Tuesday, October 27, 2009

Nak tau jantina bayi?????

awuuuuuuuuu... sejak2 dah tau diri ini preknan.. tetiba mcm maluuuu nak update blog..huhahahah... rasa nak lempang tak??? kuakakaka.... hahaha.. kang korang bosan plak.. sesikit citer perot.. sikit2 citer anak..sket2 citer nak makan itu ini... heh, pedulik haper aku!!! huahahahaha...
ni aku ada sket nak share..... percaya sgt tak boleh..kang dah kira mcm syirik pulak!!!!! tp kalo saja tegedik2 nak try apa salahnye.... kalo nak try mende ni sila make sure syarat2 dibawah:-

1. sudah berkahwin (x pasti, ada org ckp boleh jek yg lom kawin pon)
2. seutas rantai emas
3. cincin emas belah rotan

tu jerrkkk..hehehe... kawan aku jeeja ckp, ni nama nye Aura Emas ke AuraMas??? hantam jeklah..tak reti aku.. tapi mende ni utk nak tgk.. ko ada berapa orang anak...dan juga nak tau jantina anak pertama ko sampai anak kesepuluh.. kalo ko ada anak 10 lah!! termasuk juga anak yg tak jadi (miscarriage dan sebagainya)... benda ni leh buat sendiri.. atau orang lain buatkan utk anda...


step
memula masukkan cincin tu dlm rantai (ala2 mcm loket)... kemudian..... tadah tapak tangan kanan dan letak rantai tu kat atas tapak tangan anda... kemudian angkat rantai tu pelan2... make sure cincin tu rapat gak lah ngn tapak tangan... round pertama adalah utk menentukan anak pertama...

perempuan: cincin tu akan membentuk seperti bulatan (berpusing-pusing mcm bulatan)

lelaki: cincin akan berhayun kedepan dan kebelakang.... (straight)

tu jek citer nyer.. buat seround.. pas dah dah tau jawapan jantina apa.. letak balik kat tapak tangan... buat 2nd round plak... dah tau jantina 2nd (anak kedua) tu.. letak balik.. sampailah cincin tu tak bergerak langsung!!! bile tak bergerak tu maknanya banyak tu jeklah anak ko...

mak dah buat..... yes yang pertama dah dibuat berpuluh kali tetap dia membentuk bulatan.. memang anak pertama POMPUAN - Kasih Aleeya.... bila buat yang 2nd nie..... buat puluh kali pon tetap jawapan yg sama.... huahahaha.. nak tau??? takyah lahhh susah2 jer!!! next year aku gitau!!!!

siler lah buat AuraMas utk suke2.. hahahaha...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Ladybird Searcher said...

Cis..awal2 baca dh mcm syok..lepas tu smpi part yg step2 tu dh berdebar2...Last2..bencilah... makcik tertipu...huwaaa..Tapi bila baca blog filla, terus rasa ringan sikit kepala...hehehe

mumy yaya said...

ooo camtu plak ek..penah gak try dulu..tapi tak pakai rantai..leh gak gune benang n cincin blah rotan yang kosong je..tapi if bulat means boy(cam telo kan?!) n memanjang gitu means gal!n if sesape yg blum kawin plak..nak tau brape umo korang kawin,try ni..!letak kan cincin n benang tadi lam gelas..(jgn sampai ke bawah sangat!kasik tegantung gitu..)kire ketung ketang (bunyi kene gelas tu) bape kali..tu umo korang akan kawin!yg da kawin leh gak try..ngk same tak!?cube2 jer kan..ni org cine nye kepercayaan!!huhu.. (dah macam bukan comment,tapi cam cerpen lak!hikhik)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ladybird searcher:heheheh.. tipah tertipu....

mumy yaya: tebalik lerr.. kalo 'bulat' girl.. kalo kedepan kebelakang (straight) boy... siler2.. kalo ada readers nak try..boleh gak!! heh..tq...

mamawannie said...

Apsal petang2 ni rasa otak tak berapa nak jalan nie weiii... jap2 filla.. rantai tu dah genggam kat tangan.. pastu...? nak campak ke.. nak baling kebawah ke.. nak apa bgi dia jadi bulatan..?

mummy_ayu said...

filla...congrate! wah kasih nak dapat adik..baru terbaca ari nie sowie ek..belated congrats la kira!

mumy yaya said...

dah nampak ngat tak betoi erk..hehe time cube2 lu..if bulat itu boy..sebab maksudnye telooo!!!huhu!!takpe2..mane2 jer..kang balik nak try!tolong menjawab yer..hehe..
mamawwannie : pegang je rantai/benag tu sampai dier gerak sendiri..jgn dok bawah kipas yer!!(pemainan ini sedikit berantu..dier akan stop ngan
sendirik nye!!waaahhh gitu!!) slamat mencube!

Lenny said...

ahahhah
aku tau menda ni...
dari zaman2 skolah ada main menda nieh kan?

tp bila aku preggie... takde plak aku buat... lupooo...

ratna said...

he he he.. bole dicuba ni.

aLya said...

mende ni da lame wujud nye dr zaman skool dl..penah gak wat kah²..

sis de petua nk kasi cepat lekat x T_T share ler..

Kit Pryde said...

congrats family Kasih Aleeya!! moga fila & baby safe & sound always.

ms diaz said...

haha..akak filla ooi..ni sudah lame la..kite dulu time studi dulu2..de main2 dgn member2 gak..dah 8 tahun pas kot..ehehe

C!kpuanmuda said...

emas putih bleh ke?

Filla ~ Kasih Aleeya said...

korang ni kannnnn.... mmg ler aku tau ni mende lama..... tp biler skang2 ni baru tegedik2 nak try.... huahahhhhhh.... emas putih mak tak sure.. cuba jeklah...

CT@mamaLuqman said...

hehe...ada lagi benda ni ek...saya dah buat lebe kurang 5-8 tahun lepas....anak saya 5 orang...InsyaAllah 4 je kot coz saya dah miscarriage anak yg ke2 ari tu...


apa pon main-main je kot,...kalau betul anggapla kebetulan...

lisa alias said...

kak filla td lunch kt MCD kan.. nmpak tp cm segan laa plak nk tgr...
heheehhe..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

lisa alias:yeh?? alamakkk malu nyerrrrr... dah ler muke mcm tak siap tadik!!!!!! hahahah..

busyuksayang said...

ishhh...leh caya ker nie???