Friday, September 14, 2012

MAMA JANGAN MARAH ADIK..

Ini aktiviti baru Ani... kalau kau tak bagi.. dia akan terbaring melenting-lenting kat lantai.. sambil melalak sekuat hati.. dan akhirnya muntah berlambak-lambak.. kewl kan? 

Rabu malam.  Wan ngan Atok tido umah.. Wan tengah tahlil dalam bilik.. Pak Radie buat keja kat komputer dalam bilik lagi satu.. Acih tido.. Atok tido sebab tak sihat.. aku kat depan tengok tv.. pastu senyappppppp.. sunyi.. dengar suara Wan je zikir.. ok rasa aman sangat.. mesti Ani ada ngan Pak Radie.. lega kejap ;)

Pastu aku nak gi dapur dan tengok ini semua.. apakah ini semua?

habis suku botol sabun glo mak kau.. *pitam*

*pitam lagi sekali*

"Adik buat apa ni?????"
"Wash tangannnnnnnnnnnnnnnnnnnn" 

muka bangga dan gembira.

aku sakit jiwa.

sekian thank you. 








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

80 comments:

♥ Elin ♥ said...

hahhhahhahahhahahahahha!!!!!

mmg selamba jer kannnnnn cayalah.....rajin anak akak.....pagi2 dah gelak besar!!

Nur Zakiah Zahri said...

syabassss bethi....nasibla x habis satu dapur tuh berbuih kak...kalau tak...pengsan nak membilas lantai brp kali sampai sabun hilang....ani...ani....

lovely said...

tak tau nak cakap apa..
hahhahaha..Ani..Ani..

hOtMaMa said...

Hahaha.. lawak arr dak Ani nih... omel lak tuuu.. ok la tu jd penglipur lara mamanyer.. hehe

Anonymous said...

omellllllllllllllnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!pang kang!

aizeepesona said...

hehee....

cute anak mama "wash tangaaaannn"

Cetul^ La La said...

hahaha,,, cooolllllllllllllll ;p

Halimaton Hanafee said...

hahaha...ani2...pg2 dh buat unti gelak tau

Cik Cammy Lia said...

ani mmg comel,cute....xpuas tgk muke dia.. hehe..nakal ye..

Anonymous said...

dilla.. pandai pulak amani panjat...comel lahhh

Lynda Che Lah said...

ok..sy pun akan pitam juga klu mcm ni..tp senyuman menawan tu boleh buat hati luluh pulak..ahaha..kiut!

Fiza said...

hahaha sabar je mak...

mama chinta said...

ani sangat comel..hehe.. mesti rasa tak jadi nak marah bile dia buat muka camtu..hehehe.. ani kewl!!!

Huda said...

Oh Noooo..eh tapi comel la muka ani, hehe

suzy said...

kah kah kah kah kah

Anonymous said...

ANIIII so CHOMEL ler youuuu..
Yerla "MAMA JANGAN MARAH ADIK" k...
Heeeeee:)) cool anii..

_inz_

Arni said...

hahaha.... comel

Irfa said...

comelnya ani ;)

suehaida_84 said...

So cute ani.... Pandai sgt..:)

azievee said...

alalala...comel jek ani wat muka x bersalah...

Admin Dienaz said...

tomei sungguh budak tecik ni

danishahumaira said...

Sangat2 kewl ani hahahah

antalya said...

mmg konpem bersih betoi lah tgn ani eh. emm my doter pon sama gak suka main handwash ngan air paip kt sinki.yg herannya camne dia leh dpt akal nk panjat diri atas kerusi mcm si ani nih.padahal xpenah diajar pon

strawberi said...

klaka btol ani nih..mmg mantap ngan buih2 tu sume...nasib tak berbuih satu dapur...

mami said...

clever girl...bila dah besar ni...momen2 begini yang akan jadi bualan...it'll be memory to share bila any dah beso....

Anonymous said...

hahahah...terbaik lah ani!!!!!comel la kaki cute dia tuu...hihihi...
~~~farisal~~~

My Wonderful World said...

she is soooo damn CUTE..

My Wonderful World said...

she is sooo CUTE...

Siti Fatimah said...

aniii ohhh aniii awk mmg comei hihihi

Kak Izan said...

ala tomei tomei... hahahaha.. nak bagi mummy release stress.. :D

mummy bie said...

anak u nie kan filla sebijik macam anak I!!! tapi versi lelaki!muka n size pun lebih kurang je.

Anonymous said...

oh ani..u make my day la! awat comel sgt??

aynadys said...

Ani anty pon pitam tengok..huhuhu

Siti Iqamah said...

comey gile anny... suke sgt...

.: yUhAiSya :. said...

tlg sakit hati skali... hahaha. sabo je la...

Izza - Jiejah said...

giler cool ani hahahaha

Elly said...

Hahaha! Ani ooooi. Aku pulak yg sakit jantung.

:: Mrs.Eady :: said...

comel!!

Sara Jamal said...

hahahhaaha comel je la ani ni..
ada je keje rajin dia nak buat..
sukaa buat mama die pitam tau...

Fatin Izuwan said...

hahahahaha...lawak la ani..muka x bersalah lnsg..eeee comelnya..

Mira Adzlia said...

si cumil men buih sabun...abisla dpur..hihi

Cik Saila said...

hahahaha..terus xsampai hati nk marah bila tgk muka sengih comel mcm tu..aiyooo..wash tgn yaa.. hehehehe!

Anonymous said...


Salam -

Fila, mak aku cakap...bebudak nie kalau tetiba senyap sunyi jer...betterlah ko g tgk ....pastiiiiiiiiiiii ada xtvty terbek punya...

curlass ko Ani....basuh tgn jer? naper x mandi terus dalam sinki mak ko tu?....huhuhuhu

nurul asliza said...

hahhahaha..adoi la ani..pengsan mak ko dik..boleh pulak buat muke comel tak bersalah die tu..

manja209 said...

hahaha...notti la ani ni
slamber je dia senyum kn...nak marah pon kompom xjd kn bile tgok ani snyum...geram tgok bdk comey tu...:)

C!kpuanmuda® said...

aku nak join gak! join pitam T____T

Axie04 said...

huhuhu, hebat tul ani, pandaiiii

NuNU EeRa said...

ani tolg kilatkn sinki ker? hehe..

JMR said...

hahahahahahahahhahahaha...give me 5 la ani!

ju alwi said...

kiut la ani ni hehe.. ani tolong mama basuh pinggan ek?

eray said...

terbaik lah ani...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nakal ye Ani, nak kena rotan ni ! muka selambe je.. haha

NenetPenne (NP) said...

manalah mak kamu tak saki jiwa ani oi!!! ha ha ha...

dia punya sengih tu yang tak menahan...

mama_mya said...

ya allah... kalaula anak sy mmg dah lama kene ni.. kak filla sila ajar camne nak sabau dgn perangai camni. huhuhuhu.

huda said...

Comelnyerrr dia!! Sy tgh preggy..hope bole kenan muka ani la hendaknya.....amin...

..:::isainz:::.. said...

comel nya amani....
wat memek muka gitu...confirm mama pun x jd nk marah....

iezza_ummi@aminammarzarif said...

wah....bangga gler mika ani dpt main buih sabun....

hahaha....aniii...aniiii....sabau je lah mak ko

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

yarabbiiiiiiiiiii....
hahahahhahahah :D
speechless haku kak....
terbaik arhhh si ani ni....
maintain cute je kena marah ngan mummy.... :D

Zaza said...

hahahaa... buat muka tak bersalah jee..

~yaya~ said...

Hahaha. Comel giler muka senyum macam tak bersalah. Cayalah Ani ;p

sawaNiLa said...

hahahah cute.. tapi kalau kena kat anak sendiri.. geram gak.tapi tulah kenangan manis

Anonymous said...

cantik la dia ni..

JM said...

nakal gila muka gitu ahahaha

sharifah rosidah said...

Muka budak nakal betul kan, lain kali kalau sunyi je tak ada dengar apa apa cepat2 pergi check si Ani ni tengah buat apa maklum lah dia dah semakin cerdik semua benda dia nak try, dan tolong sembunyikan pisau2 kat dapor takut nanti kalau dia jumpa dia buat main, bahaya.

Anonymous said...

ko tampo montot die laju2..hihik

Anonymous said...

ko tampo montot die laju2..hihik

Mariam Sohaila said...

muka chomel sesgt..... klu i trs hilang marah dah....

Hanif Redland said...

hahahaha..kelakar la ani ni..comel je.

rynas said...

cute sangat..tak jadi nak marah

Shasha Mohamed said...

Dia ingat dia dah buat yang terbaik. Maybe nak tolong ke? Ingat lagi masa my kecik2 time. Camnilah. Pastu kena marah. Aduh! Kita nak tolong tapi kena marah naper ek?
Masa tu rasa tak patut & tak faham naper mak marah2.

nurhafieza said...

perghhhh! memang perghhhh ah! syok je dia main air sampai setengah sabun dibuatnya! bestnya dpt baby macam tu :')

beeautyconscious said...

Alahai Kakak..saya tengok kaki dia pun rasa macam comel gila....Hayoooo..geramm sngguh!

kelipkelipchumel said...

eeeiiiii...dak ani ni..muka dia noty jep.rajin bebeno ek.

Anonymous said...

Kalau aku bkn stkt pitam...
Buat2 pengsan trus... Muahaha...

Aya Ariel said...

haha..aku tunjuk pic ni kat kesya..dia cakap..siannn mama diaaa..hahaha..ok..aku yg ajar..haha..tp ani buat muka mesra alam..tak besalah langsung..sabo je lahhh..

Kniedaz said...

Comel betul la...anak2...diorang la racun diorang la penawar...^_^

Zana Md Nordin said...

aduhaiii ani
apa kamu buat tu.....

kathy jem said...

hahahaha..nk tergelak tngk anak ko ni..muke tak bersalah jer...hahaha

luvmum said...

hehehehehehehehe.....sgt comey.....sure wangi tangan ani kan heheh

Ietams said...

Comey budak ani ni