Tuesday, May 31, 2011

rumah dipecah masuk...

aku balik kejap lunch time tadi.. nak copy gambar HK lah konon.. tapi giler babeng banyak nak mampos.. so tak sempat copy.. biar jerlah dia meng'copy' kat rumah tu.. aku tinggal jer.. memintak thumbdrive tu tak full T_____T

lately so many problems mendatang... tapi takpe.. aku yakin semua tu ada hikmahnya.. lepas satu, satu hal yang terjadi.. aku tak kuasa nak gebang semua kat sini..

tapi yang ni aku nak cerita jugak... hari kedua kami di HK, pepagi lagi rumah abang aku kat Ampang telah diceroboh masuk... sebab ada pasang Alarm system (ADT).. so abang aku telah dihubungi oleh pihak ADT..segala perabot rumah telah selamat dibawa pergi dengan jayanya.. syabas diucapkan.. penceroboh telah membawa sebijik lori ntah berapa tan.. kalau aku nak listkan barang-barang yang dibawa pergi.. tak cukup mukasurat lah plak... tapi tak pe sebab CCTV telah berjaya merakam video penceroboh dikenali walaupon cctv tersebut telah dirosakkan dengan jayanya.. maaf, video anda berjaya diambil dengan jayanya.. termasuk bukti-bukti dari saksi-saksi diambil kira.. kes ni telah dibawa ke pihak berkuasa (polis) dan menunggu tindakan lanjut...detail statement dari abang aku pon polis dah ambik.. aku tanak cakap banyak cuma apa yang aku type ini adalah berdasarkan fakta supaya tidak diputar belit dikemudian hari... yang bestnya perabot dan barang-barang yang diambil tu boleh kira licin gak lah umah abang aku.. tapi takpelah mungkin bukan rezeki.. tapi abang kewl, tu satu sikap dia lah.. takde kecoh-kecoh.. kita tak tau mungkin ada hikmah disebalik semua yang terjadi... kalau aku, mau pengsan bila balik umah tengok umah dah kosong..

disebabkan kejadian tu jugak, abang aku balik KL.. dia cuma bersama kami hari pertama.. hari kedua lepas dapat call, dia terus blah... cuma aku kesal... bila mak aku menangis... tapi chill.. chilllllll.... cuti tetap cuti.. kita tetap have fun masa kat HK.. aku takkan benarkan sesiapa pon buat mak aku menangis.. tapi kalau dia menangis jugak.. aku harap Allah balas kesedihan mak aku dengan kebahagiaan... Allah maha kaya.. setiap sesuatu yang terjadi aku yakin ada hikmahnya... aku lebih kenal hati budi keluarga aku...






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

ikatankasihku said...

penyamun tarbus mane la pulak kuang ajaq tuh..
moga dia dpt pembalasan yg setimpal...
sabar la filla, mmg hidup ni penuh dgn dugaan......

| Cik Hani Alani | said...

tkpe kak...sabar bebanyak. ALLAH cintakan hamba die yg sabar. =D

ViRuS DeTeCTeD said...

miskin sgt agaknyer p'curik 2 kak..sian kan kat die..adoiii...org yg dikenali...sape la org tu kan...b'sedie la ko ke penjara pencurik oiii...

skang ni dunia cyber...so..klu kite g mane2..jgn inform dulu kat blog or fb..perompak skang pun terror dunie cyber...die tau kite x de umah..ape lagi...die kasi gegar la...

Alkisah said...

OMG.. takpa mungkin ada hikmahnya.. Frame Kasih dah buka ka?

Iela Fazielah said...

filla..ape fungsi ADT tu kalau dah ada tu pun rumh boleh kena pecah masuk smapai licin dia hambik.... confuse aku.... stakat call bg tau rmh kena pecah masuk.. tp dah licin xde makna lg la

J.M.R said...

S.A.B.A.R...
mesti ada hikmah sumer yg terjadi nih..

nnt hupdate entri HK lak ek..

Aya Ariel said...

kesiannye..takpe lah kak..
dah bukan rejeki abang ko..
redha je lah..
tp biasa lah..kite tak alami..so kite tak dapat rasa ape yg abg ko rase..Insyaallah..nanti ade lah rejeki kat mana2 tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

selamba siap bawak lori.. mmm..mmg nak kena ne..harap2 dapat tangkap cepat si perompak tue...

tp yela setakat call bagi tau apa fungsinya?? tak alertla namanay..aduyaiiiiii

b a m b a m ' s said...

ada alarm pon tak selamatkan..huhuhu..

redha je lar kak filla..nak buat mcm mana lagi kan..hurmmm..

eikieyn said...

astaga..sempat2 lagi derang amek chance time korang pi holiday.. semoga derang dapat balasan yg setimpal...

genny da bomb said...

aduimakkk...gile angkut satu umah..takde jiran yang nampak ke?huhu..mmg tunggu la nasib ko wahai penyamun!!geramnya plakkkkk aseee

A E D A said...
This comment has been removed by a blog administrator.
aiza atie said...

ampang kat mane ye kak filla? sy dok ampang gak. mmg mnakutkan skrg, bebaru ni ade kes bunuh ngan rogol T_T pecah rumah ngan curi kete xyah ckp la, blambakkk