Monday, April 13, 2009

CIPUT...CIPUT...CIPUT....

aku salu nyer teruja jer tgk kat pintu masuk nursery acih tu ada ala2 notice board... sumer drawing budak2 baya acih ni akan di pampang kan kat sini..bagi sumer mak apak tgk ler hasil kijer anak2 mereka.... so ini adalah antara beberapa drawing daripada kawan2 acih..... not bad kan?

sebagai mak... dan jugak ibu... dan juga mama.... dan juga parent yg membesarkan anak aku yg comel kembang semangkuk tu... mata aku pon meliar jeklah nak carik nama Kasih Aleeya.... waaaaaaaaaaa tak sabo ni nak tgk hasil kerja anak aku yg konon2 nyer terror melukis... colour sgt teliti.. jarang terkeluar dari line.... (konon2 mewarisi bakat melukis dari apak dier Pak Radie dan Atok dier Atok Hamid yg mmg terror bab2 senilukis nie)...
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ni hah dia lukisan anak kesayangan aku.... hahahaha... woiiiiiiiiii.. mender nie acih?????... taik unta warna-warni ke apa?.. adoiii sakit jiwa aku nengok nyer... kengkawan ko kemain kalerful lagik... ketas acih ler yg paling putih bersih skali... sket jer dia lukis... ngn aku tatau aper message tersirat kat lukisan dia nie.... aku leh bygkan betapa dia sibuk jenguk org lain tgh kaler.. pastu dia nyer sket jer.... menggelegak darah aku ni....

Mama: Kasih...aper kasih kaler nie? naper kosong jer?


Kasih: hehehe...

Mama: Kasih kaler ciput jer? penuh2 lah.... baru cantik..tgk cemana kawan2 kaler... jgn tgk org punyer...nanti kasih punya tak siap... len kali kasih kaler penuh2 tau?

Kasih: ok mama....

atas lukisan acih tu lukisan Aizara..bestfriend kasih.... penuh lah jugak... kasih tlong mama yer?? pasni pls..jgn main2!!!!balik tu tunjuk kat Pak Radie... (snap kat handphone)

Papa: Kasih....... aper gambar kasih lukis nie???

Kasih: (ngan muka yg bangga giler)... kasih lukis CIPUT...

Papa: CIPUT? SIPUT?

Mama: HAHAHAHHA.... Ciput tu sikit.. sekentut jek!!

15 comments:

manisz said...

lawaklah anak ko nie.. agaknya masa ko ckp dia kaler ciput2 tu, dia ingat ko kasi nama lukisan dia kot..

mazz said...

heheheh..cute betul lukisan Acih tue..

Asudau Ashica said...

mana dia ciput nyer..okla tuer...pandai gak dia melukis imiginasinyer..

genny da bomb said...

hahhahaa..acih lukis warna kening pelangi2 kot kekekke..ng taik kamben..hihihi..kelakar la jawapan acih tuh..lawak kan kadang2 budak2 ni..

*Ifa* said...

hehe pandai acih lukis.leh dpt award nie.award dr mama acih dgn papa acih.heheh.

acih nti try la lukis muka mama acih dgn papa acih plak ye.kitaorg cmua x sabar nk tgk nie.

Akma M.Rudy said...

heheh cute le...lg cute bila aku baca conversation last tuh! smpai tergelak aku...hehehhe

Mimie Ishak said...

hahahha kalau yang nih aku rase die mewarisi bakat seni nko nih ... CIPUT...jek bak kate kasih....kakakka...tergelak aku baca dialog korang nih..(aku dah bygkan muker kasih tersipu sipu tuh) ko jgn risau filla..mengikut lukisan yg kasih lukis nih kan...fikiran die simple jek cam ko gak..malas nak pk benda leceh.....ko kan camtuh....malas nak pening kepala...ko hasilkan lah anak ke2 selalu anak ke 2 nih mewarisi perangai apak dier......anak sulong nih byk ikut mak....hihi filla...kalau dah abis tahun nanti ko frame jek hasil lukisan kasih tuh bier dier nengok biler dah besar nanti...ko mintak jek ngan teacher dier..tak sabar aku nak tunggu turn zahraa plak....

Miss Moon said...

hahha lawak la ...
ok la tew filla wooooooooooo
aku rasa ke dia mewarisi tangan nko akakkakaka

MimY HaMiD said...

mmg "ciput"...heheeh ..cute ar budak2 ckp...

mannira said...

wakaka....bila baca part fila ty acih tu..terbayang je sore fila yg garang tu kan...ha..ha...lawak tul la..acih...

-butterfly- said...

:: alolo
:: tengok lukisan tu dah dpt bayangkan yg muke Acih penuh dgn semangat nak lukis same2 ngan kawan2 die tu..
:: ala kak filla..
:: ni baru permulaan...
:: tengok le nnt akan dtg..
:: Acih lukis yg besh2..
:: kak filla lak yg susah nak percaya nnt..
:: ekekeke

^i|z|z|A|h_n|h|k|m6

JuJue said...

woihh ko! hahahahahahaha tak tahan aku tergelak mcm hareemmm kat sini. nak terguling2 atas carpet dah ni ah. ehh ko tu yg tak pandai nak menilai senii..

apa ko ingat seni tu kena kaler 1 kertas penoh? ahhh ko taktauuu lukisan2 yg juai mahal2 tu..kdg2.. lukih 1 line pon org beli ribu2.. tapi..aku tak sure org yg beli tu berseni ker..bermata buta!

fiza zasmi said...

hehehehe,
klakar la acih ni..
cute jew..

Lenny said...

tah kan jujue...

dier taktau nilai seni.. dier marah anak dier plak... ahhaa..

comel je jawapan acih... ciputt.. ahhahaha... ko la tu yg ngajor.. dok cakap ciput2... amik dier pon kata ciputt.. ahhahah

ila de cute said...

ahhahaha kiut nya acih..boleh dia jawab kat pak radie acih lukis ciput je....so kiut la filla....