Tuesday, July 07, 2015

SHOPPING RAYA DENGAN HiDY AND CIPELASHOES.

 Hari ni Kak Pilla nak ajak awak-awak semua terjah hidy.com.my dan cipelashoes.com

Siapa belum tempah baju raya sila jangan panik sebab Raya tahun ni Kak Pilla pon takde tempah baju ;)  Selalu Wan jahitkan tapi bulan puasa ni Wan sibuk dengan kelas dan tarawikh so kita jangan kacau dia ok? Memula tu buat tak tau je ada baju ke takde lantaklah.. Pakai jelah baju masa Pak Long kahwin haritu.. Tapi apa nak susah? Sekarang berlambak kot baju kurung boleh beli online.

Kak Pilla dah biasa beli kat Hidy Boutique kat Wangsa Melawati tu.. Hari tu singgah kejap beli baju dengan kasut.. Fuhh settle baju raya dengan kasut raya ;)

Kali ni HiDY ada buat Ramadhan Special Promotion.. Korang kalau malas nak berjalan, gi duduk depan computer pilih je mana nak..

 Kenapa Kak Pilla suka baju-baju kat HiDY? Sebab dari dulu Kak Pilla memang suka kain jenis cotton, shantung dan jacquard.  Kain jenis macam ni selesa bila pakai dan nampak lain dari yang lain..

 Baru-baru ni Kak Pilla pilih baju ni untuk pakai pergi kerja.. Kain dia selesa dan combination colour dia lawa je.. Boleh match dengan tudung warna shocking pink sama dengan corak di bahagian leher dan tangan tu ;)
 Ni details bahagian leher dan tangan..
Lagi satu baju kurung Kak Pilla pilih yang atas ni.. Ni boleh pakai masa gi open house nanti.. Baju kurung ni dah siap lining kat dalam so takde lah gatal..

Ada banyakkkkk lagi baju kurung dan kurti lawa-lawa kat website hidy.com.my tu.. Now tengah promosi better korang check it out sebab diskaun banyak.. Boleh tambah-tambah raya collection :)

Kasut raya dah beli? Kak Pilla dah beli sepasang hehehe.. Actually bukanlah beli sebab nak raya.. Tapi haritu beli baju capai kasut Cipelas sepasang.. Kalau korang nak tau hidy.com.my ni untuk collection baju.. Kasut pulak cipelashoes.com so memang berbeza ye.. Tapi if korang walk-in kat Butik memang boleh beli baju dan kasut sekali..

 Jangan terkejut hahahha.. Mana nak pegi pakai kasut ni Kak Pilla.. Huishh korang ni dulu masa i muda-muda kasut semua 3-4 inci boleh lari pakai kasut macam ni ok.. hahah sekarang je muatan dah berat sikit masih boleh pakai tapi tak leh berlari lah.. kene catwalk hahahah

Actually gi Hidy Boutique kat Wangsa Melawati haritu ternampak kasut ni.. Eh terus jatuh cinta.. bila dah sarung kat kaki lagi lah suka.. Terus terfikir apa salahnya, aku takde pon kasut gi event yang meletop-letop atau gi wedding yang grand-grand.. kita beli untuk spare je so kalau kene pergi nanti kasut meletop dah ada!!! Kasut yang Kak Pilla pilih ni under Cipela Bridal selesa sangat sebab tu beli.. walaupun dia tinggi tapi bila pakai tak rasa tinggi.. pastu dia macam satin so rasa kelas je bila melangkah.. 

If korang tengah survey kasut untuk majlis tunang or kahwin boleh tengok kat cipelashoes.com sebab dia selesa, so lepas kahwin still boleh pakai untuk majlis-majlis tertentu..

Kak Pilla punya yang atas tu ZANA 2.0 in Peach.. 



lawa kannnn? heheheehhe tak zabarrr nak pakai :)

 Kalau u all suka flats pon ada banyak pilihan jugak.. 

Untuk pengetahun HiDY and Cipela lovers, Throughout Ramadhan ni ada sale up to 60% OFF in-store and online suntuk all designs collection.. Kak Pilla selalu memang akan tunggu masa Sale, barulah berbaloi-baloi ;)

Now Kak Pilla nak share alamat Boutiqe dimana korang boleh dapatkan HiDY collection dan Cipelashoes ni:

No. 46, Lorong Dataran Wangsa,
Dataran Wangsa Melawati,
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur
 Operation hour during Ramadhan:
10am to 6pm 
open back 8pm to 10pm
and
G29, Jalan 8/35, Seksyen 8
Bandar Baru BAngi
43650 Selangor
 Operation hour during Ramadhan:
Thursday to Sunday
10am to 6pm


Visit hidy.com.my and cipelashoes.com for more details.




Love, 
Filla.

1 comment:

sa'adah by atiehilmi said...

okay.. heels itu menawan gile.. huu~ tapi tinggi sangat.. ai da tak boleh pakai kasut tinggi.. tak larat nak kejar anak..