Thursday, July 09, 2015

BUKA PUASA DAY 21 - 2015

Tengok lauk ni dah macam nak pegi picnic kat Sungai Congkak pulak hehehe.. Actually tak terpikir pon nak buat nasi lemak.. Tapi petang semalam dok membayangkan apa yang ada dalam fridge tu.. Terus teringat ada timun.. hahah itu je aku ingat.. Sebelum timun kecut baik kita buat nasi lemak.. macam takde kene mengena sangat kan? 

Berbuka tanpa suami disisi.. Amboi sedih nau bunyi dia hahahaha... Pak Radie buka makan KFC je pastu dia tak email gambar pon macam selalu sebab sibuk.. kalau send gambar pon gambar dengan computer kat office je.. 

 Masak nasi lemak paling senang sebenarnya.. Ayam marinate pastu goreng.. pastu buat sambal je cukup.. lain tu takat rebus telur, goreng bilis.. settle.

 Hambik... ni minyak dan macam lautan hahaha.. Masa tumis tu, apa kene cili ni macam kurang minyak je.. so asyik lah tambah minyak.. pastu baru minyak dia keluar hahahahaha.. padan muka.. Aku ni tak suka minyak berenang-renang sangat.. tapi masak sambal kene banyak cili baru cili tu masak elok.. apa lagi.. bila dah siap, aku duduk amik kerusi.. amik sudu kecik, cedok pelan-pelan buang minyak dia.. heheheh

Alhamdulilah konyang.

So next masak apa?  



Love, 
Filla.

9 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Masak nasi lemak memang senang tapi remeh..
Masak nasi kena sediakan bahan2 utk nasi
Masak sambal
Goreng telur
Goreng ikan bilis
Goreng kacang
Goreng ayam
Hiria timun.. byk kerja

Akak lg suka masak asam pedas ke kari ke.. masak lauk la.. satu sayur.. pas tu msk nasi putih jer.. hehehe

eelleenana said...

Berselera tgk udang tu

intandayani said...

Kelas moto kak Pila..ingat ingat timun ingat nasi lemak

nadiah hanum said...

Saya kalau rasa malas, mmg nasik lemak lah penyudahnya.. Sap..sap..soiii...dah siap! Kerja sonang...

Anonymous said...

minyak cili jgn buang , jadik chili oil... utk telur goreng, sup, jadik dip pun sedap

Anonymous said...

Assalamualaikum

Nampak sedap Tumis udang tu. Rajin Kak filla masak almost hari2 and rajin post hehe Suka tgk gambar2 die. Selamat berpuasa

Nura

Anonymous said...

Kak pilla..bila nk wt entry deko2 plak? Raya dh dekat ni. Huhu.

Anonymous said...

Hahaha bagus ... bagus.sedap sedap
salamnpada kak elly nando ye.

Azura Aziz said...

hmmm. mcm rasa nak buat nasi lemak jugak la...