Wednesday, October 01, 2014

TAKDE TAJUK SESUAI.

Hari ni Atok ngan Wan nak datang umah kiterrr.. Atok selalu makan bertambah kalau Kak Pilla masak.. Hahahahahah perasan laaa masak macam sedap sangat pon.. Haish esok korang kalau dah jadi mak-mak korang tau lah apa perasaan dia kalau tengok mak ayah kita makan bertambah.. kalau tak nak tambah pon kita paksa jugak suruh tambah hahahahah.. 

Ada satu haritu Kak Pilla buat sup ayam je sebab penattttt.. Kasih plak sekarang lapaaaaa doplohpatjam.. tengah makan nasi dia boleh minta cekodok.. boleh???? 

tu dia cili padi melintang-lintang hahaha.. siapa nak pedas ko gigit je cili padi tu.. almaklumlah rumah banyak budak kecik tak leh nak buat pedas... selalu kalau masak sup aku mesti ada masak sambal berlada.. tapi tak kuasaaa.. penattttttttttttttttt.. makan je apa ada jangan komplen2.

sebelum sayur ni benyek dalam petiais baik kita masak.. korang pernah buat camni? sedap gak sekali sekala.. celur je sayur tu pastu susun kat pinggan.. tumis bawang putih, oyster, 2-3 titik minyak bijan ngan bancuhan tepung jagung sikit bagi kuah dia pekat.. then curah je kat sayur.. yang ko nampak macam bijik-bijik kecik tu sebenarnya bawang putih.. ada je jual garlic dalam botol macam kita beli herbs utk masak spaghetti semua tu.. 

Hari sabtu malam haritu kitorang gi Kenduri Tahlil arwah bapa mertua Peej.. Tapi aku datang berdua je ngan Pak Radie.. Elly and husband tak dapat datang sebab ada jamuan dengan family.. Tapi later boleh join minum kopi kat mamak ;) nampak sejuk kan shawl kak pilla? memang sejuk ponnn.. kalau nak boleh click here.

Ni Kak Peej ku sayang.. Homel homel angat iye tu pakai camni.. hehehehee... Peej datang lambat sangat sebab peej nak uruskan papa dia dulu.. dah siap makan and rehat baru Peej boleh keluar rumah datang sini.. It's ok sebab aku lepak ngan Tina biras Peej tu.. Comel betul anak-anak Tina 4 orang tu.. ada lah Kak Pilla amik gambo ngan kenit tu tapi kemain sombong.. pusing-pusing dah camne nak ok gamba? habis blur semua.. Pitam aku tengok Tina nak bagi anak-anak dia makan.. bersusun ok.. yang sorang kat tepi longkang besar sana.. sorang dalam dewan.. pastu nak suap yang kecik lagi.. pastu sorang lagi agar-agar pon boleh ada atas kepala hahahahah... sorang lagi tangan tak sempat basuh lap kat seluar.. bebudak kan... Kalau aku baru ada anak kecik sorang mata dah tak lepas.. cemana mata aku nak kawal semua ni... kang nak mandikan sorang-sorang, nak basuh baju kene coklat makan melekit-lekit... Huwaaaa hebat ko Tina... Respect sangat ;) Kalau aku lah.. mesti sambil menyangkung sental baju sambil aku menangis kat situ.. hahahah

Pastu pi minum jumpa Elly and husband dia sekali.. Sampai 2 pagi kot.. kalau dah bejumpa mana boleh kejap.. sakit-sakit perot tengok perangai memasing. 

KBYE.



Love, 
Filla.

3 comments:

Xuriana said...

hahaha. kelam-kabut kannnnnnn. tapi nak buat camana, anak sendiri kan, haruslah bertabah and redah je, haha.

btw, filla adalah inspirasi sbb anak 3 tapi muka and body mcm anak dara i is stress. haha.

Suwaibah YS said...

eh, sekali imbas cam muka wardina plak kak filla.. hasil pkai shawl tu kot..heheh

May said...

Delicious serving there!