Friday, October 30, 2009

Kasih sakit aku pon sakit...

Friday,

masuk hari nie, dah 2 hari aku tak keje..sbb dapat MC... so melepak di rumah adalah sgt membahagiakan... lagi2 bersama anakanda tercinta Acih aleeya.... sebenarnya Acih yg tak sihat..ni kes aritu kat nursery lah..boleh plak anak org tu main sepit2 kuku kaki (ibu jari).. sepit ngn sepit kuku okeh!!! sampai bedarah2.. dah tu..cikgu pon ckp sorry... sebab tak perasan budak tu buat kuku kasih... ok fine.. budak2.. nak buat cemana kan?

tp lepas seminggu.. makin melarat!!! bengkak pastu gatal berair plak tu..dah infection dah nie.. so aku kelam kabut pagi2 hari selasa ke hari aper? dh lupe.. pepagi buta bawak acih gi klinik kerajaan nie... masa jmpa doc aku pon citer lah detail..aku ckp punca ibu jari kaki..now dah ada kudis bawah bibir ngn kat tangan lagi seketul... dia sibukkkkk check mulut kasih..ok lah... dia kan doc.. mesti dia tau... dah tu gi amik ubat...

masa amik ubat... orang tu bagi lah cream seketul... aku tanye.. antibiotik tak de ke? cream je?.. dia kata 'anak tak demam kan?' aku ckp lah tak... so tak perlu antibiotik... aku mcm pelik gak... tak pelah... skali dlm kereta aku belek cream tu.. tulis Dental Paste... aik???? pastu aku baca lah lagi... sumer citer pasal ulcer lah... pasal mulut arr.. aku mcm was2 plak nak sapu kat kaki..tp sapu jelah... dah ler cream tu mcm bepasir2.... heeeeiiii hangin hangin!!! dahtu tak de improvement pon...

hari rabu malam ada kenduri kat Shah Alam sempena PIL dapat gi Haji tahun nie.. dah habis kenduri kendara..ktorang cabut gi DEMC.. aku memalam mmg lemau sket arrr.... lagi2 kalo makan lambat... pastu tekak kembang rasa nak tidooooooo je... bawak Acih gi check lagi.. aku pon ckp ler aku nak MC jugak sbb tanak anto Acih gi nursery..kang jangkit plak budak lain... gipon aku ckp x larat saya peknan..huahahahha... kerek doc tu..nasib last2 bagi gak..siap bagi 2 hari.. takkan aku nak tolak plak..amik jerlah.....

so far, ari ni dah kering dah gatal2 Acih tu... tp muke dah tak cun lah kan... huahah... puas hati dok umah..sbb segala kain baju siap basuh..siap sidai..kain mcm gunung dah siap lipat... leh masak..... vacum umah... kalo tak..rasa nak nangis tgk kain baju sumer tu... uwaaaaaaa...

sebenarnya tak de modal nak merepek arini... dari semalam... asik google macam2 jer... pagi tadi sblm Pak Radie gi keje... tanye dia.. tanak tolong belikan makanan ke? kang lapar cemana?... dia ckp kelam kabut dah lambat nak gi keje... uwaaaaaaaaaaaaaa... mak sentap lagi sensitip..kalo aku mati kebuluran kat umah cemana???? dlm tepaksa pakcik tu turun gak blikan nasik kerabu ngn gardenia butterscotch!! sgt teringin..tp ckp 'nak nasik kerabu ngn butterscotch..kalo tanak beli takyah..pandai arr nak idop kang beli sendiri!!!'.. auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww...

nanti kita sembang lagi ye..nak makan roti butterscotch yg sedap manis2 buah lagi maha lembut gebus nie.. baiii...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

mannira said...

oooii...pila..dah pandai sentap skang ni..ya...he..he..dap nyer..roti..nak sikit...

busyuksayang said...

filla, i pun baru jer MC smlm :D

ejea aziz said...

huhuhu...sian kt acih..sape yg buat dia ni..babp ckit...adoi mtk2 cpt baik ler...
lawak ayat last tu..kikiki..kalau dia xbelikn jgk tu hati kering tu..nasib ler ko dpt gak..biase ler nandung2 kn sentap...hihihi...take care

JuJue said...

aku sejak akid takde kat umah ni. kain baju tak banyak basuh. sekali basuh pon baju aku & laki aku. tu pon tak byk mana. pastu kering angkat lipas terus. siap iron terus. maklum ler..sket jer.

wehhh syok nyerr cuti sampai 4 hari. ko meh mop umah aku skali lah..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

adeh sure sakit kuku dia jadi gitu .. best gak dpt MC 2 hari tue .. releks2 kt rumah dgn acih ... take care yer .. alamak terbau2 roti tue smp kt sini ;-)

JMR said...

cian kt kaseh ye..get well soon baby:-)

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

get well soon acehh ;))