Tuesday, October 28, 2014

APABILA KAK PILLA RAJIN MEMASAK.

Lama dah tak jadi Chef Fillanie kan kan hahahah.. 

Korang suka tak benda pelik-pelik pastu saja gatal beli?  Kak Pilla sukaaaa, tapi biasanya sumbat dalam laci pastu lupa hahahaha.. Berangan memang kuat lahhhh pastu hangat-hangat tahik hunta... 

Ni lainn.. Ni macam besttt jeee. Hari tu gi Chow Kit teman Kak Tie kat opis ni beli sudu.. Pastu nampak acuan telur ni macam best jew.. macam best jew.. gedik sangat cakap macam tu rasa nak penampa je mulut herot herot jew jew jewwww...

Hari tu post gambar telur LOVE ni kat ig.. ada yang tanya, cemana Kak Pilla buat telur tu jadi bentuk love? resepi please. resepi???? hahah eh ke aku memandai citer nak bagi best jew niew.. hahahaha

Ni lah acuan tu.. 

Terus teruja tengok telur bentuk love.. kalau tak berapa nak jadi takpe, nanti dah siap korang potong je dengan pisau bagi shape dia tu lebih clear bentuk love gitu.. 

Gewdik tak? gewdik tak???? 

Haritu masak macaroni goreng ada yang mintak resepi.. Senang je.. ni ada leftover kuah spaghetti tu.. So Kak Pilla guna je balik.. Budak-budak suka lah makan camni.. Leecha makan banyak :)
Tumis bawang merah, bawang putih, cili kering blend sikit.. masukkan leftover spaghetti sauce tu.. hiris button mushroom kalau suka.. kacau kacau kacau pastu masuk lah garam sikit pastu pecahkan 2-3 biji telur kacau kacau kacau.. last masukkan je balik macaroni bentuk siput ni dalam tu kacau kacau kacau.

Siap!

Balik dari pasar masa ni... Kasih teringin nak asam pedas ikan pari.. So fresh-fresh balik pasar terus masak.. kat pasar tu ada jual telor masin.. rebus sekali.. Pastu bibik nak belah dua.. haku tengok hegeh-hegeh nak potong terus cakap kat dia.. takpe bik, bak sini biar saya potong.. amboi eksyen.. pastu telur tu panas patut nak ketuk dulu ngan pisau.. cemana ntah tegelincir pisau terus kene kat jari.. Hoii ngiluuuuu hoiii.. terus campak pisau hala kan jari kat air paip... huwaaaaa darah banyakkk...sakitttttt!!!! tulah eksyen lagi.. 

Ada malam haritu teringin buat pizza sebab badan penat, otak tak leh fikir nak masak lauk apa.. Hari-hari masak lauk, boleh muntoh aku tau tak? last-last buat lah pizza.. satu adunan dough boleh dapat 2 pan pizza.. 

Feel makan luar ngan masak sendiri lain ok.. Seronok tengok muka anak-anak makan.. seronok tengok muka laki makan walaupon dia buat muka takde feel jek hahaha.. yang penting selalu licin je dia makan.. Tapi kengkadang stress bila Kasih asyik tanya "mama masak apa malam ni?" kalau sebut yang bukan favourite dia terus dia jawab "takpelah, kasih makan roti jelah" Hempuk nak????? 
________________________________________
UPDATE: THEKASIHSSHAWL
Sehelai RM35

Promosi 3 helai (Navy blue, Cherry and Nude) RM100 sahaja.

Lilac FULLY BOOKED.. kalau ada backout buyers akan diinform. 

Email: framekasih@yahoo.com


Love, 
Filla.

8 comments:

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak pilla,
sooodapppp itu pizza :)

Anonymous said...

hahahahha hempuk nak.. mama garang la...

FadlinaMokhtar said...

Masih tak gheti buat pizza.huwaaa.
FAD

mamabeauty said...

hahaha bab nak hempuk tu kelako.. memang diorg tu gitu kan.. kalo lauk bukan kegemaran buat aksi heret kaki giteww...

tapi paperpun we still cook for them right...

IdAmAn said...

Kak pilla nk tuto pakai shawl cm ni....

Anonymous said...

Kak pilla gojes.buat tutorial pkai shawl cmni.cntikkk sgtttt
- ila -

Chekgu Azrine said...

Kak pilla ni kelakarla..
Bab yg tnya2 masak apa tu smaa mcm anak i yg no2..makan milih..tiap2 hari tnya masak apa..pfftt

Zaidawati Ismail said...

Filla, yg coklat volcano elly nak buat mmg senang je, buka blog khairul abdullah yg dok german tu mmg senang gile, kasih pun boleh buat sebab kat umah ni anak saya yg buatkan