Wednesday, April 29, 2009

Don't Make My Blood Go Upstairsss!!!!

Heee mmg aku sakit ati nak mam giler babas nie... ni sumer pasal makcik yang suh panaskan lauk tu lah!!! dah lama aku x naik hangin..... kuang hajo tul arrr makcik tu...
pagi tadi aku kol boss kepada makcik nie.... boss makcik ni kata 'nanti saya suh **** call u balik'.. ok lah kan... aku bagi ler tau dier.. aku ckp aku dah kol semalam... tp makcik tu tatau aper2... so cemana?.... tu pagi2 tadi lagik... ni dah masuk tengahari... so aku kol direct ke makcik panaskan lauk tuh...... adegan mcm nie:-

Filla yg comel: Hello, selamat pagi... boleh ckp ngn Puan bla bla ( Puan panaskan lauk)...

Makcik panas lauk: Emmm (mcm penat giler baru lepas masak padahal ko kat opis jek)...

Filla yg comel: Saya Fadilla yang call semalam... saya nak tanya tentang dua surat tu camana? dah ready ke?

Makcik panas lauk: Dah call kan semalam? (mcm hangin)

Filla yg comel: Ye pagi tadi saya ada call Puan *** (boss dia)... tp dia suruh saya tunggu Puan call saya balik... saya just nak reconfirm kalo Puan dapat message dia... (suara aku merendah diri giler time nie...... lembut lunak merdu jerrrr)

Makcik panas lauk: Dah dia ckp mcm tu... tunggu jerlah!!!!! saya tengah buat lah ni.. fail awak ni haaa dpn saya ni... tak boleh tunggu ke? (marah-marah)

Filla yg comel: (mcm tak caya dia leh sound aku sampai tahap tu).. ok!!! (pap letak tepon)...

Sialan sungguh makcik nie.. haa kan! aku bukan salu nak maki org..tp mmg dia ni tak de adab tul deal ngn org... mcm babs.. sakit tul ati aku..nak jer aku maki balik... tp kang dia tak buat lak file aku tuh... kurang hajar giler babi... dulu boss ko gak yg ckp proses nak kuarkan surat tu dlm 3-4 hari jer.... ni aku rasa dah 2 minggu kot... salah ker aku nak follow-up??? dah tentu2 dorang ni kalo ko tak kol follow-up.. ko gi pecaya jek yg dorang dah buat... sorry lahhh.. takkan dia buat punyer!! tp biler ko follow-up dia hangin plak.... nak gak dia ni makan penampar aku nieh...
Pesanan utk makcik panaskan lauk: Makcik ni tak boleh kerja okeh...makcik kene dok umah jek..jaga anak2 ker... buat kuih karipap ker... buat nasik lemak ker.. pastu makcik gi meniaga... tak pon makcik ngangkang jek tgk sinetron ker... citer venezuela tu ker... pastu biar jer anak nangis2 nak susu... pastu leh maki anak ko skali kalo dia menangis time ko tgk tv kan???? ngn moody mcm tu makcik ni ada hati lagik nak keje kan???? BANGANG!!!

11 comments:

MimY HaMiD said...

mmg makcik tu hangat ngan topik dia lauk pauk dia...klu aku mmg hangin ckp bebaik blas mcm sialan..makcik oo makcik

Farah_W said...

aku pun penah face ngan situation camni...mmg skt ati arr...pun ngan makcik tua gak..aku rasa dia kerani je tapi belagak cam pegawai2 plak...kita ni punya la tanya baik2...tapi dia jawab macam f^%&#k je...sakit btol ati aku...pastu leh sembang2 ngan kawan2 dia lak...

Miss Moon said...

eiii kalau aku pun sentap nkooooooooooooooo eiiiiiiiiiiiii

fiza zasmi said...

ni yang ase nak nyanyi lagu untuk mak cik tu ni...
*budi bahasa budaya kita*

p?s: lgu ct nurhaliza okeh!!

notti netti said...

eee...sound jer la makcik lauk pauk tu. Eh? tak tanya dia menu lauk for today?

...luvida crystal iris... said...

...ei, sungguh kureng itu makcik...mama kasih kasik pnampor jepon aje, ghegheghe...

..." ops, lupe nk knlkn dirik...sy nih pmbaca baru, hehehe...slamat bknalan ek k.Filla, nice blog, slumber je n Acih sgt comyl"...

Sham Ummi Echa said...

aku pon benci kalo deal ngan makcik bongok mcm nih... salu nyer kalo kerek smcm cam nih...jawatan dia clerk jer..xpon typist jer... yg ckp elok2 biasanya bos2 dorang!! pelik kan org cam ni... kalo xnk wat kije..g la dok umah.. aku pon da ter'emo lak..

sheila said...

ko gilah pejabat makcik tu...
ko ckp ngan dia...

"cik..bak sini fail sy tu..acik panaskanlah lauk yg ada..biar saya je yg buat surat utk saya ni" hohoho..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

mmg sentap gile la ngn ayat mak cik...len kali sound blik je kak filla...xpyh brbudi bhase da...huhu

Kitty Pryde said...

eee. jahat la makcik nih.

buat je laporan kat Biro Pengaduan Awam. Bagi nama dia, jabatan dia and aper dia kata... tarikh, masa.

Biar dia and Ketua Jabatan dia jawabbb....

Kerja macam kat company sendiri. Org ada company sendiri pun tak blagak like that one.

Azie N Arif said...

Ko mungkin call dia time mood tak ok. sbb mlm td tak dpt kut..tu yg berangin tu...maafkan lah dia ye filla.