Thursday, April 23, 2009

CEK MEK MOLEK KE GANU KITERRRRR...

Wahhh gitu..tajuk harus ler hover2... baru semangat nak tgk kan kan kan... hihihikkkk... kali ni course secretary jugak... kat Grand Continental Ganu... aku sepatah haram tak reti nak ckp ganu... cakap klate pon mak x reti... ckp sabah ngn negori..ngn melaka aku okeh..hahahahah...

dah ler tetinggal ERL nak gi KLIA pagi tu..mcm hampeh.. mcm drama korea si Jun Xiang ker.. Yu Jin yg lari2 ngn bag besar kat tangga tu.. lekkkkk jer ERL tu blah.. babs tul arrr... weii aku dulu pencinta citer korea okeh... baper kali aku khatam tgk winter sonata?.. perghh... nangis2 sampai rasa nak demam okeh... belawan2 ngn mak aku.. kadang tu naik malu plak... masing2 bontot ngadap bontot..sbb malu menangis!!!!!! hahahahahha.... sungguh bodoh!

aper hal citer korea plak... sambut citer gi ganu... flight adalah sgt singkat 55minit jer.. belt pon aku x sempat nak bukak dah kene pasang balik sbb dah sampei... heheheh.. ok ok... sampai2 jer mcm tepegun tgk airport ganu nieh.. cantik nak mam.... (mam tu ialah mampos okeh)..
harap maklum yer... baju nie... lom penah pon org Terengganu tgk mak pakai... korang yg stok nak muntah tgk baju ni..siler abaikan okeh!!! huahahahahahhaha (nak shopping baju lagi..asek baju sama jer..mak maluuuuuu)

cantik sgt..tp gambo bumbung2 airport ni x snap plak..hahah... sgt cantik...tp nyer yg hampeh dot com.... biler tanyer kat kaunter tiket taxi tu kan... (sbb still early lagi nak check-in hotel).. so tanyer lah... nak gi jalan2 kat maner yg best kat ganu nie?.. pastu dia ckp Pasar Payang jer.. erghh... aku ckp selain tu??? lekkkk jer mamat tu ckp.. oooo ada lah.. Mydin ngn Giant... oh ok!!! aper aku nak bli kat Mydin??? stokin gi haji ker?.. Giant?? nak suh aku shopping barang dapo???... ermmmm... so x per.. terus jek ke hotel...

sampai jek hotel... nak check in tak leh sbb awal sgt.. so nyer drop bag kat dorang..ktorang gerak gi amik cab gi Pasar Payang... pastu menapak gi makan KFC..hehehhe... pastu masuk butik batik Hungga... pastu tegedik2 sat ngn mamat yg jual batik tu ngn harapan dpt ler murah..tp mmg dpt pon!!! haaa.. hamik ko.. mak bawak balik kain nak buat meniaga tau!!! mamat tu dok sibuk usha 'adik' aku... so aku ni akak ler... (dah tuo).. nak ngorat adik..ko bagi ler harga meletop murah kat akak ni dulu..hheheheheh...

saya sebilik ngn budak kecik nie... nama Ida... ramai plak participants course ni.. dlm 130 org kot?aku kalo gi course biasa lerr.. confirm carik tempat blakang2.. tak pon tepi2..janji dekat ngn pintu... heheheh.. (senang nak ponteng keluar)

masih ingat dia??? Aziah Jasmin ex-tv 3 dulu... dia dah chubby sket..tp still comel.. cantik jer... tp sangat lah sangap okeh... ngantuk nak mampos!! aku ni x leh tul arrr... kalo gi course.. agak2 ko jadik speaker pastu x reti buat lawak.... pastu becakapppppppp jer... konpem aku tangkap lentok babe... tips utk gi course ialah..siler jgn luper bawak earphone... kalo hp korang leh dpt radio..sgt lah betuah nye badan...

kes yg terjadik semasa course ialah.. aku kan pakai earphone...pastu cover2 ngn rambut.. supaya org tak nampak tinga aku nih.... sekali anny kol aku..sembang relaxxxxx jek.. aku x pasan plak Ida dok kuis2 aku suh diam sket... mak layan ler borak... pastu kan... (masa tu speaker lain..bkn Aziah nie)... anny dah letak phone... kelas tgh senyap lak masa tu.. aku leh ckp kat member aku si Ida tu... 'BORING GILERRRRR'... pastu setengah kelas tgk aku... siap ada yg jeling.... WTF???? bodoh giler.... rupanyer suara aku kuat giler..sbb kat tinga kan guna earphone dgr radio... hahahahahha.... rasanyer speaker tu pon telan air liur kot dgr aku sound Boring giler!! tp mmg boring.... arghhhhh aku mmg salu buat hal... (sengaja ke tak sengaja ke..tp tetap ada jek hal)... mintak maap ler kot2 ada makcik2 yg hangin plak kat aku kan.. sowii acik yer??...

syahdu kan gambo nie... hahahaha.. sodappppp jek..aku asik mencekik jer.. dan hasilnyer.. mmg naik ler dlm sekilo setongah!!... bagussss....syabas mera beteh.. 'walopon ko dok kutuk2 makan kat hotel ni mcm hampeh..x sedap.. bla bla blaa.. tp ko tetap mentekedarah bagi abis kan kan kan?'.. pastu tetiba kak aziah jasmin ni suh aku ngn budak kecik Ida nie naik atas stage... masa ni tgh blajo pasal body shape jenis aper.. jenis mangkok ker... jenis pear ker.. aper jadah tah.. konon2 dua org pakai blazer hitam tu contoh badan yg ok ler konon...dia tatau lemak2 tepu kat paha aku ni byk mana..mak kan pandai kaverrrr..hihihiikkkkkk.. ok okkk..siler siler kak aziah... siler lah raba2 badan ku itu..pinggang bontot sumer ko nak pegang..hahahha.. ni antara yg ada kat Pasar Payang tu kat belah bawah ler.... mcm2 adaaaaa...
lepas gi pasar payang ngn shopping batik terengganu.... siap2 ada dinner ngn Aziz Desa ngn Anis Suraya.... ceh..haku tatau ada dinner okeh!! so baju mak adalah yg paling tak mengelippp... sgt biasa mcm nak gi shopping..

ok cepat sket....pose dpn cermin mcm biasa lah kan..mcm biasa ler stok2 jakun mmg cenggini..dpn lif...dpn pokok... sumer nak amik gambo..dah mcm bang** dah..jgn memain..acik2..akak2 ni sumer... melaram tak hengat!!! naik segan aku nak jln kat red carpet bagai... ada red carpet okeh!!! mengelip2 tudung bagai... sakit jik mata mak ni haaa... aku yg tak mengelip ni dok ler table blakang2 yg pasti dekat ngn food...hihihii.... (food hampeh..x sedap okeh)... ingat lagi Anis Suraya??? haa ni ler dier... aku zoom jek.. x kosa nak gi dpn semata nak snap muker dia..hahah... ni Anis version merah.. nyanyi lagu matahari..(anny aku tingat kat kita).. eh kita?? silap..kat ko!! hahahah... oooo..aku x der..ko ngn atta gi karok..menci menci menci..nah hamek nie... Anis Suraya version ijau plak... hahahahha... siler bayangkan muker org yg dok kompang ckp food x best lah apa lah... tp food habis tinggal kulit udang jer... tgh tesandar kekenyangan sambil hentak2 kaki sbb frust no betuah hampeh haram tak dpt.. weiiiiii..aku ni dari dulu muker x der rezki tul kalo cabutan betuah... heishhh.. no aku mlm tu 35... sumer nombor abis dah kene sebut.. 36 dah..34 dah.. 37 heiii hangin okeh.. ker dorang tecampak no aku kat mane2..so tak der nombor aku dlm balang tu?? bangang tul... lagi satu kisah opis mate aku yg pakai spek tu... amik ler laksa johor... ada blacan ketul2 tuk org amik sket2 ler nak campor... dia leh amik seketul tu ngap masuk mulut... HAHAHAHAHAHA... bangang nyer lah ko ni Wa.... pastu sibuk ckp masin... mmg ler masin ngok! dia ingatkan daging... hamek ko tamak lagi... nasib ko tak kene resdung time tu gak!!!! Anis Suraya ni haaa.. nangis2 nak amik gambo ngn aku... so aku ok jerlah..sian dier... sempat snap masa otw nak gi airport jer..dah time balik... nampak plak dah tiang tepi jalan nie... x perlah..tp mmg cantik sgt...

ok dah nak balik dah... penat nak mampos aku menarik bag..ngn kopok leko tu berat giler babi... budak sebelah aku ni... gi course pon ko nak hangkut teddy bear ko tu kan..nasib aku tak bako jek bear ko tuh!!! adik2... biasalah....

tp nye..course kali ni.. x lah gempak sgt... speaker biasa2 jer.. x best giler arrr... Aziz Desa jek best..tp nyer dia bukan speaker plak.. dia ckp2 masa dinner jer... kelaka dow... pastu arrangement organizer ni sgt lah terok gak lah..hangin aku masa nak edar sijil... leh tak dia suh gi amik sijil kat meja kaunter kat luar.. ok fine... tp masa nak gi amik..baru sibuk nak sort by name... pastu org dah dok keliling meja.. dah jadik pasar ikan... sungguh x professional..pastu siap leh ckp ada yg x dpt sijil..nanti dorang pos..sbb td printer rosak..boley???????... aku punyer lah yg takder..printer rosak..helloooo?? x leh dengar ler alasan mcm bengong... pastu aku geram..gi amik ketas tu banyak2.. aku gi baca sorang2 nama... bodoh tul... patut masa dlm kelas sebelum besurai tu ko sebut jeklah nama sorang2..dari ko nak biar ramai2 kerumun rebut2.. erghhhhhh!!! siler kaji yer len kali nk buat course biar ler teratur sket...

10 comments:

MimY HaMiD said...

finally filla..citer ganu kiter.eh pgi mana2 luncheon secretaries week ke?? beb..apapun ko mmg buat havoc je kat sana ...heeheh lawak lawak..

Liyanaroxx said...

wakakakakaka~!! *sakit peyut gelak...tgh makan mister potato nih,sib baik tak tercekik!!!* adeh...akak...kot ye pun nak ngomen boring giler...sila slowkan sound speaker radio anda..baru leh agak bunyi camne...akak guna amplifier...memang ler mr. speaker tuh tercekik dgr akak cakap talk dia bosan nak mam...wakakaka~!! *xleh nak stop gelak*

mannira said...

lawak gila...fila ni...tapi bab trg cantik tu..ai like...bangga beb...fila,memang betul kalau ty org trg..tpt apa yg best kat trg..kedai payang jela..rsnya.. kalo ko nak shopping moping..kalau ko nak tgk pantai..kena g la pantai batu burok ke..dan skang ni ada taman tamadun islam..which ai pun tak pernah g lh..wakaka...ai blk trg suka duk rumah je..so jgn ty kat mana makanan yg best, tpt yg best...sebab yg best is my mom nyer masakan...wakaka...

inora putri. said...

I like reading your blog. You are super funny!. =)

manisz said...

weih syok nyer g course dpt nek kapal terbang.. lau company aku tk dapek lah weiiiiii.. silalah nek bas yerk, bas company.. duk lah ko berjam2 dlm bas tu.. bayangkan lau course kat Kedah... patah pinggang.. kecuali lau ko g sabah @ sarawak or overseas.. tapi tk dapek nyerlahhhhhhh..

Ezrina - A wife & a mummy of two said...

akak.. yg aziah jasmin tu punya segment kan...mmg memboringkan...
saya adalah tersangat mengantukkkk, dia tak pandai berkomunikasi la dgn peserta, semua pun depends kat slides dia aje...

penah attend course yg one of the speaker is her....

ingatkan best...rupanya very the bowinkkkkk....

Ummi Aiman n Wife Faizal said...

Salam Kak Filla... sy ade terserempak ngan akak lam lif. btul la.. wajah akak dlm pic n face to face same.. akhirnye dapat juga ketemui sis filla... tapi kalau bwk acih mesti best. sian acih duk ngan bapak radie. bnyk ke shopping kepok lekor???

Mama Mia said...

filla,

aku suka baju ko yg purple tu aaa.. beli kat mana. rege brapa. brand apa. hehehehehe...

Nur Fatihah said...

salam ziarah

nabiha said...

hihi.. apela akak.. kat trg.. giant n mydin nyer besar.. dalam die ader lagi shop2 lain.. name je mydin n giant..