Wednesday, September 19, 2012

Annynie dan Fillanie

Assalamualaikum saudara-saudaraku ;)

Today nak story sikit.. hari tu teman Annynie busuk pegi cari kain kat Jakel.. sebab dia nak kena pakai ada wedding gitew... ok lah, jom lah jom lah..

Anny amik.. hihi.. ai kan anjer... Anny memang suke manjakan diri ini.. tapi dia kalau manjakan suka macam garang-garang... tapi sebenarnya aku tau.. dia memang pandai manja-manjakan fillanie.. eh apa cerita manja tak abis mengalahkan orang dalam alam percintaan hakptuih.

Anny call pagi-pagi lagi:

Anny: La, lapar gila nak breakfast ke tak?
Filla: Eh sukati ko lah.. nak makan ko makan jelah..
Anny: Yela, jap gi nak jumpa ko nak makan kan?
Filla: Gila tak makan? mestilah kelua ngan aku WAJIB makan.
Anny: Dah tu.. aku nak tahan ke nak breakfast?
Filla: Ya ampun.. makan je lah.. mana lah boleh tahan nak tunggu tengahari?
Anny: Ok ok aku breakfast.. bye.

Ni sapa yang nak bermanja ngan sapa nie? tak paham *gelengpala*

Satu je lagi impian kitorang dari dulu sampai sekarang.. kitorang nak makan Japanese Food sama-sama.. tapi bila nak makan banyak sangat halangan.. takut tak halal.. takut aku muntah sebab preggy... takut tak kenyang... dan macam2 takut lagi.. 

sudahnya Serai Empire.. sebab Anny tak kira.. dia nak makan Nasi Kerabu.

Fillanie pening taktau nak makan apa.. kalau makan ngan Anny dia jahat.. laju-laju panggil waiter.. aku baru nak bukak menu.. jahat gila.. so kelam kabut pilih.. 

Akhirnya..

Sang Har Yin Yong.. apekenbenda tah.. tajuk pon dah aku-tak-ngerti.. rasa? so so je.. 

haaaa ni sedap banget.. Minted Calamansi Soda.. 

Anny selalu makan.. tapi this time paling sedap.. ek eleh... mesti sebab makan ngan fillanie.. yang tak sedap pon jadi sedap ;)

semua tau sapa punye ;)

Disebabkan haku hangin sebab minah ni delete semua gambar dia kat Serai nie... 

















Mari kita jaja gambar dia yang lain..


















u dont play-play with me Anny





















tapi ai baik hati... mana lah nak jaja yang tak cun ;)

















dah Anny lawa... mana nak cari gambar yang tak lawa...




























Lawa kan??????? Baju Anny dah siap.. dah pakai dah pun... nak tau siapa jahit???? 

Tailor si Diana Ishak yang jahit... mau tempah? sila email Di 

aveo757@yahoo.com

nak tengok hasil lain sila ke FB FleurByMrsHim


Oh ye, FIDILY akan beroperasi soon.. now tak boleh start lagi sebab LY (Elly) nak gi vacation for 2 weeks).. so lepas dia balik.. bagi kitorang masa utk set up online shopping website.. supaya senang korang nak shopping bagai... bagi ktorang masa nak present lawa-lawa... bagi buyer senang nak beli... aku dah tak nak main email2 sebab tak larat dan pening nak reply sorang-sorang.. so this time kita buat yang professional way sikit.. korang senang ktorang pon senang... i bet korang takkan menyesal sebab design semua meletops.. dipilih oleh aku, Elly and Di.. atas persetujuan bersama ;) fesyen terkini... harga yang reasonable.. 

So please support us.. eh belum jual dah suruh support.. acaner? hahaha.. sabar ye.. ada banyak benda nak kene settle before kitorang launch.. tapi bab kumpul duit.. korang dah boleh start from now.. hahah.. sebab kitorang jaga kualiti.. stock limited.. first come first serve.. ;)

Tengkiu. 

Eh baju Anny lawa kan? 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Anonymous said...

Salam Kak Filla,

If i not mistaken, pesyen bj anny nie cm lebey kurang bj raya Nora Danish la..Coorect me if I'm wrong ya.

Semoga kak Filla & famili semakin tabah & cekal mnghadapi smue dugaan,
Syahdu plak bc psl atok, asik tido, cm tak sihat. Sian atok. Semoga wan & atok cepat2 kembali ceria spt dl. Amen.

:: Mrs.Eady :: said...

okey tak sabar nak tunggu! :)

Mira Adzlia said...

serius cantik bju anny tu

aryanie fairuz said...

baju anny mcm design nora danish ler.. btl x?

En said...

cnteknye bju anny...da mcm bju yg nora danish pkai rye aritu..hihi...mcm nk g tmph jgk la...;)

Pinkish Mumma said...

aah erk..mcm design bj nora danish..xper2..biase ler kt mesti ikut retis punyer fesyen..i loikke...

shuweet said...

saye sokong ngan bisnes korang tu..jangan lupe untuk plus size jugak..hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

eh..mcm baju nora danish lahhh...btw, nak tanya kain anny tu beli kt jakel jugak ke? apa nama dia? hahahahah...nak tiru jugakk!

Ayoi Kema said...

lawa sih....cntekss sgt....trend bj cmni ek skrg...ala-ala kebaya pendek tp dmodenkan..

Aya Ariel said...

lawaaaa sgt..tailor kak di memang tak menghampakan :)

Fiza Abdul Rahman said...

aii sabtu lepas makan pavlova kat situ...x berapa nak terangkat kot..

aynadys said...

mmg terbaik baju anny!
msti support fidily biz kak jgn lupe plus size gak :)

kelipkelipchumel said...

tengok nasi kerabu tu,pantas terus rasa lapo.hukhuk..

Zalia said...

Mcm bju nora danish pakah..by Innaired..memang terer gile la tailor Di jahit..sebijik..aku nak tempah gak la bju raye aku thn dpn

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lor semua tau itu bju nora danish..nampak sgt mama amana ketingalan

green apple said...

Beb, aku tak upload2 lagi shawl. Sape nak pakai niiiiiiiiiiiiiii?? Gantung kat pokok betik aku boleh tak?