Wednesday, April 15, 2009

I HEART BALI - LAST DAY....

Waaa puas ati aku..akhirnya sampai gak ke title 'last day'... hahah.. hazab okeh!! ni aku main hentam2 jek pilih gambo.. sebab penat+jemu+muak dahhhh...
cantek tul panaroma siang hari di Bali... jgn tertipu okeh... sebenarnya panas nak melecur2 dah kulit mak ni... GARING kulit aku ni leh buat keropok okeh!.. belengas2 mcm nak gi terjun swimming pool jek.. so siang last day tu..tanpa membuang masa kami berjalan kaki dari hotel ngn menolak stroller... sampai ler ke HR Bali ni haaa...
jap nak buh gambo selingan jap.. heheh.. comel jek kan SEDOTAN!!!!! ni kat KFC...heheh..
ini adalah pemandangan dari dpn Hard Rock... kewl kan?

ombak beso2 giler... sbb tulah sesuai nak bersurfing bagai.. kalo kat Mesia, ko bedayung sampan jek..sbb ombak kita ala2 manja jerr..

wah gitew... aku rasa gambo ni lagi kewl..heheh... ditengah panas terik tu kan... sajer jek dia tayang2 ayaq sejuk2 mcm tu haaa..

tp gambo ni lagik kewl dari ayaq tadi kan?? suker laaaaa tuuuuuuuuuuu..

tp yg nyata Acih mmg dah tak kewl langsung... dia kepanasannn.... penattt... nak naik hangin dah dia time nieh.. ngn bintat2 kat muker..bekas geget nyamuk!!

so ini adalah next strategy kami... aiskim pelangi... terus sengih....

lawak arr muker budak nie... x leh aku nak terima dia buat muker "aku-kepuasan-makan-aiskim pelangi-ditengah panas-pantai kuta"

aku tak paham tul minah2 saleh tu... leh tegolek bentang towel kat tengahari terik yg ko rasa nak tombang jek tu.. dia leh baring mcm badak sumbu kekenyangan... tebako okeh kulit dia.. aku tau dorang pon tak leh nak tahan.. tp tepaksa!! konon nak 'tan'.. aku dah mmg tan.. kang jadik tint plak..

mocha ice blended starbucks dia mcm tak sama ngn kita sgt.. pekat nak mampos!! tp mak blasah gak... tp menciiii tau.. tingat plak kisah Pak Radie ckp aku ni selenga a.k.a. bodoh sket arrr. sbb aku dok sedut2 air tu biler dah tinggal suku tu kan.. pastu sket2 jer dpt... aku membebel arrr... konon2 ais jek lebih.. ghopernyer straw tu yg bocor...bodoh ker mcm tu? tak ler bodoh sgt... tak prasan jerrr... hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihi..
susunan gambo kali ni agak 'sekolah' sket arr. tesusun jek ikut kejadian..heheh.. kalo tak aku main tonggang tebalik jer..heheh.. ni dari beach.. naik cab.. turun kat area dekat2 hotel.. (tak dekat sgt lahhhhh..jauh gakkkkk!!)... tp sbb nak gi market kecik nie kan.. mcm biasa.. umpanan yg seterusnya utk acih demi mengekalkan kesegaran dia ialah....

tadaaaaa.. comelkan.. pencil2 nie... tips utk ibu bapa yg ada anak kecik.. sekiranya bejalan jauh dan panas.. dan budak konpem ngamuk.. siler lah umpan anak anda.. umpan dan manjakan anak adalah dua benda yg berbeza okeh!! umpan ni bli yg murah2 jer.. contoh nyer kad pokemon yg rm2... aiskim yg rm1... bodoh tul mamat yg naik motor tu.. elok aku snap dia lalu.... menyemak tul.... baru nak snap gambo mak ngn apak aku.. ehhh manja tul mak aku kan..sama jek mcm aku ni haa pose dia..heheh.. masa ni actually aku ngn acih kene tinggal ngn Pak Radie kat tepi jalan..sbb dia nak pegi balik kedai yg memula lalu.. aku dah tak sanggup nak ikut.... biar aku merempat ngn anak aku tepi jalan tu.. tgh merempat tu lah nampak lak mak ngn apak aku sumer seberang jalan... mcm jejak kasih terus okeh!!! see.. kulit aku? hitam legam dahhh... relaxx jek gi kat cafe hotel..order air.. pastu mak aku gi amik maggi cup balance2 yg bawak dari mesia tu.. melantak kat cafe dorang.. aku dah tak larat nk mkn lauk indon... mkn maggi lagi dap.. Pak Radie mmg collector Coke... jadi beli sumer bwk balik.. tp aku suker ayat 'SEGARNYA MANTAP'.. aku suka tul bahasa indon nie.. sbb ringkas dan padat dan sgt jelas... sbb tu lagu2 dorang tu best nak mampos!! oopsss... sowiii... aku masih org malaysia yg sedar diri okeh... my niece Dhya... kat airport.. dah nak balik..huhuhuu.. wahh kalo tgh baik.. kemain lagik amik gambo.. kalo tgh gaduh.. aku rasa nak hentak jer dua2.. aku kalo dah tekeruk2 tu maknanya ialah.. aku PENAT..LETIH..NAK TIDO..BILER NAK SAMPAI???

Acih ngn mama Dhya... sian anak aku..dah nak masuk 4taun baru dpt pakai HRC 'my first tee'.. heheheh.. hahahah..aku sendiri tak caya muker acih leh jadik mcm singa lapar.... hahahah..tekejut aku nengok ok!!!!!! so gambo itu adalah penutup utk cerita saya di BALI... semoga saya ada rezki utk kesana lagi...... amin......

*weh aku ngantuk giler.. rasa ni mcm tgh type sambil tutup mata...... zZZZZZZzzzzZZZzzz...

4 comments:

MimY HaMiD said...

bravo bravo...buk filla dh upload pic bali ...huhuhu tp terakhir cam x puas je...tp x pe gambar u buat mak nk gi Bali ni..here i come..

okinokiyo said...

gambo paling lawak last sekali..haha mcm singaa betulll anak singa yg comel...

eh kasih dlm flight pun mcm nasya berdiri2 gitu...

Mrs.Nury said...

ni kira penutup citer bali ke filla???bagus2...ada rezeki kami nak g sana la.Umpan tuk acih tu mcm bleh pkai jugak la...boleh aku buat kat balqis

Mummy Alysha said...

aku pon beli gaks my t-shirt HRC tuh... caya laaaa...!!!