Monday, May 23, 2011

Lipstick baru...

hari tu sebokkkk tweet tanye orang.. kat Sunway Pyramid ada MAC ke takde.. hehehe... nasib ada tweeter.. nak harap mak google cari info tak lepas babe.. pemalas okeh.. tq my tweeterland.. and tq to Lenny jugak ;)

mak bukan apa.. sesekali konon nak ikut trend lah kan.. kan ke sekarang ni trend bibir merah menyala.. haku fedulik haper muka tak sesuai... yang penting mak follow the trend >_______<"

Pak Radie ko bebulu... hahahaha... dia ni memang pantang skit bab-bab lipstick.. dari zaman berdating sampai lah dah kawin anak dah dua ni haa.. kalau share air.. satu straw dia mesti lap-lap lipstick stain tu.. wadehek..

sampai jer kaunter MAC kat sunway tu.. SA dia semua busy melayan customer.. so aku bebas lah nak men-try semua kaler yang ada.. hehehe.. Pak Radie diri tegak pegang stroller pandang tempat lain..ngeh ngeh...

Ma: Paaaaa, kaler ni ok? (merah menyala) *sambil buat mulut muncung-muncung"

Pa: Tolong laaaaaaa... macam makcik-makcik ok...

Ma: Eh, hellooooo.. ni trend okayyyyyy... tu lah awak tak tau....

Pa: Pa ni bukan lah bodoh sangat bab kaler-kaler nie... tak kene dengan muka okayyyy..

Ma: Ye ke? alaaaaaaaaaaa... Kasih ok tak??? *alih simpati kat anak plak..

Kasih: okkkk je mama..

Pa: ntah lah, Pa ni tau gak seni-seni nie.. bukan semua orang ngam pakai kaler merah.. awak tak kena..

Ma: *muka haku dah vengang dah* arghhh kalau merah ni tak ok, yang ni ok sikit kan?

Pa: ok lah.. boleh lah, suka ati awak lah...

lepas tu SA tu datang... dia kata it depends on occassion lah..tengok make-up cemana.. kadang kaler nude sesuai.. ada masa nak merah pon ok jer...  so aku lebih percaya cakap SA tu..hahahha.. terus ambik satu.. tapi bukan yang menyala tu lah.. tapi tak kira, pasni nak beli jugak yang menyala tu!! hahah...

fyi, dia ada banyak range.. ada yang LUSTRE (bagus untuk penjagaan bibir bermasalah), ada yang MATTE (bibir aku cannot), dan selalu aku amik SATIN (moist jugak lah).. tapi still aku kene apply vaseline before apply...

ini pilihan ku...

nie kaler dia.. not that RED lah.. tapi still red, tapi tak berapa menyengat stok sebatu orang dah tengok bibir ko menonong jer.. hahahahha... sesekali tukar kaler kan? asik lah kaler ala-ala nampak tak nampak.. biar bagi beseri-seri sikit... nak tengok kaler bibir i dengan lipstick nie?

jom scroll...

mcm tak biasa plak ;)

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-














nah hamekkkkkkkkkkkkkk! muahahahahah... ni pon aku seram.. gambar full satu muka tak boleh tepek sini.. serammmm.. sebab ada 'swimming pool' bekas jerawat kat dahi.. muhahahah...

nanti lah kalau lepas guna teknologi canggi cover-cover pool tu sikit i tepek yeh? auwwwwwwwwww...





*sapa ada info kalau bibir allergy ngan lipstick, brand apa yang leh beli kat guardian dan tak buat bibir jadi gatal dan bengkak? kopak aku nak beli kat MAC jer T__________T...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

~Rina Mazlan~ said...

aku tak penah beli barang mac ^^.. Berapa rege lipstik mac sebatang?

Republic Aku said...

bibir tu sungguh mengancam....

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

perghhh giler sexy babe last pic ture...kalau i dah buat profile pic for fb, twitter segala2 nye la...hahhaha serious sexy!

kasi tunjuk full la...boley kasi tau ok ke tak ;)

love from maldives! (poyo!?!? i know! feduliks nak jgk kan!) ;p

zilazaimy said...

ce try neutrogena (eh btol ke spelling hahahha)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

perghhh...sexy gilos bibir u nii...hehe. btw, thanks ur info ni. I tak suka jugak pakai lipstick tapi suka beli and bila beli rasa macam tak sesuai je kat I..Huaaa..);

Mimy Hamid said...

aku borong stage beb...hahaha mengila di buat nya..merah menyala pun aku angkut

Filla ~ Kasihs said...

rina mazlan: rm65

republic aku: erk..

ladverde: muahahha.. ooooohhh ke maldives rupanya dia... sajer gedik ala-ala model lipstick..muahhaha..

zilazaimy: neutrogena ada lipstick?

shinnaz: muhahah.. tak leh try sebarang..kang allergy T___T

mimyhamid: tau, aku usha blog ko aritu.. jeles sey.. aku takut nak try.. kang tetiba bengkak mati aku!

Miss Moon said...

umak ai terkezut aku ingat nko nak romen hahahha tetiba gamba cimolot gitew

akkakakaka

wey aku pakai maybeline je nko nyah kadang bantai je pakai revlon ke hapa ke baru baru nih ada akak kat opis tunjuk catalog avon terus aku rembat 2 muahahhaha ....tp yg paling aku suka adalah elianto (beli time sale hahahha)

aku neh spesis jap je ada lipstik pastuh cam aku makan lak lipstik kat bibir ...hilang terus muahahha

wey nko ada allergic lipstik ke pilla?

Filla ~ Kasihs said...

moon: hahaha... a'ah ler moon.. aku takutttt nak try... so far mac je boleh.. clinique ntah ler.. ada satu.. tapi kadang ok.. kadang mcm tak ok.. pening aku...

Anonymous said...

Syaa suka the body shop tp color dia tak tahan... cepat hilang.

Anonymous said...

btw lipstick MAC berapa 1?

Azie Rad said...

cer ko try body shop. body shop produk dia buat dr tumbuh tumbuhan. Kira takde bahan chemical. Kira bersesuaian ngan ko yg alergic. Sbb aku pun mcm ko gak...tk bole pakai sebarang. Harga pun berpatutan...aku pakai body shop segala...lip balm rm7.90, lipstik 39.90. kira lasting gak laa..color pun menarik. skang body shop tgh ada sale 70% pegi la tgk.

elly said...

2 bulan lepas baru beli lipstik MAC limited edition wonder women... merah giler. Tapi i suka... walaupun laki aku kata macam bontot ayam.... ada aku kesah yg penting meletup.

JuJue said...

huhuhhu aku gerun tgk lipstick mac yg menjadikan bibir aku berdarah n kering.
tapi sebab amik matte kot?

WILAYAH C.T.M said...

kak try brand farmasi.i pun susah nk cr yg btul2 ok dgn bibir coz kering n kang pecah2.pas try farmasi so far ok dah.takde lagi kering n pecah.yessss!