Thursday, April 02, 2009

I HEART BALI - OLEH-OLEH BALI AND KECAK DANCE..

COBA TEKA APA'AN INI???
HEHEH...pandai tul beruk ni pose kan? kalah buk filla..hahahha... baeeekkk punyer bak kata Dafi.. sajer jer aku buh gambo ni first...beruk ni dah rampas cap org sebenarnyer..tu yg dia dok diam belek cap kat situ..biar tepampang gambo ni kat blog korang yg add link aku tuh... aku citer dari mula dulu.. x best arr main jump2 nieh... okehhhh r u ready.....
ada brani ka?... yer next plan aku ke Bali (kalo ada rezki and umor lah).. sudah pasti motor ini yg jadik pengangkutan... x main dah supir2 nieh... sgt murah sewa nya... cuman R.p. 30,000.. ko kira sket..sbb mak ni bodoh sket bab kira2... bab mengabiskan duit aku mmg terror lah..tp yg aku tau.. R.p. 10,000 sama ngan rm3.50 ler bih kurang... tak ker dlm rm10 jek naik motor nie 24jam???? giler aper???? hahahah... aku arituh kalo Acih x der..rasa2 dah sambo dah motor ni suh Pak Radie jadik Azroy..biar aku jadik minah rempit kat blakang...hahah.. sgt kewl okeh.. mat salleh ngn x pakai baju (lelaki).. badan penuh tattoo... lek jer meround Bali... mat salleh pompuan pon lek jer pakai bra jek ngn shorts tp bawak motor..hahah...
pas jek bekfast kat Restu Hotel.. kami gi Krisna ni dulu.. kat ner aku pon tatau.. haha.. tp yg penting sesaper nak borong souvenir ker.. aper2 pon bli jeklah siap2.. aku ni jenis malas tul nak tunda2.. skali jalan 'sup-sap.. zazzzz..zazzzz' dah cukup... saper yg jenis slow2 mmg tak leh ler nak gang ngn aku ni... aku rimas okeh.. belek2... pikir2 nak bli ke tak... sgt membuang masa aku..haa kan cuba tgk aku.. muker bosan kan? yerlah..tnggu2 ni yg aku tensi nie.. tp dah kata pon rombongan cik kiah..harus ler tunggu-menunggu..takkan nak tinggal plak...aku ni ada setengah hal aku laju giler..ada setengah hal aku kelembai mcm mak nenek pon ada gak.. masa ronda2 ngn Pak Radie.. dia pon leh hangin ngn aku jalan laju giler... siap teriak panggil aku ni nak kejar aper?..hahahah... nasib masa tgh jalan time besanding dulu aku tak belari gi kat pengantin lelaki..bukan aper..aku ni cpt letih.. lagi kalo kene panas terik tu kan.. cuba kalo kat Australia ker.. boleh arr ko nak jalan mcm pengantin.. ni panas okeh!!! x kosa ko nak jln slow2 nieh.. tebakoooooo kulit okeh!!!!
Saper kata Bali susah sgt nak carik Halal Food.. ok jer?.. (huih belagak tul aku..konpem dibenci masyarakat).. tak per... i tak kisah.... hihihi... ker aku ni jenis main tibai jek mencekik?.. eh tidak ler.. tp Nasi Padang mmg halal... yg ni halal okeh.. mak tak makan babi..harammm.. aku ni jenis tekak ni main hantam jek.. ko letak aper pon aku sapu jek... janji aku x pakinson sbb kebuluran sudah!!
cuba renung2kan sket... meh laaaa... depan sket lagi muka korang ngn screen tuh... belek sket muker tugu tu... seram gak aku nengok... tp dah kesenian ngn kebudayaan dorang mcm tu...tu lah keunikan Bali.. (eh tetiba aku rasa mcm cikgu sejarah, geografi..sumer ada lah..padahal time sekolah tu lah subjek yg aku paling benak skali... benak tahap gaban okeh.. baca 20kali pon aku tak paham per benda aku baca... lagi mak aku suh rajin2 baca buku... dah otak jenis benak.. baca byk2 haram tak ingat aper aku baca!!!) last2 buat2 ler tegakkan buku tu.. aku tido kat celah buku... tp placing kene baeekkk okeh.. biar bila mak aku bukak jer pintu bilik tgk aku tgh study... huahhahahahhah... (sori kuar topik).. motip aku kat sini nak bagitau... skang aku dah pandai sket... dulu lagik bodoh...
ha ni view dari jauh sket... pasan tak kiri kanan tu mcm pintu gerbang yg dikerat dua.. sumer tempat mcm tu okeh..even pintu masuk Kuta Beach pon mcm tu... ni masa on the way nak gi tgk Kecak Dance kat Uluwatu.. (tul ker uluwatu? Pak Radie yg ckp..sbb aku dah lupa..aku kan byk telan semut... ).. kalo dia tipu..maka korang2 pon tertipu lah... gi pon lepas jek makan nasik padang tu aku mcm kene racun... mata x leh bukak... tido dlm kereta..nikmat nak mampos okeh... bengkok2 tengkuk aku membuta..
uiii ada cahaya keimanan kat telinga aku okeh... heheh.. okeh time ni dah sampai kat Uluwatu..(tul ke Pak Radie nie.. tul ke Uluwatu? aku mcm was2 jek)... sebelum ko tgk Kecak Dance tu.. ko gi lah tgk pemandangan dulu.. pastu siler jgn ingat aku pakai belt kaler kuning tuk berfesyen2 okeh.. tu sumer org kene pakai.. saper pakai pendek2 kene pakai kain purple tutup aurat sket.. tu syarat nak masuk sini...kat sini byk beruk okeh.. TAK BOLEH pakai shades ke..cap ke.. sumer beruk tu rampas!!! sian mak aku okeh.. 3kali beruk tu kacau dier.. aper yg dia kenan sgt tah.. mineral water mak aku tgh minum... dia leh rampas.. cilakak kan?.. hahahah.. pastu mak aku tgh duduk juntai2 kaki.. dia leh tarik sandal mak aku!!! nasib supir tu cepat rampas balik..hahha.. paling tak tahan ada sorang minah indon ni posing2 amik gambo.. aku tgk jer time tu.. pastu dia kunun nak pose manja sebelah beruk tu..skali relekkk jer beruk tu cabut sepit rambut dier.. meraba2 kepala arr pompuan ni...hahahah.. nak pecah perot aku gelakkan org..hahah.. abang aku lagik best..belagak sgt.. degil..org suh simpan sunglasses tak nak..siap ckp lagi.. "berani beruk tu nak amik..try lahh".. haa amik ko.... beruk tu rentap.. sib baik tgn abg aku lagi laju... dia rentap balik..tp masa sesi rentap merentap tu tecakar kat simen.... PADAN MUKER... ORG DEGIL MMG SELALU KENE...hahahah puas ati aku..
cantek gilersss
tgk Acih...dia dah kepanasan... tutup2 muker sandar aku plak... abis aku nak tutup muka sandar kat sapa???
konon2 menghayati lah konon... padahal kepanasan giler... mak kan x leh kene panas!! biler panas..aku muler lah gatal2..pastu mcm cacing kepanasan!!!ok ok...jom gerak gi tgk Kecak Dance plak..Kecak Dance nun kat blakang aku tu..nampak?? yg ciput jer atas tu... kene menapak lagik.. seriau tul aku ngn beruk2 tu!!
eh ada lagik sesi begambo... ok ok..last... bapak aku siap bawak tropong oke... aritu aku pinjam nak teropong mat salleh pakai bikini..... weh smlm aku view balik gambo2.. tu pastu ada lah aku tgk gambo nie.. Pak Radie yg snap... pompuan omputih dua ekor... tgh telentang... tp jauh so aku enlarge lah gambo tu... cilakak tu... paaaaaaa... ko amik gambo pompuan sorang tu topless????? sempat plak tuh.... len kali ajak aku tgk skali!!!! buduh tul arr.. melepas aku nak tgk..dpt tgk kat gambo jek... cuba ko imagine.. kat Kuta Beach yg sesak ngn org lalu lalang..dia leh tebaring pakai spendar jer...
lagi gambo..
ko bayangkan budak kecik nie.. dia suh Pak Radie cancang dia.... dari yg tempat tgk view2 tu.. pegi kat tempat Kecak Dance.. sikit punya jauh mendaki... tekeluar urat kepala apak ko Acih!!!! kalo apak ko tu badan mcm Malik Nor ker.. mak ko ni x kisah ar sgt kan.. tensi aku....
ni lah contoh2 beruk ke monyet ke..aku pon tak sure.. yg penting gigi dah perghhh tajam okeh.. tu gambo beruk yg gigit kayu tu..mcm otai2 jek kan.. lepas kenyang mkn dok lepak korek gigi.. rasa nak lempang jerk.. dah ler ko coba2 nak rampas sandal mak aku!!! pastu gang2 ko rampas mineral water mak aku.. mmg kuang hajak tul okeh...
mak aku ngn abg & family
budak bontot besa lebar dulang nie... x reti nak turun... nasib apak ko tu bahu dia tak patah...
x sempat aku nak snap masa beruk tu gi tarik2 kain pak radie..hahah
okeh dah ready nak beli ticket... Kecak Dance ni ada sejarah dia.. kene baca dulu..ada ler dorang bagi suh baca..tp mcm biasa lah kan aku baca tak paham2.. baca yg omputih pon aku x paham... yg bahasa indon pon aku tak paham.... kalah subject Sastera yg aku amik utk SPM... yg pasti dance ni tak menggunakan aper2 instrument.. cuma suara dari 70 org kot lelaki2... ngn tepuk2 tgn gitu... dan tarian ni waktu Sunset jer..
ok dah ready dah nie.... cantikkan??? (ceh tetiba aku mcm minat plak kesenian2 nie.. adakah aku sajer2 buat2 minat? supaya nampak mcm poyo2??... tah ler labu)sian Pak Radie.. aku snap plak ler muka dia... hehehe..
haaaa kan dah turun dah abang2 gagah nie... syok okeh.. dorang mcm naik Shekh... (tul ker eja shekh?).. dia sebut.. kecakkecakkecakkecakcakcakcakak sambil goyang2 tangan...
ekkk ahhh ekkk aahhhh (jujue's style)... heheh...tu dia.... relekkk jer.. aku mcm nak join skaki plak besila kat situ..mcm dikir barat pon ada..tp ini doploh kali lagi best (well.. fillanie mmg suker kompang lebih)
menci tau... gambo petak2 kecik ni aku curik dari yg Pak Radie edit... yg aku edit lagik cantik... hahahha.. tp aku tak copy lak dlm pendrive.. ngok tul..takper aku publish dulu yg ni..nanti aku edit aku masukkan balik ok?.... tu segala patung2 muka merah seram2 tu dlm Kecak Dance ni lah.. dia mcm ada jalan citer... tp aku yg xpaham.. tp yg aku suker tgk bontot pompuan yg bekemban tu.. perghhhh... solid okeh badan dia..mantop!! (tetiba Ghau2 perhal!!).. dah2 lah tu bang... letih mak ni hahh tgk ko 'bekecakkecak tak abis'...
haaa ini adalah dia punyer mahaguru jampi serapah... nanti dia siram mcm org bako satay renjis2 ngn serai tu kan.. haa..dia renjis lah anak2 buah dia tu.. (siram plak!!..hahha)... biler kene renjis baru dorang lagi naik sheikh gitu.... Acih layan gak Kecak Dance nie... tp sambil CEKIK LEHER dia sendiri lah ngn kain ikat pinggang tu... takper..janji dia khusyuk tak buat kije dia.. so dia tak kacau aku kan?... pastu leh lak jatuhkan tali tu kat celah2 tempat duduk..nun jatuh kebawah x leh amik dah... nasib ko ler acih...
*seriously penat ar aku update blog nie.... pasni updat aper lak ah? ohhh jln2 ronda di malam hari ngn Pak Radie... stay tune!!!! (rasa2 lah..aku ni mcm sesuai jadik pengacara ganti si Reza yg poyo dalam Kelab Pop tu kan?? rambut dah ler mcm burung jelatuk ke jelatik ker)..

8 comments:

-butterfly- said...

:: kak filla..
:: dah mcm nak g bersilat ngan belt kuning tu..
:: apekah function nye?
:: kui3..
:: nampak sgt malas nak baca..
:: bukan malas okeh..
:: i bz sket lor..
:: hehehehe

^I|z|z|a|h_n|h|K|m^

-butterfly- said...

:: oo.
:: dah rajin dah..
:: dah bace dah..
:: main syarat2 lak erk nak masuk tengok pemandangan tu..
:: kuakakakaka
:: mcm2 la..

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

genny da bomb said...

waakkakakaka..sempat pak radie amik gambo topless tu ye..kekekeke..

Sham Ummi Echa said...

hahahah.. ada bakat jd mak lawak la ko nih..skt perut aku gelak tau..

filla ko enlarge ler gambo topless tu upload kt sini..hahaha..aku nk gak tgk.. rugi ar ko x dpt tgk secara live..

JuJue said...

wehhh cam ngammm jer ayat ekk ahh ekk ahh aku tuh ngan tangan manusia manusia tuh.. perrgghhh dasat la ko !

sbb ko kerap sgt ckp panas.. aku mcm leh rasa kepanasan ko kat sana! huhh kalo aku dah migrain! kena plak suara anak aku yg super power memekak.. feeeuhhh... endahhh nya donia..

Mummy Alysha said...

aku rasa laaa... entry ko kat bali nih kompem lagi banyak dari entry ko pi PD... upload jgn tak upload... aku nak tengok tempat2 yang ko pi.. tapi aku tak sampai...

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

visit my blog http://mysweetpalace.blogspot.com/

...$weE+ 666... said...

rasa mcm aku pon sama ada kat bali okehhh... ko nyer review dasat poms... best pun ada, jeles pun ada... takpe, takpe, amek mood dulu... cepat!!! we want more!!! hehehe...