Tuesday, September 25, 2012

FOOD..

Sejak dah ada instagram nie.. gambar dah tak berapa nak exclusive..hehe..sebab dah share sana dulu baru share sini.. adatlah kan.. ai kan maju... sapa suh u olls tinggal train? muahah

Ok ini ialah dinner kami semalam.. sebab ada masa-masa aku mcm muak makan nasik.. pagi nasik, malam nasik, i can pitams u know.. Kengkadang makan yang ringan macam ni bagus.. perut kita kenyang tahap tak melampau sangat.. rasa sihat sikit perut tu.. telur tu ala-ala jer kalau masak yer.. Anny ajar oihh Anny ajar tu tak tahan tuuu.. kembang Anny..hahah.. masak omelette guna butter.. pastu jangan kering sangat... biar dia moist gitew.. nyammm nyam.. bakar roti dua keping.. minum susu.. suruh Pak Radie beli fresh milk yang dalam bottle supaya jimat.. tapi Acih tak suka.. dia lagi suka fresh milk dutch lady.. acaner? aku rasa samaaaa jer.. itu budak memang very fussy bab makan.. sebelum dia nak makan telur tu dia tanya "ada letak bawang?".. aku jawab "tak".. sambil aku letak telur tu kat roti.. dia tak nampak aku asing bawang tu hahaha.. tah per per tah.. Ani ok je sumbat dalam mulut? haha.. Ani lekkk je beteguk-teguk dia telan fresh milk.. hahah.. 

sabtu hari tu sempat masak siakap berlada.. campur sekali ikan bawal.. 

dan sup suhun... apa yang ada kita campak je masuk dalam nie.. telur ada, crab stick ada, kentang... 

Ok tu je tahap kerajinan.. now dah malas.. malam ni omelette lagi ok tak?





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Riena Haiqal said...

nampak menyelerakan.. kalau kadang2 makan roti macam tu kan bagus juga utk kesihatan.. nak try la juga..

@YUNID@TI said...

simpel dan menarik....

amaniammar said...

ok sis...

sedap jg..nk demand lelebey xleh..psl mood masih kelaut lg erk..psl pindah memindah ni...serabut nk siapkan smua dish..

apepun nk tgk nnti ID pak radie tuk rumah baru ni nnti..boleh..
dok design umah org kali ni bg vass kt umh sendri gitew..

sharifah rosidah said...

Lauk lauk yang senang tapi bila makan sangat sedap itu yang penting. Aunty ni bukan peminat fresh milk lah dah pernah cuba minum tapi termuntah balik.

sepet a.k.a zack_u said...

say NO to instagram! *bunyi orang tetinggal ketapi. huhu*

NUNU EERA said...

omelette pn sedap kak..i plk xpnh nk dtg rjin nk msk ni pe kes?

IdaShazana said...

Kadang2 yg simple tu la yg paling sedap

JMR said...

ani food lover...see the peha la kan..kihkih