Thursday, October 30, 2014

BABY HENSEM.

Say Hello to Muhammad 

Inilah baby kepada BFF ai Anny tuuu.. Alahai omel angat iyer tuuuu.. Time aku datang visit, baby sleep je... 

Haritu ada hal kat KL dengan Wan.. so kitorang datang ler kat sini bersama-sama.. 

Anny selamat melahirkan baby boy.. berat 3.3 something rasanya.. normal delivery :)

welcome to the club Anny.. pasni leh angkut baby gi main futsal hahahaha

Nampak? nampak??? Macam ni ke orang baru lepas bersalin???? Apa yang gemuk? takde okkk.. tangan pun kurus je.. takde pon macam tembam ke.. atau sembab air ke apa.. takde ok.. bersih je kulit pon.. Aku dulu masa beranak, horror kot???? sembab, muka bengkak, kaki bengkak, tengkuk hitam.. omg.. kenot blah.  Masa anny pregnant lagi lah.. perot jeeee... badan, kaki tangan semua tak de symptom orang pregnant.. 

Banyak lah share tips-tips menjadi ibu kat Anny.. tapi bukan share tips jadi ibu yang baik.. tu semua pandai kot hahahahahahaha... Ini tips nak handle baby.. nak bagi susu.. berpantang camne.. mana aku tau aku share lah.. Tak sangka kesayangan ai ni dah ada baby.. 

Dah jenguk Anny ktorang lari gi makan kat Subang Parade pulak.. Ntah kenapa terbayang nak makan kat Uncle Lim's.

So aku order Lim's Laksa ni.. 

Orderkan Wan kueyteow soup.

Hahah kelakar lah Wan ni.. haritu dok borak-borak.. henpon Wan kan gedabak.. Wan kalau tak pakai spek tak nampak sangat nak baca.. so kene tengok dekat-dekat sikit... Pastu dia citer..

Wan: Mama dah berapa kali dah kene hempuk ngan telefon kat muka..
Aku: Hah? Kenapa?
Wan: Mama kadang sebelum tido tu tengok lah henpon, pastu ngantuk terlelap henpon jatuh kat muka.. Sakittttt.. teperanjat.
Aku: Hahaha pon boleh ke? orang baring telefon tu ke dada lah.. bukan atas muka... 

Wan kalau tengok henpon sambil baring.. henpon dia betul-betul atas muka.. macam pandang ceiling tu.. memang jatuh gedebuk tepat la atas muka kannnn.. Lepas ni beli Samsung Note 4, mesti kalau jatuh kat muka tak sakit. Eh?

Wan lah antara orang yang paling banyak jugak tolong Kak Pilla dalam business shawl ni.. thank you Ma.

Eh budak ni pandang-pandang pulak.. comel sangat kan????? baru umur sehari pandai nak tengok-tengok senyum-senyummmm.. Amboiiii biaceeeeerr iyerrr tuuuuu... 

Love, 
Filla.

4 comments:

Nurizzah Majif said...

comelnya baby Muhammad. gebu gebas sgt. tahniah kak anny.

Anonymous said...

tahniah anny !happy for her...its all a matter of time :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila org yang rapat dgn kita ada anak.. rasa macam tak sangka je.. tapi bila kita ada anak sendiri lagi tak sangka haha

FadlinaMokhtar said...

Rasa macam baruu jer tgk anny kawin kan.lepas ni atta pulak.best lah tgk semua happy ada family sendiri .

FAD