Friday, February 15, 2013

INGIN MENJADI USAHAWAN BERJAYA?

PELUANG KEPADA PARA USAHAWAN, PENIAGA DAN PEMBEKAL UNTUK MELANGKAH LEBIH JAUH

PAKEJ KE CHINA UNTUK MENJADI USAHAWAN ATAU PEMBORONG

Untuk sesiapa yang nak memulakan perniagaan sila baca sampai habis ye.. Ini peluang keemasan untuk korang semua... Baru-baru nie aku, Elly, Encik Win and wakil dari China ada duduk meeting untuk bincang hal nie.. kami dah decide untuk tawarkan peluang kepada anda yang berminat untuk belajar berniaga... Sebab kami tahu, ramai daripada anda yang ada minat untuk berniaga.. lagi-lagi sekarang ni nak berniaga ada banyak sangat sumber yang kita boleh guna.. especially online business... 

Ini bukan Pakej Pelancongan ini Pakej Pembelajaran macam mana utk menjadi peniaga di China. Tiada bas mewah yang menunggu korang utk ke hotel, Tiada makanan yang enak, Tiada masa utk  bersuka ria. Pakej ini akan mengajar korang bagaimana utk menaiki bus ataupun keretapi ketempat2 borong agar bila korang pergi utk next trip nanti semua di dalam tangan tidak perlu menggunakan pakej ini lagi. Berlajar cara2 berurusan dengan peniaga China, Cara2 utk packing barang utk dihantar ke Kargo, Kenalkan dengan Agent2 di China supaya penghantaran barang dapat dijalan dengan sempurna.


Tempat-tempat borong yang korang akan lawati nanti

1.    Aksesori wanita dan lelaki
2.    Barangan Cenderamata
3.    Mainan dan Stationery
4.    Aksesori Handphone, Barangan Elektrik dan Elektronik
5.    Hardware & Tools
6.    Pakaian, Topi, Tali Pinggang & Jam
7.    Kain Ela, Kasut dan Beg
8.    Barangan Hotel, Restaurabt dan Catering
9.    Hiasan Rumah, Barangan Dapur dan Toiletries

Dan bermacam2 lagi mengikut pemintaan korang bila sampai di sana nanti





Harga Pakej RM1300.00 seorang untuk dewasa

Kanak-kanak 6-12 tahun RM840.00 seorang

1.    Pengangkutan Airport – Hotel – Airport

2.    Penginapan Hotel (5 Hari 4 Malam)

3.    Pengakutan ke tempat borong – 2 hari

4.    Mengenal pasti dan meronda ke tempat borong diatas

5.    Makan Tengahari atau Malam  - 1 kali (jangan risau di Guangzhou terdapat banyak makanan yang Halal)

6.    Bersiar di tempat pelanciongan – Menaiki boat @ River Cruise  di Pearl River

7.    Visa lawatan yang dikeluarkan oleh kedutaan China (Sila sediakan passport yang tempoh tamat tidak kurang 6 bulan, 2 keping gambar ukuran passport serta salinan kad pengenalan). Visa hendaklah diberikan 2 minggu sebelum penerbangan.


*PAKEJ TIDAK TERMASUK HARGA PENERBANGAN*

Tour Guide yang akan bawak group ni nanti adalah seorang melayu. Jgn risau korang tak payah bawak kamus utk berkomunikasi dengan tour guide ni. Bermula dari airport, hotel, pengangkutan, packaging, visa dan sehingga pulang ke Malaysia Tour Guide ni sentiasa ada bersama korang. Briefing akan diberikan sebelum group bertolak ke Guangzhou. Korang juga boleh menanyakan apa2 soalan yang tak pasti tentang pembelian borong.


Cara pendaftran pakej

1.    Deposit RM500.00 (sila sediakan passport dan dokumen berkaitan bagi tujuan permohonan visa). Tempat terhad utk satu pakej hanya 10 – 15 orang sahaja yang boleh mendaftar.

2.    Sila buat tempahan tiket mengikut jadual yang diberikan.

3.    Baki RM800 (Semasa permulangan Passport – Visa siap dibuat)



Time Table Kuala Lumpur >> Guangzhou

March 2013

KUL >> Guangzhou
21st March 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
25th March 2013          2105 AK1017


April 2013

KUL >> Guangzhou
3rd April 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
7th April 2013          2050 AK1017


May 2013

KUL >> Guangzhou
16th May 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
20th May 2013          2050 AK1017


June 2013

KUL >> Guangzhou
5th June 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
9th June 2013          2050 AK1017



August 2013

KUL >> Guangzhou
22th August 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
26th August 2013          2050 AK1017


September 2013

KUL >> Guangzhou
12th September 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
16th September 2013          2050 AK1017


October 2013

KUL >> Guangzhou
3rd October 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
7th October 2013          2105 AK1019


November 2013

KUL >> Guangzhou
7th November 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
11 November 2013          2105 AK1019


December 2013

KUL >> Guangzhou
19th December 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
23rd December 2013          2105 AK1019




Sila pilih penerbangan dan bulan berapa korang ingin mengikut trip ke Guangzhou ini. Daftar segera untuk mendapatkan harga tiket pesawat yang lebih murah.

PENGALAMAN PENULIS BLOG (Fillanie)

Amboi over.... Ok yang lain is the facts lah kan yang korang kena tahu untuk amik package nie.. Ini pengalaman aku sendiri yang 1st time ke GZ tempohari.. Aku ikut Elly and husband yang dah 5 tahun kot turun naik Guangzhou dah macam rumah kedua diorang dah.. Untuk aku yang first timer memang aku ikut je sebab aku tak tau apa-apa... So aku rasa package ni memang sangat sesuai untuk orang yang ada rancangan untuk menjadi peniaga yang baru nak mula bertapak... Sebab apa korang kena join trip nie??? Sebab fyi, kat China, communication sangat susah.. sebab diorang tak faham English.. kau nak jadi ayam itik pon susah.. cuma tayang culcalator sahaja.. itu satu hal.. lagi satu hal.. kemana hala tujuan korang kalau dah sampai kat sana?? kalau tak tau memang payah... nak tanya orang-orang China kat sana pon diorang tak faham... Dengan join trip nie.. salah satu bonus terbesar ialah Tour Guide korang tu nanti orang Melayu kita... apa nak tanya silakan tanya masa tu... bawak buku nota.. boleh tulis nama jalan.. apa pengangkutan nak naik.. macamana nak order barang-barang untuk perniagaan secara pukal.. siapa contact korang nanti untuk bawak barang ke Malaysia.. 

Boleh dipercayai.. sebab orang yang akan bawa korang nie memang dah lama dah dengan Elly.. kalau tak leh percaya, memang tak gila lah Elly nak recommend kat korang semua.. so takde was-was ye.. dan tempat makan kalau korang tak reti memang akan terkial-kial tak tau nak carik halal restaurant kat sana.. So sila guna opportunity yang ada nie untuk kumpul info tempat untuk halal food, tempat nak beli barang-barang perniagaan yang murah, hotel yang bersesuaian dengan tempat nak borong barang.. dan lain-lain yang penting.. 

Pengalaman aku lah.. beli kat sana untuk berniaga memang berbaloi.. mostly jauh lebih murah dari price kat sini... Kalau baru nak berfikir-fikir nak meniaga apa pun tak pasti.. Ini yang paling bagus.. sebab kau tengok lah masa pegi kat sana nanti.. baru ko boleh decide apa yang ko nak berniaga... Bagi aku, ini adalah peluang perniagaan.. orang cakap sambil menyelam minum air.. sambil tengok tempat orang.. sambil mencedok ilmu.. perjalanan yang mendatangkan hasil... bukan setakat enjoy suka ria je.. 











BERMINAT?????

Jika berminat sila daftar dahulu dan email ellychina77@gmail.com .Hanya RM1300.00 anda akan mendapat banyak ilmu menjadi seorang peniaga yang Berjaya!!




-GOOD LUCK-

8 comments:

sharifah rosidah said...

Tu lah rasa macam ingin nak ikut walaupun kita bukan orang berniaga dah lah package nya murah...tapi apa2 pun kena tanya suami..kalau dia bagi insyaallah...kalau tak bagi gigit jari lah aunty.

anne; said...

huwaaa interested!

best betul ni!

Buddin Coach said...

salam nak tanya
kalau penghantaran brg sapa yang urus? tinggi ker caj dia?

Buddin Coach said...

salam bos,
penghantaran barang dr china ke mysia sapa urus? tinggi tak caj dia

tq
wellnesscoach90day.webs.com

Filla ~ Kasihs said...

buddin coach:shipping barang2 dari china ke malaysia semua akan diajar oleh tour guide masa kat sana so lps ni kalau pegi sendiri dah pandai uruskan sendiri ;) kalau masa join trip ni pon dah boleh uruskan shipping terus..

Buddin Coach said...

ok thank

HooToh TuDia said...

Negara kita semakin berkembang maju, baru-baru ini di PWTC Perdana Menteri Malaysia Dato' Sri Najib meluangkan masa bersama usahawan kecil yang ada. Apa yang menarik Tip-tip dari Najib untuk Usahawan Kecil dapat dimanafaatkan oleh usahawan yang hadir. Banyak Kata Semangat dan Tip-tip Usahawan dan Tip-tip Usahawan Kecil Internet telah disampaikan. Usahawan kecil perlu dinamik dan tabah kerana Usahawan Kecil Hati Bakal Muflis. Amat Jelas, di Malaysia, Usahawan Kecil Anak Emas Negara
Semoga berfaedah untuk semua. Much more respect and keep in touch
~ Hootoh Blog

MurniWaty said...

salam filanie.. I sngt2 berminat. MMg plan nak jd housewife sepenuh masa dn nak start berniaga online... cuma xde guide aje..now tngah tunggu vss... kalau ada rezeki boleh la I join maybe June trip ya... will let U know soon..

tata...