Friday, May 06, 2011

Jumaat

Mood aku kelaut this week okay.. bukan sekadar kelaut.. ke longkang ke parit okay... huhh.. nak cakap pon susah nak cerita pon tak guna..

cakap salah tak cakap salah.. ada benda kita boleh kongsi cerita.. ada benda tak boleh.. bila satu benda tu jadi tak boleh nak cerita.. maka ko mengadap lah blog aku yang takde hapdate T__________T

kalau ada pon mcm sampah T__________T

harap perkara ni tak berlanjutan, dan aku kembali seperti sediakala.. semoga masalah yang datang akan cepat diselesaikan... tiada masalah sampingan yang timbul.. kita ni jadi manusia, cuba lah hormat perasaan orang lain.. perasaan orang tua... kalau jadi manusia jangan suka mereka-reka cerita... jadi manusia berhati bersih... berniat bersih.... semua berpunca dari dalam diri sendiri, bersihkan hati... bila hati tak bersih, hati tak ikhlas.... tanggungjawab tak tunaikan... erkk.. susah lah kan? jangan asyik cari kesalahan orang lain tanpa merenung kesalahan diri sendiri... sedangkan orang yang sempurna dimata orang lain pon tetap mengakui diri tak sempurna... apatah lagi kita yang memang sah-sah tak sempurna nie... sempurnakan diri sebelum nak melihat kesempurnaan orang lain..


berpijak di bumi yang nyata

jalan tunduk ke bumi, bukan mendongak ke langit..




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

| Cik Hani Alani | said...

dan hidup juga umpama roda..tk selalunye kite di atas, terkadang kite juga di bawah. ceria-ceria slalu kak filla. ;)

Asri Devi said...

wah... posting tentang Jum'at jugak ya Buk Filla.... o nice day.... tengok blog saya....

ikatankasihku said...

betul tu, sokong sgt2, manusia ni mcm2 ragam.....
mmg geram ngan org2 yg perangai mcm ni, slh sndri x nmpk, asik nk slhkan org lain jer kejenyer...
kalau ada mslh mmg rasa down gile, so terapi yg paling bagus,adapla muka anak kita, mesti hati rasa tenang.....

Cik Tata said...

" kalau jadi manusia jangan suka mereka-reka cerita... jadi manusia berhati bersih..."
stuju dgn ayat akak :) kalaulah semua org pk mcm ni.. :)

grEEnaPPle said...

alahai sedih nya..napa ni kak filla...

green apple said...

same here.
aku pun sebenarnya takde mood nak update blog sejak pindah opis ni.
serabut gila.
rasa nak bakar opis pun ada.

ChLoE said...

Betul...betul....betul!

Hope everything will be ok ye filla. Rindu dah nak bace entry happening u.

J.M.R said...

dengar tu, jalan tunduk ke bumi..

kewl sis..adat hidup mmg gitu..nnt hupdate best2!

JuJue said...

naper nih? cer cerita kat aku..

zilazaimy said...

patut la nmpak filla tk ceria huhuh