Tuesday, April 07, 2009

I HEART BALI - (DINNER AT JIMBARAN & NAIK KUDA)...

Apak ko yg tulis tu okeh.. jgn prasan!
suker lahhhhh gambo nie.... auwwww....

Selepas buang2 time kat Kintamani..kami gerak ke Jimbaran... Jimbaran ini adalah beach yg ko leh tgk Ngurah Rai Airport (Bali) dari pantai tu... sgt terkenal utk makan seafood di sini... sumer makan kat tepi beach.. ada plak team2 Indon yg datang main muzik... ko request jek nak lagu aper.. mak aku siap mintak lagu soundtrack citer Intan iaitu Ruang Rindu - Letto.. kuakakka.. poyos...
ini adalah tempat yg kami pilih... sebab ada byk giler restaurant di situ..ko pilih dan bayo sajer..tp quite expensive jugak..
hi... siler 'hi' balik kat anak aku.... hehehe...
ya puan-puan... begini ler pemandangan tempat nie di waktu remang senja... hehe..remang konon..meremang i... tp mmg cantik okeh... kalo ko gi ngn couple.. ko nak comolot adalah tidak menjadi kesalahan..

gitu..gambo rombongan buk filla di Jimbaran..yer yer... saya sayang anak saya jugeee...the food... sgt sodap... muker aku dah mcm orang mabuk time nie.. penat laaa... dari pagi kuar..sampai lantak ke malam.. pstu tak sedo diri..tido kan anak.. then kuar lagi merambu tgh malam..hahah..bapak dan anak ngn uniform yg sama...ok nie dah balik hotel balik... mandi manda... ingat nak suh budak ni tido..tp malam yg lepas dia dah naik kuda ngn cousin dia.. so mlm yg ni dia nak lagi naik kuda... ikut kan jerlah.. kuda ni bawak round area town kuta ngn Legian street.. tempat ni x besar sebenarnya..mcm satu pusingan.. kat situ lah Hard Rock..kat situ lah kuta beach.. kat situ lah Legian street segala pub dan disco.. Acih pakai baju ngn suar yg Atok belikan.. kemain suker lagik dier..tp kan aku nak ngumpat mamat nie.. poyo giler..tp aku layan kan jer borak ngn dia..hahah.. cehh dia kata dia belajar di universitas gitew!! kuda dia ada 4 ekor.. dia bukan keje ngn org... weekend jer sajer2 bawak kuda dia jalan2.. ceh!! dah ler mintak kurang..susah sgt nak bagi..kata kayaaaa!!.. pastu citer lah cewek dia ajak kuar mlm tu.. tp dia malas... dia lagi suka bawak kuda dia.. poyo! cewek mix okeh... mak perancis..bapak indon.. (lu pikir ler sendiri lawa tahap gaban ler tu cewek dia!!).. ntah yer tah tidak.. pastu citer ada kete gempak ler... ada motor gempak.. cit... porah!! muker ko kalo encem giler tu pecaya gak ler aku nieh....ok cukup cukup..jgn mengumpat tak baik okeh... sambil naik kuda.. snap skali gambo dorang ni tengah semayang ker aper tah kat kuil..nie disco2 tepi jalan yg besepah2...
gitu muker acih.... hahaha.. al-maklum ler.. dah ikut kehendak dier... harus ler meleret2 sengih!!! ok ler sampai jumpa lagi... mak ada conference ok... jumaat kita sembang lagi...daaaaaa!!!

6 comments:

Sham Ummi Echa said...

hi acih...

filla..
mana ko beli shirt acih tu..
yg aku jumpa "saya syang ayah saya" tu brlambak la.. yg syg mak xde okeh.. mana bleh syg apak dia jer.. kena la syg mak lebih kan..
mana pic ko trkinja2 kt disco.. nk gak aku tgk

Liyanaroxx said...

hai acih!!!wassup?best naik kuda?

kak filla,
cantiknya tempat makan tuh....no wonder ler ashraff dgn BCL dulu teruja nak comolot kat tepi pantai...kalo dah tempat makan pun chantek mcm nih...kalo tempat mandi lagiler romantiks!!!=D

Kasih Aleeya said...

sham: hahahah..aku nak gelak baca komen ko nie... kalo 'saya syg apak saya'..mmg aku takkan izinkan utk anak aku pakai.... tp bile tanye acih..(acih kan suker dengki ngn aku)..konpem dia ckp baju tu tulis..'saya sayang papa saya'.. glabah!!!..oh ye..bli kat pasar tani okeh! mak dah bersara dari bershopping di butik2..huhu..sedih sungguh idop aku..
liyanaroxx:yer yer... suker ati ko nak wat aper kat situ.. x der JAIS okeh!!

MimY HaMiD said...

waduh gamak nya tmpt comolot cantek bangat...huhuuh..filla..mak pn tunggu bon bon masyuk br la mak sakan shopping..pas ni mesti poket mak kosong..uhuh...tulun mak xder laki sponsor!!!hehe

ejea aziz said...

HA...
kt sini ler yg tpt mkn best tu...best kn mkn sambil rase angin laut..huhuhuuh...

Lenny said...

erm.... best kan makan kat jimbaran tuh...

kitorang naik kuda masa balik dari dinner kat HRC.. alya dah penat.. org bawak kuda tuh bawak pusing2 gak... ehehe... aku rasa aku yg lg poyo dari alya sendiri.. ahahhaha