Friday, October 24, 2014

KELUARGA SAYA.

 Dinner kat luar haritu.. Eh dinner ke lunch ni? Lupa dahhh... 

Amaani, Kasih and Leecha memang suka Japanese Food.. Tapi masing-masing ada kegemaran memasing.. Kasih suka spicy noodle tu.. lupa plak nama.. Amaani suka Chawan Mushi tu.. Tiap kali pegi mesti dia nak tu.. Leecha suka sushi yang ada crab.. nasi tu pun dia makan.. habis satu muka ok.. 

Leecha ngan Ani sekarang dah tak sebulu.. Aleesya lah yang suka dengki ngan Amaani.. Apa je Amaani pegang dia nak.. Tak dapat je menangis.. yang Amaani lagi lah sentap.. Macam kelakar jugak tengok dia bergaduh sebab nampak nau kedengkian Leecha kat dia.. Apa Amaani ada dia mesti nak.. Amaani pegi kat papa nanti dia tolak.. Tapi dengan Kasih takde plak dia jealous ke apa.. kalau suruh salam memang tanak dia salam Amaani tu.. ngan Kasih je boleh hahahah.. 

Leecha ni memang rapat gila ngan papa dia.. Kalau makan nak duduk sebelah papa.. Kalau dia meragam tak nak makan, mengamuk nak makan sendiri ke apa.. Mesti ngan papa je dia makan pujuk.. Aku suap memang takkan dia nak punya.. Tapi kalau papa dia cakap "Ok papa suap yeeeeee".. Laju je angguk terus bagi sudu/garfu kat apak dia.. Eh mengada sangat lah!

Ye laaa papa lagi best laaaa.. 

Now selalu rasa rindu kat Amaani.. Sebab dia sangat independant.. Now malam pun dah tak takut tido ngan Kakak berdua.. dulu kan mesti aku kene teman dia nak peluk sampai dia tertidur.. Ni punca dia jadi penakut sebab dulu dia mimpi hantu pocong.. hahahah.. sekarang dia nak tido dia salam pastu terus masuk tido dalam bilik ngan kakak.. Pastu dia kalau study ke apa.. dia tekun.. dia datang suruh dengar je betul ke tak bacaan dia.. ejaan dia.. pastu dah habis baca, terus bangun simpan buku dalam bag.. buat apa dia rasa nak buat.. memang langsung tak mengada-ngada.. langsung tak de menyusahkan orang.. Kalau mintak tolong ok lah laju tolong.. Tapi kalau dia tengah penat, tak yah suruh.. Kang dia jawab.. "Mama, Amaani penat ni.. asyik Amaani je?".. Hah macam tu hahahha.. 

Tapi disebabkan dia macam tak berperangai sangat.. so aku rasa sometimes rinduuuu sangat kat dia.. sebab cepatnya dia besar dan berdikari.. dia kan semua jenis buat sendiri.. rasa macam ada jarak sikit kat situ bila anak terlampau berdikari.. Eh emo, anak kau 4 tahun je jangan poyo.

Kasih manja.. suka bercerita detail sangat kalau dia bercerita.. dia punya sifat penyayang tu memang tinggi lah.. Orang sensitif selalu macam tu kan? dia emo so dia nak perhatian.. dia sayang orang so dia nak orang pon sayang dia and bagi attention kat dia.. Sekarang Kasih dah gemok.. asyik makan jeeeee... 

Ni??? hahahah ni lah pelapis amaani sekarang.. Amaani gangster dulu tapi selalu kalah ngan Leecha.. ahahhahaha.. Manja papa sorang nie.. Kalau tido malam pun sama.. menangis-nangis.. buatkan susu nak bagi habis dia tepis.. pujuk-pujuk pon tak jalan... tetiba apak dia bersuara "Alaaalalaaa meh milk ngan papa ye?" Tetiba terus senyap angguk capai botol susu terus minum.. Over!.. So sekarang kalau dia buat perangai memang aku pass kat bapak dia je.. confirm settle masalah.. memang anak bapak sangat.

Tengok kaki tu.. Cuba kalau aku sound "Aleesyaaaaaa!!! kaki turun!!!!" mesti dia pandang muka aku pastu macam buat muka tak de buat salah.. tapi kaki tetap tak turun.. cuba kalau apak dia sound "Aleesyaaaa! kaki turun!" laju je kaki dia turun.. 

Haritu malam lepak kat rumah.. aku tengah makan.. betenggek Aleesya ngan Amaani kat belakang aku.. satu kerusi 3 orang... Grrrrr.. yang sikat rambut.. yang tarik rambut... Oiiii rimas oiiii.. mak kau tengah makan laaa agak2 laaa... pastu lari sana lompat sana sini.. sama je 3 orang tu.. menjerit, ketawa, melalak, bergaduh.. Pastu Wan cakap tanak tambah lagi sorang ke boy pulak??? 

Aku pusing tengok 3 orang tu lari menjerit tepekik telolong terus rasa nak pitam.. Ni dah macam duduk dalam taska dah.. nak tambah lagi? Adehhh cukuplah apa yang ada ni hah... 
_________________________________________________
Update TheKasihsShawl

Chiffon Shawl yang available black (3 helai) and green (1 helai)
Siapa nak sila email.. Kalau boleh serious buyer ya... Buyer yang main-main ni penat jantung kak pilla nie.

By next week akan keluar Chiffon Shawl warna-warna baru yang lebih meletop.. Nanti alert ya, jangan lambat-lambat nanti habis ;)


Love, 
Filla.

8 comments:

Azura Aziz said...

tiga2 girl ni oun comey ;)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak pilla,
ohhh...best nyer anak dara2 itu he3
sha ni dua beradik pompuan ja..
memang rapat ngan mak abah he3

FadlinaMokhtar said...

Aleesya comey comey .saya pun rindu amani zaman dulu2.hehe

bai zura said...

kak anak kedua memang camtu laa sifat dia seingat saya time g ceramah sekologi... pastu ank kedua lebih penyayang kalau bebetul didik...

mamabeauty said...

nanti bila diorng dah besar sure kita rindu time2 diorng dok gaduh2, bergurau senda, tarik rambut n rebut2 barang tu.. hehe aa time tu baru tingin lagi nak ada anak kecik like me

Sue said...

amaani mmg pandai guna chopstick ke? tererrrrr.. auntie ni pon terkial2 lagi ahaha

Anonymous said...

A'ah ani dah besar. Filla dah kurang update psl ani..me rindu zaman animatomato..x pernah miss baca..cepatnya masa berlalu

eynda said...

Pandai anak2 makan japanese food :-)