Thursday, May 12, 2011

rumah paragon

Rumah aku kat paragon dah start pecah-memecah ;) tapi cuma kami jer yang tak sempat nak menjenguk umah tu... aku dah bincang ngan Pak Radie haritu.. so sekarang dah takde apa nak dibincang-bincang lagi.. kali ni tugas dia plak bincang ngan kawan dia apa nak dibuat.. tiles apa, pasir banyak mana..simen byk mana.. tu aku dah tanak campur.. sebab aku dah discuss apa aku nak.. apa Pak Radie nak.. setuju ke tak setuju kalau mcm nie.. bila dua-dua setuju baru 'on'.. tapi semalam Pak Radie tanye gak aku pasal dapur nak tinggi rendah? ehekkk.. mak tak tau lah.. biler citer takut leaking lah apa lah.. aku cuma leh jawab.. bab tinggi rendah, naik konkrit bagai aku tak campur.. tu aku serah bulat-bulat.. pepandai lah ko ejas...

bab nak deco-deco, pilih tiles kaler aper.. material aper.. yes yang tu aku nak masuk campur ;) tapi best gak ngan Pak Radie nie.. sebab boleh bincang.. sometimes lah. respect each other's opinion.... selalunya memang lah aku giler nak menang jer.. muahaha.. keji? tapi aku consider gak.. tengok bidang.. ok, ko bidang design, ko lebih arif, ko lebih pakar.. so aku nak bersuara lantang pon tak guna kan? so aku bagi laluan ko tunjuk terror kat situ.. kalau result hampeh, ko siap! tapi Pak Radie ni a bit sensitive.. kalau ko start hint-hint mcm "ok ke buat mcm tu kat dinding tu?".. dia terus mcm turn off... terus macam.. 'aduhhh.. awak tu tak tau.. a' elehhh.. tu pun tak tau? benda ni memang lah sesuai buat cenggini... orang tau lah apa nak buat.. takkan lah Pa nie nak burukkan umah sendiri.. gila ke?'... haaaaa itu bahasa dia lah tu.. sweeeeet ;)

jawapan aku plak 'Elehhh tanya pon tak leh? orang taulaaaaaaaaaaaaaaaah.. orang tanye jeeeeeee'... hehehe.. melawan tetapppp! menjawab tetapppp!!!!  pastu baik diam.. ni kalau sambung lagi sikittttttttttttt jer.. KONPOM terjadi sesi jawap menjawab dua-dua nak menang.. pastu dah puas aku jawab ko.. ko jawab aku... dah jawab menjawab silang pangkah bagai.. terus dua-dua diam.. sebab kalau tak diam, nescaya sorang akan dihumban keluar ikut tingkap kereta ;) tak aku dia... hahahha

progress rumah nie ntahlah.. dua bulan kot baru siap? so dalam masa 2 bulan tu.. kena cari sikit lah duit nak top up macam-macam.. biasalah kan? ko bajet byk nie.. konpem akan telebih sana sini... aku dah tak sabooooo dah nak deco umah nie.. ikut citarasa Pak Radie dan aku... citarasa aku biasa-biasa jer.. tapi citarasa Pak Radie *telan air liur jap* aku taktau lah boleh diterima akal ke tak.. hahahha... maksud aku boleh diterima akal ke tidak tu.. bukan sebab dia high taste... tapi apa yang dia rasa lawa tu... aku takut nanti korang gelak.... tak pon ada yang kata 'ek elehhhhhhh.... ini taste laki dia? macam tak siappppppppppppp jer?... so aku rasa, aku takkan reveal kan pic umah.... tunggu siap betul-betul kot baru tepek gambo.. hahahah..Pak Radie tu cerewet nak mampos... haritu bawak aku sekali jumpa member dia yang nak buat umah nie.. ktorang discuss lah apa yang ktorang nak.. mamat ni geleng-geleng kepala... hahahahahhaha.... siap tak paham apa Pak Radie nak.. dia bukan tak paham, tapi dia takut pemahaman dia salah.. sampai last sekali dia cakap 'dahlah, ko bawak jerlah magazine ke apa ke, tunjuk kat aku, kang aku buat jadi lain kang, pening aku nak layan kau'... pening eh? aku ni dah hidop 7 tahun okeh ngan dia.. masakkkkkkkk giler dah.. hahahhahaha...

aku tak de involve sangat bab design.. eh, tapi dia kena bentang kat aku apa yang dia nak buat.. bila aku stuju baru boleh proceed.. hahaha.. tapi bab kitchen memang discuss bersama-sama... tiles utk dapur, material, lighting, kedudukan fridge, counter top, sinki, dinding dapur... huihhhh yang tu aku memang masuk campur lah kan.. so far taste kami sama ;) ada jugak dia bagi suggestion lantai tu nak buat cenggini-cenggini, tapi aku tanak... nampak macam dia ok jer bila aku cakap aku tanak buat mcm apa yang dia nak.. wahhh terus rasa mcm dicintai.. T_____________T.. jiwang kan fillanie?

ktorang ingat tanak guna curtain.. eh? aku reveal banyak sangat eh? ok lah tanak citer... sajer jer tease2 orang kan? muahahahhaha.... nanti sambung lagi k.. *muahsssssss*






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

| Cik Hani Alani | said...

saje nk bagi ktorang berteka-teki kan...ehehe tkpe, sabar menanti. :)

Iela Fazielah said...

wah2... sudah stat kerja2 mereno aaa... xsabar nak tgk...

mYmuffY said...

jgn lupe update gambar lepas dah siap renovate kak filla!

Lenny said...

ahahhaha.. aku dah tau radie nak camner.. pening apis tuh haaaa... ko dah pegi survey ke landasan ketapi mana yg agak2 sunyi takder org? ahhahahahahha....

Anonymous said...

best nye..jgn lupa cite dlm kain pun cite kt kita org tau..tk sabar laa =)

mannira said...

a citela..x sabo nk tgk umh br ko fila...