Wednesday, September 19, 2012

MY IPHONE...

Ada yang dah tau kot... 2 hari before raya aku beli Iphone4s.. so far so good.. baru tau apa tu instagram hehe.. ok lah ada masa layan jugak snap gambar terus masuk instagram pastu terus link ke FB and Twitter.. masalahnya.. pastu diam.. hehe.. org dok mention kat twitter ko diam.. takde notification.. kene gi bukak ubersocial / twitter baru leh nampak notification tu bila refresh.. grrrrr... 

update blog guna iphone? sorry lagi haku tak reti... heheh.. 

So mari share gambar2 yang masuk kat instagram ni kat blog pulak ;)

nak follow saya kat instagram silakan cari saya: 

my instagram : fillanie

The Mama

The Papa

Ani and Acih

Acih breakfast roti bakar satu set.. ngan telo stengah masak sebijik ;)

Ani's fav.. telo stengah masak jugak ;)

check up tengok adik dalam perot.. masa scan tu.. Doc cakap, Amaani.. meh tengok adik (sambil tunjuk kat monitor / tv) pastu lek je Ani jawab "Bukannnnnnnnnnn tuuuu!!! tu lah baby!!!" sambil tunjuk poster baby kat dinding.. eish eishhh budak nie.. hahah dia tak paham kat screen tu kan hitam putih tak nampak rupa baby pon.. 

tak tau bila Pak Radie godek my phone.. tetiba ada pic nie.. geli ai.. perasan! 

haaa ni kelaka... ni cheese cake.. snap gambar ni kat office.. pastu ada satu petang Ani godek-godek iphone nie kat album tu.. pastu dia diam lama.. dia tanya "Mama ni apa nie?".. then aku jawab "Ohhh tu cake".. pastu dengan muka sedih dia cakap "Ani nak makan" *gulp* telan ailio mak kau.. sila lah gigit phone tu anakku.. 

heheh... Apak dia hias kepala anak dengan net and ribbon balut hamper raya ;)

Intan payung saya.. Acih and Ani.. 

Heeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeeeeeee... bulat je muka dia.. malam tadi dia nak ikut solat.. pastu pakaikan telekung suruh dia gi kat Papa... dia cakap "Papa, comel tak Ani?".. 

A'ah rasa nak lempang. 



Oh ye.. now dia dah start buat perangai.. orang cakap nak dapat adik? dasyat gila.. sikit-sikit melalak.. takde benda pon nak melalak.... siap tangkup-tangkup muka kat tilam nangis jerit-jerit tepekik telolong.. sambil mata jenguk-jenguk aku pandang dia ke tak.. hover ok.... nak main air kat sinki.. nak main air kat toilet... nak basahkan towel.. nak itu nak ini.. nak milk.. bila nak buat milk.. suruh dukung pulak.. "dukung Ani dukung Ani" sambil melalak.. hoihhhh haku rasa nak lambung lambung je ini budak... kejap-kejap nak wash tangan.. sebab nak main air lettew...selalu dia amik kerusi ikea tu dia bediri kat sinki dapur.. so aku campak semua kerusi kat luar rumah.. puas dia cari kerusi dia semua dah hilang.. pastu tak dapat kerusi dia nangis buat kuak lentang tengah dapur.. kang aku jerit "paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tangkap anak cicak tu bawak sini jap.. nak sumbat dalam mulut budak ni kejap.. asyik melalak je"... waaaaaaaaa kelam kabut lari ketakutan.. fadan muka! 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

Huda said...

budak ani ni sangat comel..:)

:: Mrs.Eady :: said...

ragam anak-anak mcm tu la kan :) btw anak anak kamu sgt sgt sweet :)

ceklala said...

comelnyeeeeeeeee pic ani pakai telekung tuh! okeh pasni nk folo insta akak hihi

nalsweet said...

haha..geramnye ngan mak nenek ani itteww!!

aishah jamrek said...

hihihihi..ani..ani..biasa la tu kak, nak dapat adik.. ;)

NUNU EERA said...

bru 2 ari ke ade instagram kak?mcm da lma je add akk n liked gmbr ani.. huhu..

NenetPenne (NP) said...

walaupun ani buat prangai entah hapa2 tapi dia tetap cute.... :)

fadel said...

aku memang pengguna tegar Iphone filla.. tak tengok dah Blackberry ke samsung ke.. sebab aku sula touch screen iphone... dari Iphone 3Gs sampai ke iphone 4.. ntahlah rasa cam puashati sebab semua application ada... laki aku guna BB bold 4... selu kena sindir dgn anak2 aku tepon papa tak best cam tepon mama... eh! app blogger adalah dlm Iphone..aku selalu gak update blog guna iphone...welcome to the Iphone club filla...!

Mooniqueen said...

Betul tu sis... Niat kita bukan nak takutkan dia tp kalau dengan sebut binatang tu dia behave sikit terpaksalah.. Anak MQ pulak takut lipas... Sebut cockroach je terus takut or senyap terus tak nakal... Hehehe...

monamie said...

hihi.. baca blog akak mesti gelak la bab ani nih.. tapi next crita acih plak... rinduu acih :)
(hehee.. suka2 kan suruh2 nak update apa! ish.)

Axie04 said...

wahhhh ani si drama queen, nak dapat adik cam tu la. huhuhu

Riena Haiqal said...

hahahahahahaha.. ani sila gigit phone mak ani tu ye..sian nya.. hahahaha
dia dah nak dapat adik memang perangai macam tu. sebijik macam anak saya.. sekarang ni dah pandai dah nak manja lebih2 kat saya.. sama la tu penakut cicak

Chekgu Azrine said...

peel ank saya gitu jgk..tp kjenya berdrama queen ngn abh dia plak..pastu jgn kawan ngn ummi dia..abh dia risau sbb umminya bln dpn br due..kenala ngdap jgk..haha

Fiza Abdul Rahman said...

Dilla boleh tolong x.. awk tahu ke kenapa eh kat post kita x ada icon picture...kita nak upload picture.. tapi icon picture tu x da..saya nak print screen nak tunjuk pun x boleh... tapi if awak tak tahu boleh tak awak tlg tanya kan kat reader dlm blog awak ni..tq ye

JMR said...

wah cptnya masa..x lama lagi ani dah nak jadi 'akak ani'..hmm..

Filla ~ Kasihs said...

fiza: tak paham... kat post takde icon pic? post apa? kat iphone ke kat blog ke?

Aya Ariel said...

hehehe..macam2 ani ni..dasat mak kau..nak sumbat cicak terus..sian ani..heheh...

biasa lah tu budak nak dapat adik..nak manja2 lagi laaa...papa kena pandai2 handle lah yee..

Fiza Abdul Rahman said...

dilla .. nanti kita print screen n email kat awak eh... tapi bukan lah kat iphone kat pc..

Fiza Abdul Rahman said...

dilla.. nanti kita print screen kat awak eh.. kita email ye..

Anonymous said...

kak filla,

muka ani pkai tlekung tu sebijik rupa wan.. comey sgt2!! :)

♥naematulsaadahismail♥ said...

Comeynya ani pkai tekung.pndainya daaa

suehaida_84 said...

Sama la ani dgn ank sy kak.. Takut kalu ckp amik cicak.. Lg satu lipas pun dia tkut..:) ank sy pun bt hal nk main air jek... Sama mcm ani jgk.. Org nk dpt adik.. Mcm2 peel dia tunjuk nk uji kesabaran..:)

sharifah rosidah said...

Ramai nya dah pakai iphone, ni yang buat mak rasa tercabar mana pulak nak letak blackbery ni.

Fiza Abdul Rahman said...

dilla ... x jadilah print screen...saya update blog pakai ipad...so skrg dah boleh upload gmbr...blog baru ni entah apa2 la...x friendly langsung...best lagi format blog lama...yesal lak delete blog lama...if u tak reti nak update guna ipad...leh lah roger aiii....hehehe...belagak jap...reti upload gmbr pakai ipad...hahahah

safiyyah osman said...

Akak... Saya dlu msa pregnant siap save gmbr acih kecik2 ...hari2 tgk... Buat wallpaperdestop...hehe... Cam xcaya dia dh nk msuk dajah 2 dh n saya pun dh ada ank sorang...

Kak.. Iphone 4s ada app blogspot snang nk update tp xbest bila buh gambar ,gmbr semua akan duduk dkt bawah... T_T