Tuesday, September 25, 2012

18 weeks..

Rasanya lah.. dah 18 weeks.. sebab pregnancy kali nie serious macam tak tau dah berapa minggu.. macam blur pon iye jugak.. harapkan masa checkup jer baru macam "ooohhhh dah 17 weeks" pastu bila nak ingat now dah berapa weeks, kena kira balik dari date pegi check up.. ;)

Ini gambar pagi.. baju oldschool gila.. hahah.. dah lama jugak tak timbang berat.. tapi masa check up 17 weeks haritu rasa nya dah 53kg.. sebelum pregnant 50kg kot? oiii dah tua sangat nie.. semuanya asyik kot kot kot jer.. heheh.. 

Alhamdulilah dah tak de mual dan muntah.. pegerakan baby masih lom rasa.. aku memang lambat sikit rasa.. ada orang dah start rasa dah baby tendang ke apa ke.. maybe lemak perot tebal sangat kot..hehe.. tapi kalau baring.. ada jugak rasa tetiba ada macam keras.. mesti kepala baby.. confident jer.. heheh.. 

Pregnant kali ni sama je macam yang lepas-lepas.. Eh? hadoi lah.. maknanya sama kah jantina? huhu... aku pagi je nak makanan yang heavy.. kalau kat office mesti makan nasi.. dan setiap hari mesti makan ikan.. ikan goreng lah selalunya.. talapia goreng rangup.. nyam! pastu tak makan dah.. kadang petang kat office makan jugak lah kalau ada makanan.. kalau takde.. duduk diam-diam je.

Bab cepat letih tu dari dulu lagi.. tapi masa awal pregnancy tu lagi teruk.. nak tido je.. nak baring.. apa pon tak bleh.. now ok sikit... tapi nak tidur awal.. kain baju tak lipat dah macam gunung everest T_______T  sebab aku rajin cuci, sidai, angkat.. lipat? nanti laaaaaaaaaaaaaaaa... hahaha.. nak pakai spender, sila korek masing-masing punya.. bebulu je pak radie agaknya.. alaaaaa.. sorry lah pa.. penattttttttttttt.... kalau awak rajin tolong lipat pon i lap u forever.. tapi dia busy.. dah balik umah pon sambung lagi buat keja.. pastu Amaani melalak kat kaki dia.. heh tensi lah.. mak kau baru landing nak membuta..... menangis macam kena sebat ngan rotan.. tah apa2 tah.. 

Selera makan ok.. semua aku boleh makan.. takde problem lagi dah.. tu yang takut tu..apa lagi yek? oh ye.. kuku macam biasa dah start kurang zat.. tiap kali pregnant mesti kuku jadi 'renggang' dengan isi.. pastu gigi kengkadang bila gosok.. mesti bedarah.. malas nak layan.. Now gi keja masih pakai baju kurung tapi tak leh kancing lah.. zip je sekerat jalan.. malas nak pakai baju pregnant.. tak kuasa! 

Itu je kot.. nanti kalau ada nak cerita kita cerita lagi.. tata titi tutu.. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

-budakmusyuk- said...

Salam.. akak dh 18weeks.. sy baru masuk 16weeks.. still muntah n takde selera nk makan.. harap baby kita sihat2 je la..InsyaAllah..

Aya Ariel said...

17 minggu makna nye dah 4 bulan lebih yeh..biasanya 5 bulan baru rasa baby gerak2 kan..

tp xpe..kain bergunong2 tu biase jer..aku lg teruk..cuci baju..jemur kain sume laki buat..tinggal nak lipat jer...tu pon berlonggok 2-3 bakul..tgu weekend je lah baru ngadap kain2 tu..hahah..sgt kijaammm..ta larat ok..tgu masa nak meletop je lagi ni hah..so..mendapat kelonggaran disitu..hakhakhak

Sue said...

salam fila.. tak silapnye..kalau makan ikan petua nk anak ppuan. heee.. u nk boy mesti byk makan daging...

gigi berdarah tu bukan tanda kurang kalsium ke..

mama maman aka yana said...

Mama dulu pun sama.. malas nak pakai baju ngandong.. hehehe.. kuar2 anak laki :)

Nurizzah Majif said...

hahaha..
kak..sm la dgn iza klu dtg malas nak lipat baju..berbakul2 baju x lipat..
Pastu nak cari spender bagai kena gali2 mcm ibarat anjing tengah menggali lubang nak "membuang"
gila malas lipat kain...huhu

Mrs. Norrie said...

sama cam saya jugak, pregnant anak ketiga, org tanya dah berapa bulan pun taktau...hehehhe..

tak berapa nak ambik kisah sgt

Riena Haiqal said...

sama la. tapi saya baru jer 14 week rasanya kot.. hehehehehe..baru anak kedua.. dan saya paling suka makan nasi dengan ikan goreng angup..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tata

@YUNID@TI said...

tahniah...

Cik Cyida said...

Semoga ak dpt anak lelaki.. Insyaallah kak :D

sharifah rosidah said...

Aunty doa kan semuga awak dapat baby lelaki, kita doa sama sama ya.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hehe...semoga baik-baik semuanya! take care!

Dark @ng3L said...

kak..muke akak time skolah ngan skang same jerk..

NUNU EERA said...

nk bby boy jgk la.. :) klu dpt gurl nk cute mcm ani.. weee...

Anonymous said...

Berat akak ms baru2 pregnant 52kg, pastu tun 49.9kg, sbb akak tak lalu makan & puase.

Hehehe.

Now 4 bulan + 53kg.

Harap maintain tak naek byk, kalo bley harap akak target tak cecah 60kg. Ok tak? Memandai jerk suh akak maintain ni.

Nak tgk akak kembali comel loteh kecik2 molek2 stylo cm dl. Hotmama of 3 !

Anonymous said...

http://kasihaleeya.blogspot.com/2010/01/17-minggu-yang-hebat.html

Cekidaut akak kt sini. Ms time Ani, muke da naek kembang da ms 17w.

Yg kali ni nampak ke da 18 pn muke maintain lagi, tak nampak naek berisi lagik.