Monday, February 25, 2013

Pantang.

ehem, sempat plak update harini... malas oiiii tapi sebab baring2 ni sempatlah buat ayat sikit :)

macam biasa la kan, time pantang memang aku pon ada pantang sendiri... pantang tayang muka kat belog.. hahaha sebab pak radie ckp anak dia kembar sebenarnya, sorang lagi x klua, still dalam perot... nangis kang!!!! sentap hati ahkak u ollssss... ko ingat lps bersalin je terus body mcm beyonce??? kamon laaa.. bagi la masa sikit... ai pon adalah gerun melihat badan sendiri, so x sanggup bg u olls gerun sama ;)

hari ni dah 2 hari orang datang urut..mak aiiiii sakit nak mampos... ahkak ni dah lah bangsa lemah lembut tak tahan sakit... apa lagi.. adoiii, arghhh, aduh, auuww, eh semua lah perkataan keluar... tensi agaknya akak urut tu hahah.. dah tu? memang sakit so automatic la terkeluar mengerang semua tu :(

esok adalah hari last urut... kak pls be kind.. jangan lah seksa saya teruk sangat, usap2 je bole tak? hahah... baby Aleesya behave so well... apa??? so well???? siang lahhh... malam je dia mengada... bf pastu letak je, x sampai 5 minit dia start bunyik... omg, x de chance tido okkkkkk.... time tu la ko nak teberry... pastu nak dipeluk2.. dibelai didakap dipeluk didodoi ditetek... huwaaaaa nak nangesss!!!! nak buat cemana kan? kalau apak ko pon ada susu, dah lama main pass2 kejap papa kejap mama.... ini apak ko kemain sedap tidooooo... sok dia bgn nk g keje terus "alaaaa comey dia tuuuuu, nak dokong yeh? meh meh muah muah chup chup chup" bunyik kissing pipi baby Aleesya... mak kau pandang mata tekelip2.... bestnyaaaaaa...... mama nak tido pelissssssssssssss T________T

ok lah, perempuan dalam pantang memang emosi sukar dikawal, nak sambung sedih2 kejap.. bye!

nah amik lah gamba i olls and baby Aleesya ni sbg ubat menghilangkan rindu....dua2 beranak tayang kaki, muahahahaaa....

32 comments:

Irfa said...

aku suka kaki baby
lembut sgt ;)

genuine1224 said...

kehkehkeh.. dlm pantang gitulah. emo kan? kadang2 lebih pada pregnant plak.. kaki je? muka mana?

Makbed Journal said...

hehhee.... slamat pantang yee...

niA_hagnA said...

get well soon sis...pasni kt lak wase berpantang camno

eika_jps said...

tahniah sis filla...nanti share la resepi ibu dlm pantang dalam blog...sbb eika pn dah tak lama...bln 5 deliver...

mrs kayrul said...

cunnya kain batik....

Kniedaz said...

Laa...baru beberapa hari tak jenguk dah bersalin dah rupanya...tahniah! Jangan tensi2..rileks dan jaga kesihatan.. ^_^

Aya Ariel said...

hahah..comelsss..baby aleesya syg..kak ngah awk noti tak??

MamaTiaMia said...

Tahniah dan Alhamdulillah Filla,bertambah puteri yang sangat2 syomel:) selamat berpantang:)

:: Cik Viva :: said...

tahniah kak filla, alahai comel je kaki baby tu... :)

kelipkelipchumel said...

moga time fly very fast la dlm tempoh pantang kamu ni ye sis..bertahannnnn...u kenduit.

Anonymous said...

kak lawa kain batik.. ^_^

Anonymous said...

Pantang elok2 kak filla. Baby comel.

Mooniqueen said...

Kasih Aleesya ye... Sedapnya n simple je name... Selamat berpantang ye sis

Miss Anisah said...

Sama sama la kita berpantang dan berusaha untuk kurus!

kissz said...

Santekkkk kain batik!!!
Slmt berpantang...
Paling pnting menu pantang hihihiii
I loveeee fooodddd...
Take care k.filla

Ibu Siti said...

betul dah tue...pantang xleh tunjuk muka...ni pantang siap kua temubual kat melodi lagik...hari2 nak update bersalin kat dewan muslimah melawati...ooppss...semoga cepat sembuh fillanie...

NinaAz said...

Alololo . Comelnya kaki diaaa ♥

momnsofea said...

bestnyer bau baby....tp berpantg klu semggu jee ok arr ni 44 bosan beb..

Jojet said...

comel sgt kaki dak kecik nih..kak, mana ani ngan aceh? apa peel diorg kak pas dpt adik baru..

Nursaila Norman said...

suka kaki baby..comel,lembuttt.. :)
tahniah kak,dpt baby girl lagi :D

Anonymous said...

Salam, berpantang adalah sangat tensi. Akak anak 4 orang. Dah la setiap kali mengandung mabuk2. Bila beranak kena berpantang plak. Kalo x ikut takut nyesal plak. Kalaulah nak ada baby x de mabuk2 dan x de kaedah pantang2 ni tiap2 tahun akak beranak. Tu sebab akak beranak jarak2. Especially time pantang tu memang EMO giler. Pakai bengkung dan kena jaga makan tu ok lagi tapi bab2 pakai stokin dan pilis di dahi tu, serta bedak2 kena sapu2 kat badan tu rimas betul la. Nak nangis kadang2.

-ZaNnA- said...

comelnyaaa tahniah..jaga diri ya mummy :)

Diana AR said...

tahniah filla..take care

Madiey Kamal said...

thniah kak sbb dpt baby girl...btw comel la dia...msti besar nnti ikut muka kkak2nye kn...btw slmt brpntang la ye...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Seronoknyaaaaaaaaaaaaa...
tak tau nak komen apa dah...
best la akak, baby dah selamat depan mata...
selamat berehat kak....
sila buli pak radie cukup2...
suruh dia buat itu ini ok...
akak dok je relax tau!

faizah said...

biasala kak,awal2 lepas bersalin ni mmg ibuk2 alami sindrom baby blues...emo ja..time sy dulu husband tolong basuhkan baju baby pun meleleh air mata...terharu tentu pasal...hahaha

Raisah @ echah said...

muka baby very the amani... congrats k.fila

Ikhwan Suhaimi said...

kulit baby dah makin tan..

deeni said...

tahniah filla.. selamat berpantang ekk

sharifah rosidah said...

Bukak bukak blog je tengok filla dah bersalin...tahniah filla....aunty lama tak baca blog kenkawan sebab balik jb mak aunty sakit dan dah mula nyanyok dan pakai pampers.....gembira tengok filla sihat tapi sedih pulak terkenang kan mak yang dah mula tak ingat anak2 nya.....dah terbaring je dia ya lah umur pun dah 84 tahun.

Nampak nya sekarang dah ada Pak Radie's Angel kan....tak apa nanti boleh cuba lagi dapat kan baby boy..

NuNU EeRa said...

ok.. xdpt nk byg mcm mna body i msa pntg nnti.. geleng2 kpla kot jmr tgk..