Thursday, July 30, 2015

MENU BARU KEDAI MAMAK.

Ni semua gara-gara Pak Radie.. Ni aku dah start tiru cara dia, mesti dia bangga sebab akhirnya aku ikut jugak cara dia makan macam ni.. Dia suka paksa-paksa aku ikut cara dia.. Lagi dia paksa lagiiiii aku takkan order hahahahah perangai sangat.

Tapi sedap, silalah percaya.. akhirnya aku tewas jugak sebab ikut cara dia.. 

Kalau korang nak try silalah :)

Order roti kosong kasi potong-potong.. Order telur 3 suku masak 2 bijik.. pastu pecahkan telur atas roti sampai nampak macam banjir.. pastu tuang sikit kari, dhal and sambal (kalau nak) pastu makan sambil pejam mata.. Wowwww sedap tak terkata.

Selamat terjebak :)


Love, 
Filla.

25 comments:

aliah said...

serius nampk sedap sgt...tgk smbil meleleh ayaq liur. .

Anonymous said...

Ooo.. kita biasa buat roti tampal jer.. yg penting telur mesti goyang inul.. memang mkn sambil pejam2 mata... hahaha

-Seri Kandi Tanah Jauhar

Anonymous said...

roti dholl.... sedap

Anonymous said...

dah lama laaa orang buat menu ni.

Mama Idlan Irsyad said...

wah..hehe..memang bakal terjebak ni...

Lynda Che Lah said...

tp kalau kual dhal sedap kak..
kalau tak..nan ado

Chekgu Azrine said...

ok...nnti nak cuba..kompem sedap nih sebab i is suka telur separuh masak

Anonymous said...

makan camni famous and sedap dekat Selangor mansion masjid india tu.. kak filla boleh g try..

Hafiz Hafizol said...

sedap nie.. kalah roti canai banjir wahaha

Cik Da said...

wahaaa mcm sedap jerk ni mesti nk try jugak lah nanti....

:|: TinTa Kibod :|: said...

cam roti dholl kat kedah sana hah...
beza pecah dengan tak je ni...

JMR said...

ni memang heavennnn giler kak..pekena lak ngn neskepi panas2..fuh fuh fuhhhh

Isteri said...

lama dah ni filla.......

NaZa Luv said...

kak pila..hehehe...kat kedai mamak mmg ada menu ni.
roti banjir special tajuk dia. huhuhu.
tp takpe...demi kak pilaa..kita buat2 mcm x pnh dengar lalu mnjadi terlalu teruja hahaha..
samaT ari raya kak pilla.
eh btw kak..sy dari aritu nak tanya..
camner hubungan akk dgn acik nani(mak retis shukri yahya)tu?
sbb mak kita pun ada kene mngena ngn acik nani tu..org brisu melaka kan?
kot tiba2 tersedara tanpa sedar.. (hoii gila xnak mngaku sedara dgn kak pila?kahkah).

fishah said...

kt kedah panggil roti doll

nadiah hanum said...

Alamakkkk macam dah dapat rasa tastenya ni!

Anonymous said...

anon 8:39

menu lama ke menu baru ke ko sibuk apehal??? bengang btl time2 stress ni terbaca komen yang x brp nak cerdik

-reen-

aizamia3 said...

Nampak sedap tapi tak kalau suruh makan jugak memang tak lah.. hehehe..

zuhannisa said...

Yeah..ada jugak geng yg pesen makan macamni..hahaha

farhah hamizah said...

Sibuk je yg ckp menu lama...suka hati kak pilla lahhh...kak pilla x kata bnda tu baru wujud...

mrs kayrul said...

Makan roti canai goreng lagi sedap...buat macam mee goreng mamak..memang terangkat makan

seraa rose said...

meleleh tengok makanan tu. dah la pose.. nagis tepi bucu katil..

cik chinta said...

omg...hahahah

Miza M said...

kak pilla aritu kite pegi mamak Ad-Dhuha kat blkg giant SK tu & order macam kak pilla ni tapi telur tu tak masak sgt... aaaaa frust gila iols..
pastu bukak balik entry kak pilla ni, baru perasan kak pilla tulis 3 suku masak.. sobss takde rezeki.. nnt next time nak order lg la.. hehe

ezass said...

g try makan kt blkg selangor mansion tu... sederet kedai mamak... mmg terbaek...roticanai spesel... rotikosong+telur separuh masak 2bj..kena ngan sambal n kuah dhal mmg tboekk baqhang

dkt mydin jln tar tu dkt benteng...