Friday, July 10, 2015

BUKA PUASA DAY 22 - 2015

Dah nak habis dah bulan Ramadhan.. Tinggal seminggu je lagi huhu..

Mintak-mintak after raya pon masih rajin memasak hari-hari..

Haritu ada beli Tofu Jepun ni 3 ketul.. Pastu teringin pulak nak masak campur broccoli pastu berkuah pecahkan putih telur, letak tepung jagung sikit.. makanan sihat ni, budak pun suka sebab tak pedas langsung.. Sempat lah nak amik Kasih semalam, singgah pasar semata nak beli broccoli.

 Rasanya sepanjang Ramadhan ni aku takde masak asam pedas lagi.. Teringat haritu ada beli tenggiri dengan kepala sekali.. bendi ada kat rumah, sedap gak asam pedas.. Elok plak semalam tetiba Pak Radie muncul hahaha.. Tak balik rumah haritu tido kat office terlampau banyak kerja.. Kesian aku tengok dia makan ntah apa-apa je buka puasa.. Ni semalam tengok habis sepinggan dia makan..

Ni time sahur pulak.. Ai kenot kalau tak makan nasi hahaha.. kalau roti letak telur tengah-tengah ok lagi.. tapi kalau biskut je memang tak lah.. Beli sambal hitam raub dari @meknons_kitchen memang terbaek!! owner dia nama Mimie bukan Mek Non hahahah.. Mimie ni actually kawan lama masa sama-sama study kat UiTM dulu.. dari dulu dia memang terror masak.. Kalau korang nak cuba boleh tengok ig dia tu ok.. confirm puas hati.. Ni first time makan sambal hitam raub.. sodap rupanya ;)




Love, 
Filla.

4 comments:

intandayani said...

Selalu perasan Kak Pila kalau masak asam pedas mesti kuah tak banyak..

Suriya Majid said...

dah hujung-hujung, walaupun terasa kemalasannya, tapi tetap memasak juga

!EFIL said...

Sedapnyaaaa gulp*...Sahaja aku berpuasa hari ni..hahaha

Azura Aziz said...

sedapnya asam pedas tu kak pila... gigih btul kak pila update dr ramadan 1 .. kita dah surender hehe...