... Gitewwwww... patut lah perot dah macam bola.. Baru nie gi mall ada plak chinese 2 orang ni jalan siap bisik-bisik toleh-toleh.. Amboi ngumpat perot ai besar lah ni???? aku dah sentap dah terus tanya Pak Radie.. "Pa, besar sangat ke apa perot nie? napa cina tu pandang-pandang pastu bisik-bisik toleh-toleh tengok perot ma".. dia jawab "Besar lah jugak".. pastu bila jalan nampak cermin.. rasa nak fitam tengok perot sendiri.. hahha...

Now bila tidur malam dah start susah nak bernafas.. semua serba tak kena.. tinggi sangat bantal tak selesa.. rendahkan bantal lagi tak leh nafas.. tidur terlentang tak leh nafas.. tidur ngereng tak leh lama rasa nak cramp.. nak alih ke belah sini pulak berat je rasa.. ni bukan lah mengeluh.. ni bercerita je.. normal lah setiap perempuan mengandung akan hadapi situasi yang sama.. kitorang kalau weekend siang-siang suka lepak ramai-ramai atas katil.. 4 beranak... muahahha.. pastu kaki aku ni landing kat apak dia yang tengah meniarap tengok ipad.. terus apak dia mengerang.. "Oiiiiiiiiiiiiiiii berat gila kaki ke apa nie? tak leh napas ok, dah macam kayu balak"... pastu anak-anak bantai gelak... Amboi ngkorang........ Nasiblah dapat ai yang jenis tak de perasaan.. fedulik apa kayu balak.... "Eh, awak jugak yang cakap.. perempuan mengandung kalau baring ke tidur kaki kena tinggi... ni nak tinggikan kaki lah nie, tumpang lah kejap".. 

*redho*

Pastu semalam Wan datang ngan Atok Braim.. tido umah.. Wan bawak lauk.. so malam Wan masak nasi sebab Wan nak goreng nasi utk bawak bekal aku gi opis esok.. jadi nasi tengah jerang.. yang ada roti je.. so boleh lah.. aku bantai makan roti 3 keping cicah kuah masak lemak ketam.. sedapppp!!! pastu nasi dah siap jerang.. Wan tanya "Eh nasi dah siap, nak nasi sikit tak? jom kita makan nasi sikit?".. aku jawab "Eh bukan tu untuk nasi goreng esok?".. pastu Wan jawab "Banyak... boleh je nak makan sikit nie".. Eh macam orang mengantuk disorongkan bantal... hahah.. 

Ketam masak lomak cili api.. ngan ketam masak apa tah.. tapi kering-kering pedas-pedas.. serdak dia tu telur pedas gitu.. makan dengan nasi panas.. sangat mahveles.. telo dadar ciput and ikan sebelah goreng... tau ikan sebelah? sedap ;) 



Pastu time nak tido aku tak leh benapas.. "Paaaaaaaaa... napa ni, susah nak napas lah.. mengah je"... pastu dia jawab "Melantak makan macam apa, memang lah susah nak napas"... 

*Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nangis tau dengar statement dia*


Ok tu je nak citer.. nak sambung nangis.. 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

NenetPenne (NP) said...

kelana andika? ha ha ha dah mcm citer sumpah semerah padi jer bunyimya...

jangan kelana jaya sudehhh.... :)

Nad MamaZN said...

Emmmm
Naknyebuk kasi idea hahaha

Kasih Ayeesha
Kaleef Arjuna

mrs kayrul said...

Selera besar betul kak filla..takpe nanti dah bersalin boleh slim balik

Cik Cammy Lia said...

sm lah ngn sy skrg kak..baru 32minggu...kalo baring mmg susah sgt nak alih tmpt, nak mengiring atau nak telentang..rasa mcm tulang pinggul nak tercabut jer..kalo bangun dri tmpt duduk pon sm gk...adeh...sakit tu Tuhan je yg tahu huhu

Kniedaz said...

Adoila..sangat kelakar entri ini...Kelana Andika? Pergh..betul kata NenetPenne..macam cerita Semerah Padi pulak...
Suruh Kasih nyanyi lagu Terima Kasih kat tv tu la..banyak kali dia sebut kasih hehehe

cik chinta said...

hihi...klko btl cite ni, tp serm dgr tang ssh npas. Ni br 24w pon lmbeb sda

mc laa said...

cute jea family kak filaa .. heheh sukee

Zahira said...

Kasih Ahlami (impianku) :)

Zahira said...

Kasih Ahlami (impianku) :)

Hani Mohd Yunos said...

kelana tu bukan spender ke? 0.o

Hani Mohd Yunos said...

eh, ke celana? err

Anonymous said...

Saya ritu preggy 9bln berat 55kg je.dr blkg org masih nmpk mcm anak dara.tup2 kuar anak 3.5kg.ajaib.

Anonymous said...

lomantik kan laki kita bila anak nak masuk 3. 4. 5. 6.7.8..huwaaaaa...susu manis

kissz said...

Ikn sebelahhhhh dappppp rangup jerrrr...
Heeeee xlama tuuuu...
Jap je lg itu prot musti kuncup ;)

Aya Ariel said...

kelana andika?? kau jgn memain kak..haha..takpe takpe..besar kejap je...dah tak lama lagi nanti mesti papa nanges diam2 tgk mama kembali gorjes..auw auww...jeless

Anonymous said...

hhahhah...i'm your silent reader filla...bila baca kelana andaka tergelak sorang akak kat pej. ni...sib baik ta da org. nmpk....

Mcm NP ckp..jgn jd 'kelana jaya' sudahhhh...

Anonymous said...

Kasih aleesya
Kasih arianna
Kasih ameellya
Kasih azzalea

If boy, kamal adli? Hahaha

_zaty_

sharifah rosidah said...

Suka nama kelana andika....elok lah bagi nama anak macam tu nampak lah kemelayuan nya.

Sekarang kan orang suka letak nama anak macam nama2 omputih..... I is tak sukeeer.

NuNU EeRa said...

kelas nma tu kak.. sgt klasik.. smoga selamat semuanya nnti ye kak..

Ari Isfuzzy said...

Memang mcm2 dugaan & cerita time preggy kan? Sangat teruja nak preggy tp belom lg berpeluang. Insya-Allah... kalau dh rezeki tak ke mana.... amin...