Wednesday, October 15, 2014

HAFIZ AF ADA CAFE?

Haiii.. 

Zombie kembali mengupdate blog hahaha.. Dah berapa malam bersengkang mata.. Macam nilah kehidupan mencari rezeki.. Amboi over sangat keluhan tu.. Nak update jugak cerita gi makan-makan bawak The Kasihs haritu.. Eh camne boleh makan kat luar malam tu ntah.. Pak Radie yang ajak.. Dia cakap jom cari makan ada restoran Hafiz AF tu kat area umah je.. Eh??? Hafiz tu bukak cafe ke? Hahaha best jugak buat title entry macam mengundang gitu.. hahahahaha.. terus rasa macam blog hiburan.

Nama tempat dia Thymes Cafe kalau tak silap.. Not bad lah tempat dia.. Sapa tau area Giant Sri Kembangan tu tau lah.. Tapi dia terceruk kat Atmosphere tu.. 

Service agak slow maybe tak cukup staff atau maybe baru kan.. So banyak lagi nak kene perbaiki.. 

Orderkan carbonara untuk Amaani.. boleh share ngan Leecha.. rasanya sedap lagi ai masak hahahaha.. Muak sikit sebab pekat melekit-lekit creamy sangat.. pastu dia slice kan daun tu gaul sekali ngan spaghetti tu.. budak-budak tak berapa suka kot.. Tapi Ani ok je dia telan je.. Leecha? lagilah dia tu bukan tau apa.. sumbat apa pon dia ok je.. 

Pak Radie makan chicken grill ke apa tah.. aku tak rasa dan aku tak tanya sedap ke tak.. 

Acih makan fish and chips.. 

Kak Pilla tak makan.. ai minum je.. sambil cuit sana sini rasa sikit-sikit.. 

Dia ni kannnn... Adoi laaa.. yang aku pun asal keluar je asyik lupa nak bawak bib dia.. Makan bersepah-sepah, sakit jiwa aku tengok hahah.. tak leh sentuh langsung.. Now kat rumah pon sama.. Bibik cakap kalau siang dah tak boleh suap langsung.. nanti dia nangis.. So kene letak depan muka dia.. bagi sudu.. ko duduk lah tengok dia makan.. sebutir nasi masuk mulut tangan sebelah dah pegang mug plastik nak minum air.. tak main lah botol baby corong2 semua tu.. dia akan jerit "Takkk Takkk Takkkk".. kalau tunjuk mug terus angguk angguk.. tumbuk kang.

Banyak dia makan.. tu pegang pinggan tu mana dia kasi tu.. asyik marah je macamkan terror sangat.. ai is tensi u know.

Oh tengok baju ni baru teringat petang tu aku dah makan maggi goreng masa keluar ngan Peej.. Tu yang rasa letih dan tak nak makan.. Ani kesayangan ;)

Suruh Pak Radie snap gamba aku ngan Ani.. tetiba Leecha pon senget-senget kepala dia ingat dia masuk dalam gambar.. Takat senget je.. tapi macam biasa laa.. tak nak tengok camera.

Lepas makan jalan-jalan kat keliling tu.. Takde orang pon kat sini.. main lah korang.. Aku dah menguap-nguap dah time ni.. Nak ajak balik takut Pak Radie jeling dengus-dengus hahahaha.. so diam je lah.. 

Kasih dah macam Jenggo kenapa tuuu heheh.. Ani posing dia tetap tangan di pinggang ;)

Nasib lah Pak Radie ni jenis rajin melayan anak-anak.. Eh ai pon rajin laaaaah.. ai rajin masak kat rumah.. baru lah adil dan saksama kan? hehehehe.. 

Oklah.. zombie mata takleh bukak dah ni... tinggal sekerat je mata ni.. 

Tata.



Love, 
Filla.

5 comments:

FadlinaMokhtar said...

Suka leecha please gerammmmm
FAD

mamabeauty said...

recommended tak tempat tu FIlla??

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak pilla,
tu la kan3..
bebudak sekarang semuaaaaaa nak buat sendiri..
anak sha pun sekarang nak makan sendiri..
kalo ngan opah dia jenuh begadoh la nak boleh makan sendiri tu..
he3

My Aisy said...

hahaha...yolah zombie gi tido...

waa cabonara itu cam sedap jek tapi sedap lagi kak pilla masak camne tu...presentation jek cantik..hahahaha

Iza said...

apa kata masa aleesya makan tu, filla ambik sudu sendiri, dan demo kat dia. contohnya "tengok mama pegang sudu macam mana, leecha pegang macam ni. pastu suap pelan2 macam ni"