Thursday, March 01, 2012

HONG KONG DISNEYLAND, HERE WE COME!!!

Yes, this is not just a dream....this is real....we're going to Hong Kong Disneyland tomorrow!!!... to be exact, this Friday morning 2nd March 2012... weeeeeeeeeehoooooooooooooo!!! 


Ok tak kena haku cakap omputih... Sila cintakan bahasa kebangsaan ;)  Ye, malas nak misteri-misteri.. hahah... OMG, i can't wait... tak sabarnye!! Bukan aku je yang tak sabar okeh.. Acih tiap-tiap hari tanya, "Mama berapa hari lagi pegi Disneyland?" Naik letih aku kira jari.. hahaha... 

Ada banyak tempat aku really really disappointed dulu sebab tak pegi.. serious tak sempat time tu.. and this time aku akan make sure aku pegi semua tempat dalam Disneyland.. that is my promise ;) Aku nak masuk semua Show yang ada.. nak beli frame yang really regret tak beli dulu tu... nak beli mug... nak snap pic with Disney character, tak nak terlajak time utk tengok Parade... Gila okeh.. must plan from now, dah print segala map in disneyland, dan segala show time supaya tak termiss the show ;)

Dan paling teringinnnnnnnnnn sekali ialah.. staying in Disneyland... dan this time we'll be staying at Hollywood Hotel Disneyland... OMG.. gila dasar kg.com. hahahahaaaa... Korang siap lah, aku balik esok, memang haku racun korang gila-gila okeh.. amik gambar telentang tegolek depan lobby hotel.. brani? hahaha 

Acih sabar nak ye, akan mak kau kabulkan impian ko nak amik gamba ngan Minnie Mouse eh?



castle di waktu malam bulan mengambang

yeayyy tido kat sini ;) harus malam-malam.. jalan pimpin-pimpin tangan ngan Pak Radie Acih and Amaani

dan ini impian terbesar yang tak tercapai dulu.. fireworks!!!!! 

Kalau ada antara korang plan to go to Disneyland, stay tune. aku make sure buat liputan terbaik dari ladang ;) 




Ok bye.



40 comments:

Arni said...

Sgt jeles

Aya Ariel said...

ehhh..bukan ke dah pegi??

btw..happy holiday..enjoy ur holiday sis..

we will miss amaaani dan acih..olso the blogger..(wink wink)

kasih abadi said...

wahhh syokkkk nyer.....

kasih abadi said...

wahhh syok nye..........kak filla pastikan cpt2 update kt blog eh....lg 1 pasl mknan halal kt sna eh...sbb hsbnd ceq klu ajk g mne2 sbuk ngn pk mkn ssh nk cri.....mst comey je nnt acih ngn amani bam2 tu ambk pic ngn minnie.... :)

wanie-ladybird said...

oho ni la tmpat yg jd tandatanyer....neway selamat pergi n selamat pulang

marinahunny said...

Filla geng dgn sepet ke? Dia pun g sana gak kan..

IdaShazana said...

alamak....sungguh dengki rasa di hati

Anonymous said...

jgn lupa fridge magnet, sy nk satu..

my everything said...

jeles dan terus tekan punat pangkah hahahahah bestttnye filllaaa....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fila..fila..fila..fila..fila.. bawakla ila..bawakla ila ne..

Anonymous said...

wohoooo...i like... take care n have a safe journey! nanti letak gambar2 n review apa yang menarik ok.

tak sabar nak bc entry hK lagi. :)

bye2

Anonymous said...

happy holiday kak!! take care...=) Selamat pergi & selamat pulang...(dlm hati jeles ni...huhuhu)..=P

Anonymous said...

kak filla...nak kirim fridge magnet disneyland boleh?

kelipkelipchumel said...

weeehuuuu...bestnyaaaaaa...bercuti berganda plk tu..

NeenaAnuar said...

bestnyaaaaaaaaaa!!! just can't wait to your story mory after coming back from DisneyLand! Ooppps!! sorry kak terspeaking org putih lak! hahahaa...

enjoy your trip sis!! amik gambar banyak2 kehh!! :D

Mrs. Hakim said...

ok.. best²!!! kita tunggu awk update tau nanti. sbb kita pun ada la cita² nak gi sana.. oh, tak sabarnya.. selamat berdisneyland ye.. have a safe journey.. :D

Liyanaroxx said...

perghhhhhh bestnyaaaaa! Enjoy ur holiday kak!

ninie said...

best nyer, best nyer, best nyerrr...
Filla...nak mintak tolong ngan ko lah...kali ni bloeh tak liputan dari ladang ko tue ko masukkan sekali expenses @ total lost - damage sepanjang ko n family kat sana.. :)...
senang aku - en.somi nak start menabung duit yg nak diabiskan nnt!!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

huaaa...);

NAK IKUT!

Muhammad Al-Afiq said...

yeayyy...saya pn plan nk pergi summer break nti kak filla...pliz detail kak nti ye...from price, food, tempat tinggal, tambang semua pliz detail and share with us..and have a happy and fun trip with ur family... ^_^

elna said...

best yer best yer...bila boleh sampai sna nie...nanti share yer how much kena spend kat sana....

Anne said...

baiklaaa..dah x sabar sgt dah ni nk tgu liputan!

Cik NuNu said...

seronoknye.. ;)

JuJue said...

yes yes yes... aku lah tuh! nak gi beraya di sana...bulan lapan nih. yippeee... ehhh tapi nampaknya cancel saja lah kot sebab liputan ko nanti...dah sah sah cover semua part kan. haha..

Iela Fazielah said...

selamat bercuti2 ye... bestnyer HK disneyland... aku gak melepas xdpt pegi

Mama Likha said...

take care kt sana. pimpin elok2 pak radie ehhh acih dan amani yerrr hehehe..

kite nk pg jgk tp 10 bulan dr skrg.. waaaaa lmbtnyerr lg !!!! cpt2 yerr balikkk, tk sbr tgu update dr fillanie. *pdhal tk pergi lagipun hiksss... enjoy ur holiday !!!

eyzzah said...

Best nye. Really missed Disneyland Hong Kong. Hari tu pegi dua hari masuk dalam disneyland tu pun rasa macam tak puas. Enjoy tau.

ibuhebat said...

bestnya!! Harap2 murahhh rezeki nak bawak anak2 jalan2 tempat camni :)

kakchik@ella said...

KC pegi tahun 2007 dulu. Mmg best!!!

naf9091 said...

Have a safe journey sis..and have fun ya ;)

JMR said...

nk FM!! brapa lama pegi kak? x sempat ke mjlis ktorg nnt le nih..:-(

Siti Fatimah said...

bestnyer fillaaaaa.... i citer HK thn lepas pon x berupdate2 hahaha bad me! disney mmg best if u nak watch shows everything pasti kan u beli express pass sgt worth it ok x yah beratur waiting time pon lama more than 30mins hari tuh i pi x yah beratur dok depan lagi hihihi... bilalah aku nak pi lagi nie.... jgn lupa pi ocean park sesgt best!!! btw happy holidays :) i is jeles sob sob...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

fulammekkkkk best gilakk...
akak... amik gambar ribu riban...
tempek kat blog mcm dulu ok...
tak sabar nak tgkkkkkkkkk.....

Anonymous said...

bestnyaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Nur Dalila's said...

bestnye! luggage akak kosong tak? nak tumpang? ^^

Sue said...

okehhh cantekk la tu. aku pun tgh dok survey pasal hk disneyland ni... pasni bagitau itenary dan segala kos tmasuk flight yea..... n amik pakej ngan travel agent lagi better or pegi sendiri2 lagi better? plsssss

shafinaz said...

best kak filla pg sne.. last nov pown kita pg n stay kat disney hollywood hotel.. siap golek2 kat lobby waktu malam.. best sgt.. ddk kat disneyland dr pg smpai malam last2 bunga api cancel.. over btol.. tp enjoy ur holiday k..

supermommapots said...

Saya sekeluarga nk p 15 march Kaver 2 parks trus..1st time ni bwk kenit2.. Huhu

cik EPAL said...

Kak Filaaaaaaaaaaaaaaa! Nak ikuttttt! Nak tangkap gambar dengan mini mos gak! hahahaha :D

Sazillah Mohd Halid said...

As salam sis,

nak tanyer,mase akk book utk dining kt hotel,i mean HK disney hotel tu akk call ke?
sbb sy tgk kt website diorng utk booking or reservation just kena call saja..x bole nk book online.