Tuesday, September 11, 2012

HARI RAYA 2012 - Raya ke-2

Raya kedua pagi-pagi dah siap-siap nak balik kampung Melaka..mak sedara (kakak Atok Brahim) ada kat Melaka..tapi dia pon tak duduk sana dah sejak arwah suami meninggal.. dia balik time raya je.. lagipon kitorang nak raya umah Acik Nor (bff Wan yang gi korea sesama tu) kat area kubur tu... 

Acih ngan Ani paling suka sebab on the way balik kampung boleh jumpa lembu ;)

Singgah menziarah pusara Nyang.. 



lepas tu terus balik umah Mak Long aku kejap.. makan tengahari sekali..


tak leh terima hakikat laki mak dah rambut pendek.. huhu.. x shuke.. 

Ani pon dah pandai ikut aku cakap "eiii buruknya rambut papa".. haha.. kang kejap kang dia pegang rambut papa "papaaaa, burukkkkkkkkkk".. good girl Ani.. 

dah anak dara sangat dah makcik nie kan? mulut dah lah mak nenek T_______________T

Acih memang sayang adik.. sikit-sikit nak peluk.. adik plak rimas..heheh

Kaish Aleeya kesayangan.


Mak Nenek.

Budak bandar cengginilah -_______________-"



Pas dah kenyang perot senang hati.. kami ke rumah Acik Nor plak.. Acik Nor cakap dia masak itik.. kari itik... sedap gilers kari itik dia.. Acik Nor memang terror masak pon... masak apa pon semua sedap ;).. Acik Nor dah macam family.. masa tahlil pon Acik Nor ada tidur kat umah Wan ngan Atok.. tolong buat cekodok.. sedap sangat sebab semuorang tekak tak lalu.. dapat cekodok.. licin.. terima kasih sebab selalu ada dengan mama... aku pon sayang Acik Nor sebab dia macam mak-mak, boleh peluk-peluk ;)

Acik Nor yang pangku Ani... kain ni Wan beli sama-sama ngan Acik Nor masa gi Vietnam hari tu.. siap salin baju nak amik gambar.. Cik Nor patut kena ada blog sebab dia suka begambar ;)

Anak buah Acik Nor ni tegur "Filla, kawan orang suka baca blog awak.. hari-hari dia baca, dia suh amik gambar Ani banyak-banyak".. hehe.. terus ai termalu-malu ;) matiklah balik kampung pon ada org tegur.. *retissangat*

Ok jom kita gi tengok itik jom.. 


nampak Mak Nenek ni lari ketakutan sebab dia rasa macam itik nak kejar dia.. 

Mak Nenek ni dari jauh ko memang hebat... dekat-dekat penakut rupanya.. sebijik Apak kau.. hehe.. 

tengok anak ayam pulak.. sebelah Ani tu boy ok... memang stylo abis.. kejar itik selamba.. 


Buah hati Wan... 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

comel nyer buah hati wan :)

fifie said...

geram betul tgk muka ani..geram nak cobit - cobit pipi mungil dia! Selamat ari raya kak =)

hatim a.r said...

elelele kak filla tengok gambar macam akak je yg excited kejar itik?hehehe orang bandar gitew la.artis pulak tu kan hehe ;)

nalsweet said...

ani oh ani!!!!!!
u r so adorable!!

*mesti nanti bila dia besar dia kagum tgok gmbar dia comel-comel n ramai peminat dari kecik..hihi*

flying kiss utk ani..

ohye..kakfilla semakin jelita..sangat mcm artis!

Anonymous said...

salam kak.

suka sgt tgk gambar acih ajar mak nenek tu doa kt kubur.suweettt.. acih kakak yg penyayang! haha, biarkan si debab tu kena kejar dgn itik! biar itik geget montot die.. hahaha gerammmmmmmmm tgk mak nenek

Riena Haiqal said...

mak nenek yang comel.. dn awet muda.. huhuhuhuhuhu.. (^_^)
Acih dah nak jadi anak dara dah.. so sweet.. hehehehe.. terbaikkkk la

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

si ani tue mmg lawakla!

NenetPenne (NP) said...

ee geramnya tengok ani..tangan dia tembam2 bulat... cute je tadah tangan baca doa.... olooohhh comel...

achih tu bukan tak geram tapi dia dah besar kan... kurang lah sikit geram kalau nak compare dgn mak nenek ani tu...

aniii angkat kain, hujan dah turun....

Anonymous said...

kalo boleh like, nk like byk2 gambar ani.. tomeynyerrrrrrr...

Aya Ariel said...

akak mmg taste laki rambut panjang ke? tak buruk pun..lawa jek pak radie rambut pendek..macho jek..hehehe..

ano comel comel comel..haihhhh...gerammm

Anonymous said...

tgk muka ani rs nk tmpar2 ja..

Jen Jen Izaicun said...

geram ngan embam tu... hehehe...

Anonymous said...


Salam -

Filla, ko g lah bawak Ani g audition model iklan tv....she sho kiuttttt.....

Kniedaz said...

Comel betul Ani tu...aduh duh...mesti selalu kena cium

sharifah rosidah said...

Geram tengok si Ani, comel sangat rasa nak geget geget dia je.

Anonymous said...

saya sayanggggg family kak filla!syg kak filla,syg acih,syg ani....!:D

JMR said...

hehehe..ani acih pon sama mcm my kazen..blk kg, tgk lembu macam tengok peguin..sangat RARE bg diorg..heheheh

lovely said...

best tengok suasana kampung ni..
paling best tengok filla kejo itik.. hehe..

rerehalim said...

ani ni tahap comel die taktau la nak cakap. GERAM!

Anonymous said...

ani mcm wan junior la..byk ikut wan..cute