Wednesday, September 12, 2012

OPEN HOUSE.

Bulan Syawal bermaksud bulan makan-makan.. so kita lambak semua gambar dalam ni ok? aku tak pegi banyak open house pon raya kali nie.. cuma pergi rumah kawan-kawan rapat sebab diorang invite siap ugut kalau tak datang siap.. apa yang siap aku pon taktau.. so ai is seram.. wajib datang.

Lama tak tengok muka the blogger kan.. nah terima lah wajah saya dengan baju yang sama.. hehe.. ni jamuan raya office.. tak de la galak bergambar macam raya last year.. duduk je.. pastu amik food.. makan.. terus balik ke office.. 

lontong sedap.. tapi saya kureng suka makan lontong dengan kuah kacang.. macam tak best sebab manis-manis.. apakah manis? tak suke... saya makan lontong dengan sambal tumis.. baru power! tapi orang dah bagi makan sila jangan banyak bunyi.. sib baik kuah kacang dia power sebab pedas.. so tekak pon laju jugak la..

tambahan meehoon dan mee goreng.

satay dan lemang.. tapi confuse sebab lemang banyak tapi takde rendang.. apakah? lemang makan ngan kuah kacang? or makan dengan lontong? or makan begitu saja? aku pilih makan begitu saja T_____________T


Ok selesai cerita jamuan kat office.. now jamuan kat rumah sayangku Diana.. ini wajib pegi.. sebab aku dah janji, aku nak makan semua yang dia hidang kat meja ;) Di cakap "takpe takpe La..paham..ko makan ye.. makan semua... tak pe tak pe".. hehehe.. rasa diri sangat comel bila semua manja-manjakan ai.. heheh.. 

rambut dah gaya Dr. Fazley.. i kenot accept ok.. tapi Di whatsapp dia cakap adik dia Ibal siap tanya, "kak kawan ko yang pegi sama-sama GZ tu laki dia smart eh? penyanyi ke?"

OMG, rasa nak pitam ahkak.. dulu masa rambut panjang pon orang ingat ko penyanyi band mana tah.. now ko rambut Dr. Fazley pon org ingat ko penyanyi.. serious vomit ok vomit.. 

muka nyampah kan? heheh.. oh ye ada yang tanya aku pregnant still continue guna Tabita? aku stop kejap... sebab sekarang ni aku pemalas gila.. cuci ngan apa pon boleh.. sabun mandi pon aku tibai.. kadang tak cuci.. guna air jer.. tapi alhamdulilah tak de naik jerawat ke apa ke.. cuma dah tak berapa nak secerah bercahaya bling bling macam masa pakai tabita.. nanti lah dah beranak boleh sambung balik.. ko standby yer Peej. 

sekarang nie, mood bergambar aku kelaut.. camera tak pernah bawak.. al-mentang lah dah guna ipong sekarang.. pemalash ko yeh.. nanti lah.. tunggu aku pulihkan diri dan semangat.. 

anak-anak.. kalau bawak gi tempat orang je.. memang PANDAI sangat bawak diri... 

tuan rumah.. Diana.. aku suka sangat baju Di nie.. lawa kan????? nak tau siapa jahit baju Di boleh check kat sini atau silalah email Di... aveo757@yahoo.com

Di and En. Wan.. bila dah lepak sesama kat GZ haritu.. baru aku tau.. En. Wan ni rupanya banyak mulut... hahah.. ingatkan pemalu pendiam gitu.. rupanya.. lagi ko layan lagi jadik.. hai En. Wan.. En. Radie ngan En. Win ajak gi urut ngan buang daki kat GZ lagi 3 bulan.. berani ke pegi tak bawak bini? Di, ko pegi asah parang dari sekarang.. 

well prepared.. comel-comel semua.. gerammmm... 

red velvet cupcakes.. 

birthday cake Redza.. tapi aku taktau lah tu robot tema apa.. almaklum anak-anak ai gegirl..ai tau princess ngan barbie jer ;)


macaroon ni anak Di si Redza cakap "kenapa kek ni dah basi?" gimme five Redza.. i also tekak very the KG.. rasa dia ok sedap.. tapi aku tak makan benda yang manis-manis sangat.. pandang yang kiut-kiut memang aku suka.. sbb tu kalau ada birthday sapa-sapa aku memang liat nak beli kek kat umah.. Pak Radie pon tak makan kek sangat.. tiap kali birthday beli 1 slice cake pon cukup.. 

Sorry Di takde dalam gambar sebab dia busy jawab call masa nie.. anak bapak ;)



kemain excited lagi.. paper bags ni beli kat GZ.. murah.. 

momok ani... dah lah ada budak lelaki baya dia duduk sebelah dia..mulut budak tu comot sebab makan coklat..pastu dia jeling lek jer dia cakap "Eiiiii comot!!! tanak kawan".. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nasib mak budak tu takde situ.. 

ni gigi bawah Ani yang jarang-jarang.. heheheeeeeeeeeeeee


Ok settle raya umah Di.. esok nya raya umah Elly pulak.. 

the best capati in town wa cakap lu.. aku gi sini ngan Atok and Wan.. sebab Pak Radie tak leh datang cepat.. ada orang tengah cuci rumah baru so dia lambat..sedap gila.. Atok kan tengah tak lalu makan.. tapi Atok makan 1 setengah capati nie.. lembut sangat.. ada 3 jenis kuah, dhal, sambal sardin ngan apa benda tah macam sayur-sayur tu.. memang semua orang kerumun capati.. siap ada singh yang buat capati kat situ Elly and Win tempah ngan orang sekali.. so dia buat kat situ panas-panas.. Elly cakap yang popular kat belakang Tawakal.. 

pastu Hanim pon sampai.. aku paksa jugak dia makan capati.. ai kan ala-ala tuan rumah ;) walaupon dia dah pegi 3 open house kot.. lepas ni ada lagi satu kat damansara.. hahah.. aku fedulik haper.. kan sedap kan?

Di ni makin hari makin lawa aku tengok.. ko pakai susuk eh? *pang lempang kiri kanan* 

all of us.

Thank you yang jemput Fillanie & co... murah rezeki korang.. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Jen Jen Izaicun said...

hope Filla terus tabah & kuat... diberikan kesihatan yang baik... chaiyok2... senyum selalu

Riri Yoorin said...

waaaa mengancam negok capati tuh!!

Mooniqueen said...

Teringin nak ke rumah KakDi...uwaaaa.... Huhu..

green apple said...

Fillaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tima kasih la sebab ko snap gamba kek tu!!! Aku ingat takde sape ingat nak snap gamba kek. Lepas ni aku hire ko je la jadik fotografer.

Aya Ariel said...

gerenti kak di tak lempang mak buyung..hahaha..ye lah..kak di makin lawa kan..empyra la tu kut..

comel ani..budak2 cakap terus terang..takde de nak cover2nye..hehe

♥fie yasmin♥ said...

betol la kak fila..kawan akak.. D tuh lawa.

Aku said...

Aku lupa ambik gambar kat rumah Di! Sign birthday kad si Redza pon tak. sob sob. Tapi capati tu mmg mabeles la. Aku yg kononnya perut dah penuh pon laju je makan capati.

p/s:
Nasib baik Di pakai susuk, x cucuk botox. Kalau tak mesti muka ala Kak Mah. hihihihi *larikkk*

Aku is Hanim

C!kpuanmuda® said...

filla.. ko nampak lesu... jaga diri dan kandungan k.. aku tau ko kuat. hang in there babe..

IdaShazana said...

Alhamdulillah, filla dah nampak ok sikit.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mkn utk baby, jaga diri utk baby, gembira utk baby

Suraya Nordin said...

sis, kachaklak pak radie berambut pendek. much better! *thumbs up*

Anonymous said...

akak, 4 bulan masih ley pakai jeans. pergh.

sharifah rosidah said...

Di ni cik epal kan, rasa rasa nya aunty ada baca blog dia juga tapi belum pernah komen, baju dia tu orang gaji dia yang jahit kan sebab aunty ada baca entry dia tentang orang gaji nya yang pandai jahit baju dan ambik upah.