Friday, September 21, 2012

Lunch dengan Wan...

Oooppss blogger dah upgrade baru.. tensi ok... eh dah lama dah suruh semua orang upgrade kan? haku je tak suka.. pastu masa terclick upgrade dulu kelam kabut call Ceeramoon.. hahah.. panik ok.. tak shuke.. walaupon si ceera cakap lagi best.. no no.. aku kan jenis tak suka pembaharuan.. nanti aku tak reti terkial-kial.. so suruh ceera ajar nak gi old setting punya.. 

akhirnya dia automatic tukar kan ko sendiri ke blogger yang baru jugak.. fitam.. nak tak nak kena jugak terima.. takpe takpe.. kita belajar ler pelan-pelan ok..

Okay.. semalam (Khamis) Anny call... dia cakap nak hantar barang kat client dia kat Enstek.. dia ajak lunch sama.. so dia akan amik aku then kitorang ke Enstek boleh lah kitorang lunch ngan Wan ;) yihaaaaaaaaaaaaa syoknye!!! 

Ini lah kampung saya ;) 

masa tak de keja.. aku post gambar ni kat instagram.. sebab cantik sangat ;) leh tahan kan iphone4s.. sila lah bertukar telepong ye adik-adik.. selain menjadi rebutan anak-anak.. apak dia pon sibuk jer selalu.. tensi ai.. main game panah-panah.. glabah sungguh. kalau ai ni banyak duhet.. confirm dah hadiahkan iphone5 dah kat Pak Radie.. tapi ai cuma ada kasih sayang jer.. duhet ada tapi untuk benda lain.. kahkahkah... sila lah memahami diri ini ;)

ok tasbih milik Anny.. bagus tu.. kalau tersekat traffic jam.. boleh berzikir dari dengar radio ntah apa-apa lagu menjerit-jerit.. 

Dah lama tak nampak Wan? ok ni Wan.. Alhamdulilah Wan sihat.. hari tu je demam.. Wan ajak makan kat bawah pokok.. dia cakap datang kampung kenalah makan style kampung ;) sedap lauk kat sini.. mcm van bukak kat tepi kuarters klia ke ni? ntah ler.. orang enstek mesti tau kan? lauk dia macam masak kat umah kata Wan.. 

Wan marah amik gambar Wan nie.. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa takpe lahhhhh.... ramai rindu Wan nie.. aku pon selalu jugak rindu.... tapi jumpa jugak.. tapi yang baca blog dah lama sangat tak nampak Wan.. *peace ye Wan* Atok takde.. dia keluar gi hardware beli barang sikit.. so Wan tapaukan je untuk Atok.. 

Pompuan ni memang anti camera ok.. hahaha.. anti? nah hamekkkk... hihihiiiiii... selalu berlaku sesi merampas phone dan mendelete gambar.. so kalau keluar ngan dia kena jaga phone elok-elok.. sebab nanti balik rumah check balik, aik gambar dia dah hilang? tensi mak tau.. 

Cantik kan kulit Anny.. bersih je.. pipi pink gitew... pastu mementang kulit dia lawa.. aku naik je kereta "Ko tak pakai foundation yeh? ko tak make up langsung yeh? ko tak pakai lipstick yeh?"

Helllloooooooooooooooooooooooooooooo... ai tak make up pon natural beauty ok!!!! *matakeatas*

aku makan laksa je.. sebab dah makan nasi pagi kat office.. sedap laksa dia.. masam dan pedas ;)

sebab lauk kat kedai bawah pokok tu menggiurkan.. maka telah membungkus gulai lemak telur itik ngan belimbing... mak ai.. terliur.. hahaha.. sedap.. aku masak nasi.. pastu nasi dah masak amik telur dalam bungkusan tu.. campak dalam rice cooker biarkan dia warm.. pastu goreng ikan.. tapau semua angkut gi picnic ke rumah baru sebab nak kena pegi amik tv baru kat kedai.. orang astro nak datang pasang malam nie.. wah busy sangat ok.. uruskan astro.. nasib unifi husband Shinnaz leh tolong.. form pon lom hantar kat dia.. huhu.. jap gi lunch time orang datang nak cabut aircond ngan water heater plak.. sabtu orang datang pasang aircond ngan water heater plak kat umah baru.. 

InsyaAllah kitorang pindah cukup bulan nie.. Ani pon start nursery baru awal bulan oktober.. doakan semuanya ok lah hendaknya.. aku penat lah pindah-pindah nie.. huhuuu.. 

shoe rack lama lah nie.. beli kat ikea.. dah angkut bawak ke rumah baru.. malam tadi dah siap pasang balik dan sumbat dalam store.. kasut apak dia je kang penuh.. ai dapat 3 baris jer.. pastu gaduh, dia cakap kasut aku lagi banyak? wth.. mana ada... ramai kat instag cakap Acih tinggi lampai macam mak apak dia.. kaki panjang... hihi.. cousin-cousin dia pon semua tinggi lampai kaki panjang.. semua wakil daerah la apa lah.. tapi Acih? wakil apa lumba lari.. huh.. lari slow motion lemah lembut.. sebijik mak kau.. hahahah.. 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

strawberi said...

sama la kita..nk pindah lg sminggu dua...nt tak jauh sgt umah kita..leh gi skodeng ani..ahakssss

aynadys said...

akhirnya dapat tengok wan..rindu kat wan..yup acih cantik tinggi lampai kurus je..ani comel lote notty..hihi :)

Ain said...

k.filla...ani hantar nurseri kat ne kat paragon tu?sy nak survey nurseri area sana gak..

Nurizzah Majif said...

iza pun ada tasbih ala-ala kristal tu..
MIL bagi masa g umrah kat makkah..
memang syiok..
wah...kak filla nak pindah umah baru dah..tak sabar nak tengok folding door akak..:)

Kniedaz said...

Pindah rumah baru memang memenatkan..tapi jaga diri juga ye sis..kan tengah preggy..sis jadi mandor je suruh pak radie angkat suma ^_^

Anonymous said...

filla cara u warmkan lauk tu sebijik sama ngan cara i mmg yok tau, nak2 kalu warmkan rendang tak kering rasa macam baru je masak kan

selamat berpindah ke rumah baru ye

NuNU EeRa said...

mknn bwh pokok ni mmg sedap2.. lma da xmkn bwh pokok.. mna nk cri..*ngidam..:(

Anonymous said...

Acih dah boleh jadi model tuh. Model kan lemah lembut kekeke :p Tapi belajar dulu ek acih sampai masuk uni ataupun study kat overseas. Kasi mama sama papa bangga dgn acih :)Semoga acih menjadi anak yg baik dah solehah dan kakak yang penyayang kat adik2 :)

Jujue Lopez said...

woihh aku ada tasbih tu sebijik. kaler biru muda. ada ustaz sorang ni adiah kan. aku selambe jer pakai wat rantai!! muahuahuaa..

sharifah rosidah said...

Wah dating dengan Wan dan Anie siap makan kat bawah pokok lagi, kelaaas ko Filla.

Oooo dah nak berpindah kerumah baru ya, lepas ni memang pengsan lah mengemas rumah segala bagai.

Filla ~ Kasihs said...

Ain: email akak yer.. framekasih@yahoo.com

akuiwana said...

wan macam dh kurus sikit je..tp si ani maintain montel.kuih pau dua bijik.hihi

Misz Mieza said...

Fuhh, pindah randah ni memang memenatkan.. Serius tak larat nak pindah banyak2 kali.. Pancit.. Huhu..

JMR said...

nmpak mek ani makin slim le..

Aya Ariel said...

ani pon dah nampak ciri2 kaki panjang tu..xpe..kaki panjang stok2 model..comelll..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Filaa...hari Isnin ya..kita jumpa ambik borangg..hehe..sorrry!! hehe

Anonymous said...

sis tumpang tanya kedai bawah pokok tu area mana??? teringin sangat nak makan laksa... laksa yang sy jumpa kebanyakkannye kuah cair,rasa manis melampau...huhuhuhuhu

Filla ~ Kasihs said...

anon: kat tepi kuarters KLIA.. tepi jalan kat simpang.. ada van jual lauk pauk ngan laksa n nasi ayam..

Miss Moon said...

moga semer nya berjalan ngan lancar Filla ..

kalau perlukan tenaga bantuan utk acara perpindahan sila bagitau ya ...Si Badang Sutan l;ey bantu Pak Radie