Friday, April 17, 2009

DIA LAH DI HATI SAYA DULU, KINI, SELAMANYA....

apa perasaan biler tgk balik gambar-gambar anak sendiri... dari dia kecik sampai lah skarang.. aku mcm senyum sorang2 tgk keletah Acih nie... x sangka dah besar dah dia... tetiba mcm sayu tgk muka dia.. rasa hiba nak nangis pon ada... nie semua gambo2 favourite... Alhamdulilah Acih sihat jer.. setakat demam.. ngn cirit birit time kecik dulu.. x penah lagi yg serius2 nie.. (jauhkan lah..aku takot).. dialah buah hati saya... pengarang jantung saya..... dialah hidup saya... dialah segala-galanya buat saya.. betapa saya sayangkan dia.. Tuhan saja yg tau... walaupun sayalah singa betina... tp saya tetap mak dia... mak singa betina yg comel... hak tuiiii...


saya sayang acih walapon pipi dia tembam tak balance.. kakakkahhh.. ramai plak yg tego dulu2..naper pipi acih senget.. erghh..aku yg mak dia ni pon x pasan... tido senget lah tu..


aku sebagai mak walaupun aku akui sungguh byk kelemahan aku tuk jadi mak yang baik.. tp aku tetap mak dia.. semoga Acih menghargai aku seadanya sebab perasaan 'tidak diappreciate' itu sgt teruk okeh...


*saya jadik begini mungkin sebulan sekali... i love u Acih... sekian terima kasih..harap maklum

26 comments:

Liyanaroxx said...

adeh...sungguh comel ini budak...dari kecik sampai besar...kak,skali pandang mcm rupa suri anak tom cruise pun ada gak!!!feeewwiiittt~!!!

Kasih Aleeya said...

dah tentu muka mak dia mcm Katie Holmes..takkan plak ghoper apak dia mcm tom cruise..ko giler aper!!! hahahahah...

sakinah said...

acheh comel gile!!!!
ade la muka akak time dia kecikk!

MimY HaMiD said...

I love u Acih..oppss..filla jgn jeles yek...weh acih ni tembam la kecik..mak sukeeee...apa rahsia ko filla anak2 debab...suka la..x sabar nak beranak..oppss mak x khwn lg lor...

ejea aziz said...

betul betul...ada ghupa Suri la...chomel sgt..btl kn..huhuh..tgk blk pics time baby ngan skrang..mesti rasa mcm x caya je..dh beso dh budak anak aku...huhu

genny da bomb said...

kiut bangettttt!!!rasa cam nk baham pipi dia tuh!

JuJue said...

hahahaha cute btul lah acih nih.
baru2 ni pon aku ada tgk balik video2 akid yg lama2.. syok lah.

best kan...

acih mmg cute sangat! akid sampai skang tersebut2. bila aku ckp tima kasih jer dia marah aku. ckp bukan kasihhh..kasihhh yang beli ball tuh.. kan ke kita membeli ball kecik2 tu...aiiisehh!

mannira said...

waaa...sedeyyy..plk n3 ni....

safinaz sanusi said...

SGT COMEL!!!!!SGT!!!GERAMMMM TGK

busyuksayang said...

ala comelnya acih...especially first pic tue...how i wish pipi dia cam tue sampai kini...hehehe!!!

** geram rasa nak gigit2 jer pipi dia tue **

score1more4me said...

oh..acih tetap cute smpai bile2..like her mummy oso..hrap la aku maintain cantek lagi mcm mak die lpas branak nnti.hahaha!

Miss Moon said...

Filla nih ....maknanya skrg nko dah windu nak tengok muker baby

sebab tew nko ley godek segala bagai mak datok gambo2 lama ...sebab nko windu saat acih masa baby

skrg dah besar panjang dah anak anak kiter . Kaki pun dah panjang akal pun dah panjang cakap pun dah panjang berjela

aku suka tgk acik sebab dia ala kool tapi berjiwa pompuan . Nampak ganaz tapi suka nak pakai baju ala pwincess...

pillaaaaaaaaaa moh le boncit cepats cepats ...kang sian anak nko asyik gado ngan nko je ..hahahahha

yey yey pila nak babbyyyyyyyyyy

hahahh cam siot je aku nih . Aku tak sabar nak tunggu adik Acih nihhhhhhhhh

woooooooo mak pak acik wooooooooooo cepet la kasi kasih adik...

nanti tak lama nak masuk umah baru
kenala ada org baruuuuuuuuuuuu hahahahha

Zanna_MamaBatrice said...

senget2 pun pipi anak ko tu...tetap comel

x byk lari muka acih nie....pipi tu yg maintain x hengat....

Sham Ummi Echa said...

huihh.. pipi idaman kalbu nih.. rasa nk cubit..nk gigit sumer ada la.. comei..comei..comei.. geram aku!!!!

Farah_W said...

suka tgk gbr acih yg dlm kete pakai baju putih n yg gigit straw tu...cute gileeeee......cam good gurl sgt.....

Akma M.Rudy said...

nih pun aku jeles...sbb mak dier kecit aje..
tp anaknya maintain gebu dr kecit smpai beso...geyamm aku tgk! ;p

syareena said...

comeyla....

geram kat pipi die...

mesti best klu peluksssss

Anna said...

Ya Allah! Comelnyer Acih nihhhhh..tul filla..serius so comel la acih ni..sama jer kan pipi tembam dia dari kecil sampai la sekarang..(sila la jawab.."kan mak pak nyer comel..harusla anak comel kan..hik..hiks..) Geram nak cubit pipi anak dara ko ni.. :)

Kasih Aleeya said...

to all: Ya Allahhh... puji2an korang ni dah telebih sudahhhh..apa pon saya sebagai hamba Allah rasa bersyukur dikurniakan seorang anak yg sempurna dimata saya dan dimata org lain.. (tetiba mcm ustazah)..haha.. semoga dia terus menjadi sempurna dari sumer segi hendaknya...amin...(sowi mak peyed..tu yg tetiba jadik lemah lembut ni haaaaaaa)

**zyDa** said...

alahai akak..sangat tomeyy ler acih tuuu.gerammnyeeeeeee..nk cubit2 gakz!hihi..byk tol koleksi pic acih ek?amat bagoz ler mak die nie..nnt g ganu eh??baik2..hati2..n jgn seksi2 taw..wahahahah.ahakz..tumpang lalooo..

...$weE+ 666... said...

acih, auntie jijie love u sooo much no matter what! dont u ever forget that! fall in love with u since day 1 i stumble upon ur mama's blog. huhuhu...

siotnyer poms, muka mcm katie holmes ek? yg tak tahan siap kutuk muka apak acih takde persamaan langsung dgn tom cruise... kuakakakakaka... sowiii sowiii aku tak dpt nak tahan gelak nih... ahaks!!!

to acih, *muahz muahz*

-butterfly- said...

:: hahaha
:: klu le mood peyed kak filla ni hari2 kan bagus..
:: mesti lemah lembut selalu..
:: auuww!!! hehehe
:: tp kasih memang sungguh comel dah cute..
:: syukur...syukur..

^i|Z|z|a|h_n|h|k|m^

nurul said...

ya rabbi..comel giler dak acih ni.....peha dia mase kecik tu rase cam nak gigit2 je....montok....geramnyerrrr...

sheila said...

sapa yg x syg anak...
sedangkan kucing sygkan anaknya..
inikan pulak mak singa betina hohoho..

monamie said...

isk.. comel gilaa! tak jemu tgk mulut, mata pipi hidung - erk semua laaaa .. comellll..

Anonymous said...

kak filla..i ni silent reader..tp2 hari bukak blog akak nk tgk acih tau...
hehehe..suke sngt kt die..comey...
fatyn_zema