Thursday, October 02, 2014

KASIH ALEEYA 9 TAHUN.

30 September 2014, genap Kasih Aleeya 9 tahun.. Tapi bertekak dia cakap 10 tahun sebab sekarang dia memang lah dah 9 tahun.... Tapi aku masa kecik pon confuse kenapa dah masuk darjah 3 kan dah memang 9 tahun? So bila birthday haruslah 10 tahun? Takpe nak, ko dah besar besok ko paham lah sendiri.. hahaha

Pak Radie ajak makan dan jalan-jalan malam birthday tu.. Katanya nak gi One City Mall.. Sebab tiap kali dari Shah Alam nak balik ke Sri Kembangan mesti dia cakap nanti jom pegi.. Ai tak heran pon? Hahahah.. Pastu malam birthday Kasih tu kitorang pegi lah sana macam takde apa, so Pak Radie kata jom pusing kita gi Main Place sana..

Banyak tempat makan kat sini.. Pastu takde banyak sangat lah yang best pon.. Ada Uniqlo, Cotton On, Brands Outlet, Toys R us ngan apa tah lagi.. Tapi tempat makan banyak lah jugak.. So jom kita makan kat Fish & Co.

Tembam betul pipi Kasih sekarang.. Papa dia ejek, Eii kasih jari pon gemok hahahahha.. Nasib Kasih kewl je bila Papa dia cakap camtu.. Cuba kalau dia cakap ai macam tu.. Confirm ai sentap.. sambung balik zumba. hahahah.. Kitorang ni memang jenis tak makan cake sangat.. Sebab tu lah jarang sangat nak beli.. Aku kalau buat cake pon bukan makan pon.. Kadang suruh budak-budak bawak gi sekolah.. Haritu kebetulan Atok ngan Wan datang.. Aku bungkus bagi marble cake kat Atok hahahah.. Ni takat one slice pon tak habis.. setengah je makan. 

Udak notty bucuk bucuk nie.. Amboi sekarang asyik bergaduh dengan Amaani.. Yang pasti Amaani lah kalah.. dia ni mana boleh kalah.. buat muka derk lagi ada.. Amaani kalau marah kan dia tak pukul adik dia.. Tapi dia pusing hentak-hentak kaki keliling rumah sebab nak pukul tak dapat.. so hentak kaki jelah.. hahahha.. Eiiii Aleesya ni kannnnnn... Kakak tak sukaaaaa laaa Aleesya.. dengan muka sentap mata berkaca pusing keliling meja makan.. hahahahha.. Aleesya sikit pon tak tengok.. dia sambung tengok upin ipin je.. hahahah.. Haku ni naik letih dengar memasing mengadu, kalau Kasih mesti bunyi dia "mama tengok Amaani ni, dia kan dia kannnnnn".. pastu kang Amaani pulak "Mama, tengok Aleesya ni".. tak pun "Mama, tadi kan kakak kannnnn".. Kene tunggu kecik ni pulak nak mengadu sok.. tarik rambut stress mak kau kang.. ada yang kene bantai dua-dua kang.. tukang mengadu dan yang diadu.  Eh diadu? ada ke?

Ada anak dara ramai ni kan.. Haih memacam peel ada.. Kang kalau aku siap-siap nak keluar dah.. "Eh mama pakai baju ni? macam buruk je?" tak pun "Mama tak makeup ke? macam tak lawa je".. dan-dan terus tengok cermin patah balik gi letak lipstick sikit.. Nyampah ai tau.. Tu belum lagi komen kaler tudung tak sesuai ngan baju lah apa lah.. Grrrrrrrrrrrrrrrr... 

Birthday girl cuma nak makan kid's menu je.. spaghetti with fish nugget.. Order ni 3.. Dah anak pun 3 kan.. Last-last Aleesya yang makan sampai licin dia punya.. Dasyat betul Aleesya ni tak padan kecik hahaha.. 

Kasih Aleeya now dah 9 tahun.. Tak nak kuat sentap ok? Jangan emo-emo selalu.. Rajin-rajin sikit tolong mama.. semoga jadi anak solehah.. 

Kak Pilla diet.. MAKAN NI JE.  hahahha.. tapi fries tak makan sangat.. makan 3 je.. eh 5.

Ni memang makanan Pak Radie lah benda-benda camni.. Ada sotong tepung tu memang fav dia la.. 

cake ok, pahit sikit.. tapi aku suka je.. tapi tak leh nak makan banyak kan.. rasa je sikit.. ye lettew. 

Takde candle so kita berlakon-berlakon je sudeyyyy.. 

Kalau dapat keluar rumah, si kenit ni lah yang paling happy.. terperuk duduk rumah sian diaaaa.. dapat keluar belari tak cukup tanah hahahahaha.. 

So itu je cerita di hari jadi Kasih Aleeya.. Jalan-jalan, makan-makan.. Ok lah kan.. janji happy ;)

click here to purchase the kasihs shawl


Love, 
Filla.

6 comments:

Alin Marlini said...

Slmt harijadi kasih. Smg jd anak yg sentiasa banggakan org tua

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak pilla,
epy birthday aleeya
moga jadi anak solehah & bahagia dunia akhirat... AMIN

arlina said...

kak pilla..comeinya ank akak ..suka tengok si kenit tu..notty ..macam anak kita jugak.notty comei cmtu.
jemput singgah ke blog saya kak
http://arlinasuha.blogspot.com

Petak Bunga said...

Selamat hr lahir aleeya

Anonymous said...

Aleesya muka iras mama kak filla lah.. :)

Farah said...

Happy Belated Birthday Aleeya! Fish & Co ni favourite restoran anak-anak saya. Tiap-tiap weekend mereka request nak ke Pavilion makan fish and chip.