Wednesday, April 01, 2009

I HEART BALI - RESTU HOTEL, LEGIAN STREET AND NUSA DHUA BEACH..

sejuk giler mata aku nengok bunga ni... ahhhhh i love bali...i love all about bali....
27 Mac 2009..Ibuk2...bapak2.... tora datang lagi nih!! yaa... setelah selesai 'SILENCE DAY/NYEPI DAY'.. aper lagi..kami pon keluar ler dari kurungan tu.... breakfast kat Alamkulkul... kami ada 2,3 hari jer nak gi meredah apa2 yang ada kat Bali nie.. since pembaziran telah berlaku on the 26th tu kan... lepas breakfast kami terus ikut Pak Supir utk survey hotel lain... (yg jauh lebih murah... down grade sket yer)... yerlah... sbb 2 hari ni mmg kami tak dok hotel sgt.. nak keluar pagi2.. mlm baru balik..buat aper nak check-in kat hotel gempak2 pon... (hampir sumer puncak bumbung ada mcm crown tu.. sgt memikat pemandangan mata ku ini)... orang Bali mmg penuh dengan kesenian.. aku sgt kagum.... siler jgn mempersoalkan kenapa aku masih memakai pakaian yg sama.. ianya adalah disebabkan aku pakai baju ni masa nak gi spa jer the day before tu.. alaaa.. baru pakai 5 minit... so pakai jerlah balik kan... (oh ye nak inform sket..baju ijau ni i beli kat bestpren i Natra punyer adik iaitu Nadia yg malas sungguh update sales blog dier... kalo berminat siler lah jengah... yg mcm filla pakai tu.. ada lagik kaler merah.. ngn kaler aper tah... (Legian Street)
(view depan hotel)

Akhirnya kami decide nak dok kat Restu Hotel, Bali... (thanks Lenny for your infos).. paling aku suker pasal hotel ni ialah location dia... located betul2 kat Legian Street.. kat sini lah sepanjang jalan tu ada segala butik2 cikai dan butik2 utk para surfer.... billabong, roxy, quicksilver, surf girls... dan segala tok nenek lagik arrr.... tp aku cuma boleh pandang jek..sbb ktorang rush utk keluar dari Kuta town.. sbb nak gi ronda kawasan lain...
ini abg saya bediri kat tgh2 Legian Street... spanjang kawasan ini adalah segala mcm butik..salon... monumen.... (nasib x kena langgo kete..suker2 diri tgh jalan)
suker gambo ni.. walopon nak tunggu Pak Brahim snap punyer lah lama dia nak snap...pengsan aku nak sengih2 tp x snap2!!! di setiap entry buk filla... pasti ada gambo budak mok ni menyelit dimana2... eiiiiii rasa nak bagi penumbuk kat pipi dier.. noti.... my small family... tp sian Pak Radie tak masuk dlm ini gambo... oh ye... blakang tu adalah nama2 orang yg terkorban dalam ledakan bom di Jalan Legian, Kuta Bali pada 12 Oktober 2002... (mengikut country memasing).. paling ramai adalah dari Australia... local pon ramai jugak... mmg hot spot lah sini... sbb kat sini ler kawasan foreigner berkumpul sampai pagi... ngn pub segala... disco.... (mak layan gak okeh sajer gedik2 tgh malam tinggal anak nak tgk lucah sexy dance... huhahahahha... weih gambo curikkkk... dok pimpin Pak Brahim ni haaa nak bawak masuk dlm mobil... kalo tak sgt slow motion dia tu.... i love this pics jugak.... tp naper anak aku mcm jantan??... siler bagi laluan yer..dia sgt tak sesuai pakai dress... aku nak pakaikan singlet.. kang dia nangis sbb sexy... jadik pakai jerlah t-shirt... bestkan laut nie?? ni laut kat Nusa Dhua Beach.. bukan kat Kuta.... Nusa Dhua ni adalah Beach yg agak private... atau kelas atasan sket lah.... Persisiran pantai dia pon sumer hotel2 yg ada kelas gitew... ko nampak mcm kewl jek kan gambo tu? tp ko tau tak punyerlah panas!!!!!!! aku rasa mcm dah jadik ayam panggang dok tgh panas gitu... cemana mat salleh leh golek2 pakai bikini segala??? kalo makkkk.. dah meraung2 dah kepanasan...
sian Pak Radie... gambo dia x ler sebanyak gambo aku... dah dia jek yg snap... tp yg ni bukan aku snap.. saper tah? haluih giler... zoom lah sket... tensi aku..nipon aku enlarge kan sket.. sabo Pak Radie yer.... hehehehe... Nusa Dhua beach ngn Kuta beach tak lah jauh sgt.. adalah dalam 30minit..(naik mobil yer)
dan lagi gambar aku ngn Acih yg over acting tu....
OMG... aku sangat kagum... cantik dan biru... aku rasa next time aku pegi.. aku tanak dah rush2 gi sana sini... aku nak satu hari utk aku tegolek2 dog tepi pantai... kuakkakakaka... (tp carik tempat redup arr..kalo tak harus aku rentung)
ada byk lagi gambo ni... cemana??? pening aku nak resize satu2.... ni pon aku buat 2 malam lepas... jadik kan kecik2 gini jimat space.... boutique2 tersebut bersepah2 di Legian Street okeh... sonok nyer kalo dpt sewa motor!!!! ok for this timebeing aku update ni dulu.... ada byk lagi... gi tgk Kecak Dance..gi tempat souvenir... pastu ke Sukawati (art market)..pastu ke Kintamani (kawasan sejuk)... pastu gi Jimbaran (dinner with sunset view at the beach)... sanggup????? hahah.. korang tunggu jerlah.. HRC lagik... Kuta beach lagi... hihi... byk nyerr..syok nyerr.... sampai jumpa lagi nanti yaaa...

8 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

mmg cun meletup ler pantai tu fieyla....

-butterfly- said...

:: wah!!!
:: wah!!
:: wah!!
:: kagum sebentar!
:: :P
:: ni baru namenye cuti2 buk filla..
:: hehehe
:: beshnye kan..
:: tp klu bg sebulan bercuti kat sane mesti lagi besh..
:: x yah nak terkejor2 erk?
:: kak filla..
:: tak de ke..
:: key chain2 ke?
:: pape2 ke dr bali untuk i?
:: auww!!
:: ekekekeke


^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Liyanaroxx said...

pergh..hot mama wif acih si tembam yang comel & notty!!!bestnya pi holiday~

MimY HaMiD said...

lagi lagi bali...hapdate.......

Miss Moon said...

aku suka bangat semer gambar2 nih sampai aku cam blur n tak tahu nak komen apa sebab cam bestttttttttttttt sangat

filla u tunmaikan tak permintaan aiii suuh amik gambar meniarap atas pasir tew ...u kata u nak pose utk aiii . alamaks asal aku bunyi cam lesbo plakkkkkkkkk

cepat apdet lagi ya buk pilla ...aku ngak puas eiin baca cerita kamuk masa di baliiiiiiiiiii

tarian lucah tew nko tak amik gambo ke....hahahha

StefyAnie said...

memang best laut& pantainyewwww sangat cooolll walaupun hakikatnya panazz tapi pemandangan nyewww sangat menarik jantung danhati serta paru2 kuh!!!

p/s
Buk filla, i tagged you!! :P~~~

cabbiena said...

waaa... sronoknya
mmg enjoy aaa...
comel tul kasih tu...
pipi tu mcm nak kena gigit je...
bila la nk smpai bali ni...
dr sbelum kawin nak g sampai anak dah 2 ni xsampai2 lg...
:)

Sham Ummi Echa said...

wah!!!kagum aku tgk keindahan bali ni.. mmg cantik la.. besnyer kalo dpt honeymoon kt situ..huhuhu..

cpt2 hapdet lg yer buk filla.. x sbr aku nk tgk xtvt ko kt sana lg..
pas2 boh pic acih bambam tu byk2 yer..aku suker..