Tuesday, April 28, 2009

PERHAL PANASKAN LAUK PLAK NIE???

Kalo agak2 korang tgk blog aku ni sunyi...tak berupdate... tu maknanyer aku bz... tak pon aku x der mende nak di update kan... atau aku malas... yer yer... kang kalo ikut napsu main update jek..kang korang kata aku wat lawak bangang plak kan kan....



tp ni aku mcm nak update sket arr..sajer nak ngumpat..lama dah tak buat edisi mengumpat... helloooo??.. wat per jadik pompuan kalo tak mengumpat...iskkkk mazhab mana lak nie..sowiii ler yer...tp mana yg buruk tu kita jadikan ler sempadan... (tul ker sempadan?).. ayat senang paham ialah..jadikanlah pengajaran!!!



tadi...aku kol arrr satu jabatan gomen nieh..... nak follow-up something... pasal pass2 line tu dah biasalah tu... aku x kisah... tp yg aku mcm buat muker 'helloooo??!!'.. sambil kening terangkat sket... mata itam keatas... (jujue ko tau kan cemana?)... ada kerrr.... makcik nie (aku tau dia makcik sbb sora mcm org tua).. dia amik kol aku tu...tp sblm dia amik kol aku.... dia dok borak2... ngok tak?? tepon dah angkat dah..dia tak pikir ker..aku dgr aper dia borak?... dia pi citerlaaaa pasal lauk ker aper jadah tah??... ok fine.. x per... maap kan jer..sbb dia makcik kan..



then dia leh tatau plak pasal surat yg aku nak follow-up tu... dia kata kene carik dulu dlm lemari/gobok mana tah... ok fine.. ohhh okkk... gi lah carik yer makcik... tp masa tgh ckp tu..dia suh aku hold jap..sbb dia nak tgk2 kalo ada file tu.. aku hold arr... pastu aku dgr...dia ckp ngn cik kiah mana tah..... Ni ayat makcik tu..."KO PANASKAN LER LAUK TU....CPT SKET NI DAH PUKUL BAPER DAH NIE..... EH APA LAK.... AKU PLAK PANASKAN..KO LERRRRRRRRRR"... ewahhhhh sonok borak kak???? MEH SINI AKU PANASKAN KO JER SENANG!!! nak jer aku jawab gitu... aper lahhhh mcm tu... tak leh ker pikir sket... org yg kol ni dgrrr jer aper ko sembang... baik ko ajak aku makan skali lauk ko tuh... perghhhhh!!! cemana ler gomen nak maju kalo mende2 yg mcm ni pon tak jaga..aku tak ler bagus pon buat keje... tp at least aku keje mmg angkat tepon jek.... macamana aku x der mood pon.. aku mesti jawab tepon tu ala2 professional gitu..x caya tanyer Anny... hahahha....



tp penah skali aku tesilap jugak.... kwn aku Anny tu salu kol guna tepon opis dier... so nombor dpn tu mmg aku dah familiar sgt lahh... pastu dia baru pas kol.. dah letak.. pastu ada lagik kol... aku ingatkan dia... sbb tepon aku kat opis ni incoming number tu appeared kat screen.. so ngn konpidennyer aku terus angkat ngn jawab... "yer yang nieeeeeeee"... nah... hamek ko!!!! ghopernyer cina pompuan yg kol... tp nasib dia pon x paham ckp melayu sgt....huahahhahahah... bodo tul... lepas dari aritu.. sumer kol yg aku jawab akan dimulai dgn "Pejabat KP, selamat pagi".. wah gitew...sopan dan mesra...



jadi sesamalah kita bekerja ngn cemerlang dan terbilang...jangan buat malu kampeni okeh!!!

4 comments:

JuJue said...

ahhh aku tau aku tau. mata itam dok atas...dok tepi..dua dua dok bertemu kat hidong pon aiii leh bayang! aku kan bijak pandai.

takpe, tu nasib ko dgr dia panaskan lauk. kalo tiba2 ko dengar 'zukk zahh zukk zahh zukk zahhh(bunyi basuh kain) sambei ayat ni kuar "ahh berus lah kuat sket. ahh letak sabun lebeh sket.. ehh ko lah berus..takkan aku plak berusss" ahhhh???

i miss u bebehhhh!

Liyanaroxx said...

uish..musti makcik tuh buat sesi POT LUCK kat opis dia kak~!! musti ada adegan panaskan lauk *lauk malam tadik yang x abes mkn* pastuh masak nasi kat opis kan?sure kat pantry ada stok beras cap rambutan!!!btol x?muahahaha~!!

mseryz said...

hiks hiks hiks. lawak la akak filla ni.. kak aritu ntah bile sy tgk cte 'bukit kepong' tau. ade sorang minah tu mcm muke akak la. sy da ter-pk da akak ke yg blakon.. tp sungguh x logik la sb time tu pn akak kecik lagik kot.. hehehehe!!

MimY HaMiD said...

hehheeh aku mau menyampuk bab bukit kepong..yer ar filla aku pn perasan tp x logik la...zaman tok kadok beb..sama tp zaman lain la